Hírmorzsák 2023-07-17 (9:15)

Rockets-Cavaliers döntőt rendeznek a nyári ligában. Cameron Payne a Spurshöz került, Bol Bol aláírt Phoenixben, draftjogokkal üzletelt a Suns és a Magic. Jay Huff a Nuggetshez igazolt. A Pelicans sosem tárgyalt Zion Williamson elcseréléséről. A Mavericks továbbra is érdeklődik Clint Capela iránt. David Vanterpool és Brian Keefe is a Wizards stábjában. Frank Kaminsky és Jahlil Okafor is Európába igazolhat. Stephen Curry golftornát nyert.

Ahogyan arról reggel már beszámoltunk, az egyaránt veretlen Rockets és Cavaliers találkozik holnap a Las Vegas-i nyári liga fináléjában. A Rockets a 27 pontos Nate Hinton, valamint a 25 pontos Cam Whitmore vezetésével 115-101-re nyert ma hajnalban a Jazz ellen. A Cavaliers nehezebb meccsen van túl, hosszabbításban nyertek 102-99-re a Nets ellen, köszönhetően a győztes dobást is elsüllyesztő (célpontszámig játszottak a csapatok, ami 101 volt – a szerk.), a találkozót 23 ponttal záró Isaiah Mobley kiváló játékának, valamint a hosszabbításban szintén előlépő Emoni Bates 20 pontjának.

Aktív napon van túl a Suns: Cameron Payne-t egy második körös draftjoggal összecsomagolva a Spurshöz cserélték, ezzel potenciálisan 26,4 millió dollárt spóroltak meg luxusadóban, illetve a szerződése értékével egyenlő, 6,5 millió dolláros cserekivételt is teremtettek. A Suns szimbolikus ellenértéket kapott a Spurstől, egy erősen védett második köröst, ami valószínűleg nem fog hozzájuk kerülni. Payne távozása után az is valószínűsíthetőnek tűnik Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint, hogy az edzőtábor kezdetén Bradley Beal lesz a csapat kezdő irányítója, míg a csereirányító szerepét Jordan Goodwin töltheti be.

A Suns fel is használta a keretében azt a helyet, amit Payne elcserélésével kreáltak, hivatalosan is leigazolták Bol Bolt a következő szezonra, akinek a megállapodása teljesen garantált. Emellett egy további ügyletet is lebonyolítottak, kicserélési jogot adtak a Magicnek a 2026-os első körös draftjogukra, ezért Orlandóból 3 második körös választási jogot kaptak – 2026-ban a Wizardsnak is kicserélési joga lesz erre a draftcetlire, a három csapat közül a Magic fog másodiknak, a Suns harmadiknak választani. A Suns a Nuggets 2024-es második körösét, a Magic, a Pistons és a Bucks 2026-os második körösei közül a legrosszabbat, valamint a Celtics 2028-as, top 45 védett választási jogát kapja meg a cserében. Az utóbbi megállapodáshoz hasonlót kötöttek nemrégiben a Grizzlies vezetőivel is, ami azért kiemelten fontos, mert Beal cseréjét követően egyetlen második körösük sem volt, így viszont rövid idő alatt begyűjtöttek hatot.

A Nuggets tovább folytatja a kerete mélyítését, ismét two-way megállapodást kapott tőlük Collin Gillespie, aki az újoncidényét teljesen kihagyta lábtörés miatt, illetve ugyanilyen megállapodást kapott tőlük Jay Huff is, aki tavalyelőtt a Lakersnél, tavaly a Wizardsnál volt two-way szerződésen.

David Griffin egy rádióadásban beszélt arról, hogy a Pelicans egyetlen tárgyalást sem folytatott Zion Williamson esetleges elcseréléséről, az erről szóló hírek valótlanságot állítottak, mindez csupán kitaláció volt. A játékossal kiváló a viszonyuk, a lehető legjobb.

Marc Stein (Substack) a legutóbbi hírlevelében hívta fel arra a figyelmet, hogy a Mavericks változatlanul érdeklődik Clint Capela iránt – már a draft előtt is tárgyaltak róla a Hawks illetékeseivel, de azon a ponton elakadtak a beszélgetések, amikor Atlantában Josh Green bevonását kérték a cserébe. Mint ismert, a Hawks lehet az egyik legfőbb kérője Pascal Siakamnak, és Stein most azt is megjegyezte, hogy egy esetleges ilyen cserébe harmadik csapatként szállhatna be a Mavericks, mivel a Raptorsnak nincs szüksége Jakob Pöltl mellett Capelára is.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy David Vanterpool innentől kezdve Wes Unseld Jr. munkáját fogja segíteni a Wizardsnál. A szakember korábban dolgozott már segédedzőként a Netsnél, a Timberwolvesnál és a Trail Blazersnél is, és az elmúlt években több vezetőedzői posztra is esélyes volt. Vanterpool legutóbb a 2021/22-es idényben dolgozott az NBA-ben, akkor a Nets alkalmazásában állt. Brian Keefe ugyancsak csatlakozik Unseld Jr. stábjához, ő legutóbb szintén a Nets alkalmazásában állt, és tavasszal mások mellett ő is interjúzott a Pistons vezetőedzői posztjáért.

Az EuroHoops értesülései szerint Frank Kaminsky iránt a Maccabi Tel Aviv érdeklődik. Kaminsky a 2015-ös draft kilencedik választottjaként került az NBA-be, ezt követően 413 meccsen lépett pályára a ligában a Hornets, a Suns, a Hawks és a Rockets színeiben, az elmúlt idényben 36 meccsen átlag 6,5 perc lehetőséget kapott az utóbbi két csapattól. A 2016-os draft harmadik választottja, Jahlil Okafor is Európába kerülhet, a Casademont Zaragoza megkeresésére bólinthat rá. Okafor 247 meccsen lépett pályára az NBA-ben a 76ers, a Nets, a Pelicans és a Pistons színeiben, legutóbb a 2020/21-es szezonban játszott a ligában, ezt követően pedig Kínában és Mexikóban is megfordult.

Tegnap már megmutattuk Stephen Curry különleges, hole-in-one ütését az American Century Championship golftornáról, és ehhez kapcsolódó hír, hogy a Warriors klasszisa meg is nyerte a hírességeket felvonultató versenyt. Az irányító a sikere kapcsán elmondta, hogy lassan egy évtizede rendszeres résztvevője a tornának, és most végre egy trófea is került ezért az otthonába, úgyhogy különlegesnek éli meg ezt a sikert. Nem megélhetési szinten játszik, úgyhogy ez olyasmi, amiről eddig csak álmodott. Curry 75 ponttal fejezte be a 18 lyukat, kettővel előzte meg a korábbi teniszezőt, Mardy Fish-t. A 2020-as tornagyőztes Fish még vezetett az utolsó lyuk előtt, de azt csak parral tudta teljesíteni, míg Curry eagle-t hozott össze. Curry az esemény 34 éves történetében az első afroamerikai győztes, és 2000 óta az első aktív sportoló, aki nyerni tudott. Jutalma 125,000 dollár, ezt jótékony célra fogja felajánlani. A tornán 93 híresség indult, Charles Barkley a 81. helyen zárt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus