Hírmorzsák 2023-09-20 (8:45)

Damian Lillard szerint már nem ugyanazt akarja ő és a Trail Blazers. Lillard sosem lenne a Warriors játékosa. Ben Simmons arra számít, hogy rajta fog keresztülmenni a Nets támadójátéka. John Collins úgy érzi, hogy megrekedt a fejlődése Atlantában. Victor Wembanyama aranyat nyerne az olimpián. Arturs Zagars Törökországba igazolt. Jontay Porter a Pistonsnál bizonyíthat, Hakim Warrick játékosmegfigyelőként csatlakozik a csapathoz. A Lakers elengedte Bryce Hamiltont.

Damian Lillard a BACKONFIGG műsorában beszélt arról, hogy néha egy játékos és egy csapat eljut arra a pontra, hogy már nem ugyanazt akarják. Egy ideális világban az egész pályafutását a Trail Blazersnél töltené, de nem állhat idiótaként hozzá a dolgokhoz. Nem kell senkinek sem bizonyítania semmit, mert már megtette ezt. Egy ideig együtt mentek előre, és hiába akarták azt, hogy együtt lovagoljanak el a napnyugtában, a csapat már más célokért küzd, és így már nem is akarják ugyanazt.

Lillard arról is beszélt, hogy bármennyire is szereti Oaklandet, és tiszteli azt, hogy mit ért el az elmúlt 8-9 évben a Warrriors, de képtelen lenne náluk játszani, hiába nőtt fel ott. Nem lehet ennek a részese, nyertek már négy bajnoki címet, úgyhogy miként nézne az ki, ha hazaigazolna? Ez elképzelhetetlen, értelmetlen lenne, sosem csinálna ilyet, inkább veszítene minden egyes évben.

Brian Lewis (New York Post) írt Ben Simmonsról egy cikket, amiben megjegyezte, hogy novemberre lehet 100 százalékos állapotban a felépülőben lévő játékos, akit meg is kérdezett arról, hogy irányítót fog-e játszani a következő szezonban. Simmons úgy tudja, hogy ezen a poszton fog szerepelni, Jacque Vaughn biztosította arról, hogy rajta keresztül fog futni a Nets támadójátéka. Tudja, hogy fejben mindenki GM-nek képzeli magát, és hiába képzelik őt bele a csatárposztba az emberek, ő egy irányító. Úgy véli, hogy olyan csapatuk van, amivel képesek lehetnek bemutatni egy komolyabb futást is, nagyszerű és izgalmas évük lehet, és közben remekül fogják érezni magukat.

John Collins Instagramon köszönt el a Hawks szurkolóitól, ami határozottan megérintette őt, mert amikor megérkezett, még gyerek volt, és nem tudta, hogy milyen utazás vár rá. Elképesztő, hogy hat év milyen gyorsan elrepült, hálás azért a kultúráért, szeretetért, amit itt kapott, ahogyan azért is, hogy tárt karokkal várták őt. Hálás a csapatnak is, amiért a legrosszabb időszakokban is mellette álltak, és azért is, hogy lehetőséget biztosítottak neki a növekedésre. Úgy látja viszont, hogy ennek a sólyomnak itt volt az ideje kirepülnie a fészekből, mert itt megtorpant a fejlődése. Hálás azért, hogy kikkel léphetett együtt pályára, de mindenki tudja, hogy ez üzlet is, ezért számára lejárt az idő Atlantában – csak remélni tudja, hogy ettől még ugyanúgy szeretik őt, ahogyan ő is a többieket.

Victor Wembanyama elmondta, hogy ott lesz a jövő nyári párizsi olimpián, ahol szeretnének jó eredményt elérni, egyértelműen az aranyérem a céljuk. A világbajnokság nagy csalódás volt, de nem ítélkezhet erről, mert ő ott sem volt.

Csapatot talált magának a világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettje, Arturs Zagars. A 23 éves lett irányító iránt állítólag az NBA-ből is érdeklődtek a tornát követően, de végül Törökország felé veszi az irányt, ahol a Fenerbahce játékosa lesz.

James L. Edwards (The Athletic) számolt be róla, hogy Jontay Porter Exhibit 10 megállapodást írt alá a Pistonsnál. Ugyancsak a Pistonshoz kapcsolódó hír, hogy az NBA-ben 526 alkalommal pályára lépő Hakim Warrick játékosmegfigyelőként csatlakozik a csapathoz.

A Lakers bejelentette, hogy szabadlistára tették Bryce Hamiltont, így ő már az edzőtáborban sem mutathatja meg magát. Mindez amiatt is érdekes, mert Hamilton leigazolását ugyanakkor jelentette be a Lakers, mint amikor Valerio-Bodon Vincent szerződtetését.

Legfrissebb hírlevelünk témái: Kaszát kapott a Winning Time, a legrosszabbkor marad félbe az HBO sorozata - Dame új leendő állomáshelyei - zseniális horog a francia ligából - Jokics együtt ünnepelt a szerb válogatottal, miközben Avramovicsot tízezres tömeg várta a szülővárosában - Szvetiszlav Pesics megfontolandó gondolatai a szerb kosárlabda jövőjéről - hogyan illeszkedhet be új csapatába Christian Wood, Grant Williams, Bruce Brown, John Collins és Donte DiVincenzo?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus