Hírmorzsák 2023-09-22 (9:00)

Khris Middleton szerint nincs semmi különös abban, hogy Giannis Antetokounmpo az esetleges távozásáról beszélt. A Mavericks, a 76ers és a Bucks is érdeklődik Buddy Hield iránt. Malcolm Brogdon azzal elégedetlen, hogy a Celtics miként kezelte a sérülését. Koby Altman majdnem balesetet okozott a hétvégén, amikor ittasan vezetett. Boban Marjanovics szerződése részben garantált. Alex Sarr akár 1/1-es választott is lehet a 2024-es drafton.

Giannis Antetokounmpo az elmúlt hetekben többször is kifejtette azt, hogy csak addig marad a Bucks játékosa, amíg látja azt a csapaton, hogy ténylegesen a bajnoki cím megszerzése a célja. Khris Middleton szerint nincs semmi különös csapattársa mondandójában, ez nem lesz kihatással rá, ahogyan szerinte a csapat többi tagjára sem, mert szinte minden évben elmondta ugyanezt Antetokounmpo, amikor valaki a szerződése meghosszabbítását firtatta. Természetesen mindannyian azt akarják, hogy maradjon a Bucksnál, mert ő az egyik legjobb játékos a világon, és a franchise történetének is az egyik legjobbja. Middleton szerint kizárólag azért mond ilyeneket Antetokounmpo, hogy kihívás elé állítsa a csapatot, és továbbra is hozzák olyan helyzetbe magukat, amiből esélyük van bajnoki címet nyerni. Mindenkire nyomást gyakorol, így magára is, és nem azt teszi, hogy kizárólag másokra mutogat, amikor jobb eredményeket vár el. Minden évben nyomást helyez magára, hogy jobb legyen, mint korábban, hogy minden évben nagyszerű legyen, úgyhogy amikor azt nyilatkozza, hogy jobbnak kell lenniük, azzal nem tesz a megszokottnál nagyobb nyomást magára vagy a csapatra.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Buddy Hield átadólistára került a Pacersnél, miután nem tudtak vele megegyezni a szerződése meghosszabbításáról, és ezzel kapcsolatban Shams Charania (The Athletic) jegyezte meg, hogy az elmúlt néhány hónapban más csapatok mellett a Mavericks, a 76ers és a Bucks is érdeklődött iránta.

Mostanában többször is lehetett arról hallani, hogy Malcolm Brogdon boldogtalan amiatt, hogy a Celtics megpróbálta őt elcserélni a nyár elején, ugyanakkor Ramona Shelburne (ESPN) szerint a hátvédet sokkal jobban bosszantja az, hogy a csapat miként állt hozzá a könyöksérüléséhez. Brogdon profi, úgyhogy fel tudja dolgozni azt, hogy majdnem elcserélték, veterán játékosként viszont az aggasztja, hogy az előző rájátszás óta hogyan kezelték a sérülését.

Vasárnap írtunk arról, hogy Koby Altmant őrizetbe vették azt követően, hogy ittas állapotban vezetett, és ezzel kapcsolatban fény derült néhány további részletre. Az egyik intézkedő rendőr testkamerája rögzítette, ahogy arról tájékoztatják a Cavaliers elnökét, hogy kevés híján balesetet okozott, és amikor arról kérdezték Altmant, hogy tudja-e azt, hogy mennyivel hajtott, annyit felelt, hogy nem lépte át a sebességhatárt, illetve már többször is megtette ugyanazt az utat. Később azt is elmondta a rendőröknek, hogy ő a Cavaliers elnöke, illetve kimerült egy külföldi utat követően, és éppen egy vacsorára siet.

Folytassuk néhány rövid hírrel. Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint Boban Marjanovics Rocketsnél aláírt új szerződése részben garantált, a 2,89 millió dolláros fizetéséből 1,3 milliót fog biztosan megkapni. Xavier Moon Exhibit 10 megállapodást írt alá a Clippersnél, esélyt kap arra, hogy kiharcoljon magának egy two-way helyet a csapat keretében. Jason Anderson (Sacramento Bee) számolt be róla, hogy Chance Comanche szerződést kap a Kingstől, de várhatóan a csapat G Ligás partnerénél fog kikötni. Keith Smith (Spotrac) értesülései szerint Javante McCoy-t elengedte a Spurs, várhatóan ő is a G Ligában folytatja. Marcus Bagley (Marvin Bagley III öccse – a szerk.) a 76ersnél írt alá, úgyhogy Kelly Oubre Jr. szerződtetése még várat magára, arra azt követően kerülhet sor, hogy elengedik valamelyik Exhibit 10 szerződésű játékosukat. Chase Audige a Wizards edzőtáborába megy.

Kevin O’Connornak (The Ringer) egy nem megnevezett GM jegyezte meg, hogy Alex Sarr akár első helyen is elkelhet a 2024-es drafton. A 19 éves játékos a közelmúltban elmondta, hogy azt szereti a kosárlabdában, hogy mindig lehet benne fejlődni, és emiatt nem is gondolja azt, hogy bármikor lesz egy olyan pillanat a pályafutásában, amikor azt gondolja majd, hogy mindent remekül csinál. Sarr ázsiója az elmúlt hetekben kezdett emelkedni, korábban a lottery végébe, az első kör közepébe várták őt a szakírók, mostanra viszont már egyre többen gondolják úgy, hogy akár az első ötben is elkelhet.

Legfrissebb hírlevelünk témái: A Winning Time alkotói máshol folytatnák a szériát - A Thinking Basketball kielemezte Wembyt - visszavonultatták Szpanulisz mezét - Porzingis lesz-e az igazi Horford-utód? - a pihentési szabályok alakíthatják a GSW rotációját - a Bucksnak Cam Payne-t kellene leigazolnia? - Serge Ibaka hatása az NBA-ben és a pályán kívül.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus