Hírmorzsák 2023-09-23 (8:00)

A Raptors is vinné Damian Lillardöt, de több csapat is szívesen beszállna az üzletbe - sokakat érdekel Tyler Herro. A Portland erőltetné a tárgyalásokat, de a Heat passzív, a mostani egyeztetésekben sem vesz részt, meglepetés lehet a történet vége. Giannis nem írt alá semmit, jelenleg 50-50 lehet az esélye a későbbi hosszabbításának is. Lamar Stevens Bostonban. Nem igazolja sem Dwight Howardot, sem más veterán magast a GSW. Új játékos New Orleansban.

Jake Fischer (Yahoo Sports) forrásai szerint több csapat is szeretne valamilyen módon beszállni Damian Lillard cseréjébe. Egyrészt többen is érdeklődnek a veterán irányító iránt annak ellenére, hogy ő nyilvánvalóan Miamiba szeretne kerülni, másrészt a várhatóan többcsapatos üzletből mindenki szeretné kivenni a részét és valahogy jól járni. A hírek szerint jó páran szeretnék behúzni az ügylet keretein belül Tyler Herrót, aki a Portland számára nem értékes játékos, hiszen ezen a poszton tele vannak tehetséges, ígéretes fiatallal - viszont egy többcsapatos megállapodás keretein belül mástól kaphatnak még értéket. Többen arra számítanak, hogy az idei 1/18-as Jaime Jaquez Jr.-nak benne kell lennie a dealben, ő kell a Blazersnek.

Fischer szerint a Brooklyn, a Charlotte, a Chicago és most már a Utah is szeretne rámenni Herróra, a Bulls pedig közben Zach LaVine-től szabadulna meg. Az újságíró egyébként úgy tudja, hogy a tárgyalások ismét zajlanak az érintettek között, hiszen napokon belül kezdődik az edzőtábor, de egyelőre nem körvonalazódik semmi konkrétum.

Szintén Fischer számolt be arról, hogy a Raptors egyre komolyabb kérőnek számít Lillard esetében, ő Donovan Mitchell tavalyi ügyével példálózott, amikor sokáig a Knicks tűnt biztos befutónak, aztán még a játékos számára is komoly meglepetést szolgáltatott a Jazz azzal, hogy Clevelandbe cserélte. Állítólag Pascal Siakam és Scottie Barnes elmozdítása nem valószínű, OG Anunoby viszont mehet, ha kell.

A Portland egyébként foglalkozik a gondolattal, hogy egy többcsapatos cserében Deandre Aytont szerezze meg Phoenixből.

Brian Windhorst arról számolt be, hogy forrásai szerint a Heat egyáltalán nem aktív: a mostani tárgyalásokban sem az, illetve egyébként sem úgy viselkedik Pat Riley, mint aki ki akarja üríteni a keretét Lillardért. Az újságíró úgy látja, hogy szeretnék megszerezni az irányítót, de nem mindenáron, nem feladva mindent, és egyáltalán nem kétségbeesetten. Elégedettek a keretükkel, ha összehozzák a cserét, akkor jó, ha nem megy, akkor nem megy, nincs pánik - Windhorst mellett Adrian Wojnarowski is arról beszélt, hogy a Miami egyáltalán nem erőlteti ezt a vonalat, és a floridaiak miatt nem zajlanak jelenleg tárgyalások a két fél között, mert ami zajlik, azt a Portland másokkal folytatja. Ezeket az értesüléseket egy "belső informátor" a Miami Heraldnak is megerősítette. A Portland egyébként sürgetné az ügyet, nekik fontosabb lenne megoldást találni és elboltolni Lillardöt akár még az edzőtábor előtt is, hogy nyugodtan dolgozhassanak és építkezhessenek, de erre jelenleg kevesebb az esély.

Bostonban folytatja Lamar Stevens. A bedobó az előző három évet Clevelandben töltötte, most szabadügynökként igazolt a Celticshez, de a szerződésének részletei nem ismertek. Stevens tavaly 62 mecsen játszott a Cavsben, 25-ször kezdő volt és védőspecialistaként 18,1 percet átlagolt.

A New Orleans Pelicans Kaiser Gatesszel erősített, a 2018 óta nagyrészt a G-League-ben pallérozódó bedobó two-way szerződést kapott.

Tegnap hivatalosan is "hosszabbíthatóvá" vált Giannis Antetokounmpo, de ahogy azt a görög klasszis már korábban jelezte, nem írt alá semmit, és nem is fogja ezt megtenni a közeljövőben, a Milwaukee Bucks keretének alakulásától, és a látott iránytól teszi függővé, hogy marad-e jelenlegi csapatánál. Brian Windhorst a saját forrásaira alapozva azt mondta erről, hogy jelenleg jó esetben is 50-50-es a helyzet azt illetően, hogy valaha hosszabbít-e Giannis - a keret öregszik, az értékek csökkennek, de Antetokounmpo még 30 éves sincs, nem áshatja el magát szezonokra egy rossz irányba haladó Bucksnál. 

Egyelőre nem igazol le egyetlen veterán magasembert sem a Golden State - erről számolt be Shams Charania. A csapatnál a héten járt Dwight Howard, aki együtt is edzett többek között Draymond Greennel és Chris Paullal, a várakozások arról szóltak, hogy szerződést is kap a GSW-től, de aztán nem kapott, ahogy Tony Bradley, Derrick Favors vagy Dewayne Dedmon sem. A vezetőség úgy döntött, hogy inkább lemond a magasemberekről, és megtartja a rugalmasságot, később még igazolhat az említettek közül, ha úgy érzi szükségét. Magas poszton Green, Kevon Looney, Dario Saric, Trayce Jackson-Davis és Usman Garuba alkotja a rotációt, úgyhogy elférne az erősítés, de Steve Kerrék nem aggódnak - van még egy szabad helyük a keretben, de oda inkább egy plusz winget szeretnének szerződtetni.

Legfrissebb hírlevelünk témái: A Winning Time alkotói máshol folytatnák a szériát - A Thinking Basketball kielemezte Wembyt - visszavonultatták Szpanulisz mezét - Porzingis lesz-e az igazi Horford-utód? - a pihentési szabályok alakíthatják a GSW rotációját - a Bucksnak Cam Payne-t kellene leigazolnia? - Serge Ibaka hatása az NBA-ben és a pályán kívül.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus