Kevin Durant 1+1 évre hosszabbít a Warriorsnál

A legutóbbi két döntő MVP-je, Kevin Durant újabb 1+1 évre hosszabbít a Golden State Warriorsszal.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy Kevin Durant úgy tájékoztatta a Warriorst, hogy újabb 1+1 évre (a második év játékosopciós) szeretne aláírni. Korábban Chris Haynes (ESPN) már írt róla, hogy a szabadügynökpiac legelején szeretne Durant újraszerződni ezekkel a feltételekkel. 

A Warriorsnak ez spórolást jelent, mivel birtokolják ugyan Durant Early Bird-jogait, ami alapján 35.6 millió dollár körül kellene fizetniük az első évben, azonban az Early Bird csak akkor használható, ha a szerződés legalább két garantált évről szól. Durant e joga 1+1-es szerződésnél nem használható fel, így csak Non-Bird joggal szerződtethető, ami a számok nyelvén azt jelenti, hogy a fizetése 30 millió dollár körül lesz 2018-19-ben, és 31.5 millió lenne 2019-20-ban. A luxusadó miatt ez egyrészt tehát spórolás, másrészt ez a különbség nagyjából egy luxusadós MLE összege, amit a csapat játékosra tud költeni. 

Kevin Durantnek sem rossz ez az üzlet, mivel jövő nyáron már teljes Bird-joggal fog rendelkezni, vagyis 2019 júliusában ötéves, maximum szerződést köthet. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus