Kyle Korver a Jazzben, Alec Burks Clevelandben

A Cleveland Cavaliers és a Utah Jazz cserélt egymással: Kyle Korver a Jazz játékosa lett, míg Alec Burks és pickek kerültek a Cavshez.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a hajnal folyamán, hogy megegyezett egymással a Cleveland Cavaliers és a Utah Jazz: Kyle Korver utóbbinál folytatja, míg a Cavs Alec Burkst, egy 2020-as és egy 2021-es második köröst kap cserébe - utóbbi a Washington Wizards draftjoga.

Korvernek még jövőre is szerződése van, igaz, 7.5 millió dolláros pénzéből csak 3.44 millió dollár garantált, de a Jazznek nagy szüksége volt valakire, aki a spacingben segíteni tud (jelenleg a liga második legrosszabb mutatójával rendelkezik a Utah a triplák hatékonyságát tekintve) - idén egyáltalán nem nyújt jó teljesítményt a gárda, és sokkal kevésbé stabil, mint az elmúlt évek során.

A 37 esztendős kosaras 2007 és 2010 között két és fél évet lehúzott már Utah-ban, ahol 2009/10-ben felállította az NBA triplarekordját a hatékonyságot nézve 53.6%-kal. A 2007/08-as idény közben, december legvégén még Gordan Giriceket és egy 2010-es első köröst (Trevor Booker lett belőle) adott érte a Utah a Philadelphia Sixersnek.

Burks 11.53 millió dolláros lejáró, és valószínűleg nem a játéktudása lesz az érdekes, hanem ez, a szerződése, ezzel ugyanis a deadline előtt jól lehet majd sáfárkodni. Azt éppen tegnap este írtuk meg, hogy a Cavs átvenne hosszabb kontraktusokat is (nyilván pick vagy jobb fiatal mellett), Burks és George Hill szerződései pedig kifejezetten vonzóak lehetnek olyan együttesek számára, akik jövő nyáron akarnak sok vagy/és még több sapka alatti helyet.

A két csapat egyébként nemrég, februárban üzletelt egymással, akkor Derrick Rose és Jae Crowder került Clevelandből Utah-ba, Rodney Hood pedig a Jazztől Clevelandbe - Hood még mindig a Cavsnél van, Crowder pedig a Jazznél, úgyhogy ők egykori csapattársakat köszönthetnek majd.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus