Nyit a 2019-es szabadügynökpiac - folyamatos eseménykövetés

Éjfélkor nyit a szabadügynökpiac, folyamatosan követjük az eseményeket egész nap. Vucevic marad Orlandóban (4 év, 100 millió), Irving a Netshez, Kemba Walker a Celticshez igazol (4 év, 141 millió). Mirotic Európában. A Nets össze akarja rakni Irvinget és Durantet. D'Angelo Russell iránt a Minnesota és bizonyos mértékig a Lakers is érdeklődik. A Hornets a maximum közelében sem ajánlott Kembának. Rozier QO-ját visszavonta a Boston, szabadon igazolhat bárhova. Kawhi Leonard össze akar állni egy másik sztárral, ha elhagyja a Raptorst - beszélt Duranttel a közös folytatásról. Jimmy Butler iránt nagy az érdeklődés. Durant egyelőre nem tudja, hogyan fog dönteni. Nené szabadügynök lett. A Nuggets lehívta Millsap 30 milliós csapatopcióját. A liga kihirdette a fizetési sapka és a luxusadó pontos számait a következő idényre.

Frissítés (00:48): Rodney Hood 2 évre 16 millió dollárért hosszabbított a Portland TrailBlazersszel.


Frissítés (00:37): A Washington Wizards 3 évre 25 millió dollárért láncolta magához Thomas Bryantet.
 

Frissítés (00:33): Ricky Rubio kikosarazta végül az Indiana Pacerst, és a Phoenix Sunshoz szerződött 3 évre 51 millió dollárért. Bojan Bogdanovic elhagyta a Pacerst, ő 4 évre 73 millióért a Utah Jazzhez szerződött.

Érkeztek is emberek Indianába: Jeremy Lamb 3 évre 31.5 millióért, Malcolm Brogdon pedig 4 évre 85 millióért. Utóbbi a Milwaukee Bucks RFA-ja, de a Bucks egy első körösért és két második körösért el is engedte Brogdont.


Frissítés (00:27): A Houston Rockets 3 évre 11.1 millió dollárért tartotta meg Danuel House-t.


Frissítés (00:24): Az Orlando Magic 3 évre 29 millió dollárért szerződette Al-Farouq Aminut.


Frissítés (00:16): A Sacramento Kings 2 évre 25 millió dollárért megegyezett Trevor Arizával.


Frissítés (00:12): Az Orlando Magic 4 évre 54 millió dollárért megtartotta Terrence Rosst.


Frissítés (00:06): Kevin Durant hivatalosan is bejelentette, hogy a Brooklyn Netshez szerződik.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Gerald Green 1 éves szerződéssel marad a Houston Rocketsnél.

Hivatalos közben minden eddig beírt megállapodás, köztük Kristaps Portingis és a Dallas Mavericks 4 éves, 158 millió dolláros megegyezése is.


Frissítés (00:04): Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Chicago Bulls 3 évre 41 millió dollárért megszerezte Thad Youngot.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a New Orleans Pelicans 2 évre 26.5 millió dollárért leszerződtette JJ Redicket.

A korábban már megénekelt Derrick Rose - Detroit Pistons házasság 2 évre végül 15 millió dollárért köttetett meg.


Frissítés (23:57): David Aldridge (nba.com) hozta a hírt, hogy a New York Knicks átugrott a B-tervekre, Bobby Portisra, Julius Randle-re, George Hillre és Reggie Bullockra.


Frissítés (23:30): Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Khris Middleton 5 évre 178 millió dollárért marad a Milwaukee Bucksnál.

Steve Bulpett (Boston Herald) úgy tudja, hogy hiába próbálkozik a Boston, hogy a sign-and-trade-ekkel sapka fölött maradjon, így meg tudja tartani Al Horfordot, a center egyszerűen nem akar a Celticsnél maradni.


Frissítés (23:15): Sam Amick (The Athletic) jelentette, hogy Dewayne Dedmon 3 évre 40 millióért a Sacramento Kingsé.

Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy Terry Rozier 3 évre 58 millió dollárért, ráadásul sign-and-trade-del kerül a Charlotte Hornetshez - itt nyilván Kemba Walker is sign-and-trade-del kerül a Boston Celticshez.

Szintén Charania hozta a hírt, hogy Rudy Gay 2 évre 32 millióért marad a San Antonio Spursnél.


Frissítés (23:08): Kevin Durant is csatlakozik a Brooklyn Netshez - részletek ezen a linken.

Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint a Sacramento Kings 4 évre 85 millió dollárért megtartja Harrison Barnest.


Frissítés (22:44): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Brook Lopez 4 évre 52 millió dollárért hosszabbít a Milwaukee Bucksszal.

Egy újabb igazolás: Garrett Temple 2 évre 10 millióért a Netsé, elvileg - ő a sapka alatti csapatok MLE-jéből érkezik Brooklynba, nem befolyásolja a capet.


Frissítés (22:28): Több hírforrás is megerősítette, hogy a Brooklyn Nets a legesélyesebb Kevin Durant megszerzésére a jelenlegi információk alapján. Chris Broussard (Fox Sports) azt is hozzátette, hogy Kawhi Leonard esetében egyelőre a Los Angeles Lakers tűnik befutónak.


Frissítés (22:05): Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy Kyrie Irving két óra múlva elkötelezi magát hivatalosan is a Brooklyn Netshez. A csapat állítólag minden követ megmozgat, hogy összehozza az Irving-Kevin Durant-DeAndre Jordan triót - utóbbi Durant jó barátja, és a klub nagyon szeretné elhappolni KD-t a Golden State Warriors elöl.
 

Frissítés (21:40): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Kevin Durant ma este ezen a linken bejelenti, hol folytatja pályafutását: https://www.instagram.com/theboardroom/

Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Golden State az 5 éves maxot, 221 millió dollárt ajánl Durantnek.
 

Frissítés (21:16): Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge megpróbál egy háromcsapatos sign-and-trade cserét összehozni Kyrie Irvinggel (Nets), Kemba Walkerrel (Celtics) és Terry Rozierrel (Hornets).

A dolog lényege az, hogy így nem kell lemondani sem Rozier, sem Al Horford jogairól - utóbbi esetében pedig felmerült, hogy csak ködösítés ment eddig, és a titokzatos érte érdeklődő csapat éppen a Boston. Wojnarowski szerint legalább egy első köröst kell adnia a Celticsnek Brooklynba - a Netsnek éri meg legkevésbé, hogy belemenjen a háromcsapatos tranzakcióba.


Frissítés (20:39): Marc Stein (New York Times) forrásai szerint D'Angelo Russell a Minnesota Timberwolveshoz akar kerülni, a csapat pedig elég biztos abban, hogy sikerül megtennie a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy Russellnek megfelelő ajánlatot tudjon tenni.


Frissítés (20:32): Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Portland TrailBlazers 4 éves, 196 millió dolláros hosszabbítást készül adni Damian Lillardnek.

Sam Amick (The Athletic) úgy tudja, hogy Garrett Temple iránt a Brooklyn Nets, a Denver Nuggets, a Utah Jazz és a Houston Rockets is érdeklődnek.


Frissítés (20:29): Tim Reynolds úgy tudja, hogy Jimmy Butler ma éjszaka megmondja a Miami Heat vezetőinek, hogy szeretné a csapatban folytatni pályafutását - kérdés, hogy a Heat hogyan oldja meg, hogy Butler beférjen.


Frissítés (19:54): Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy Jonas Valanciunas 3 évre 45 millió dollárért marad a Memphis Grizzliesnél.


Frissítés (19:35): Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint a Philadelphia Sixers nagyon is érdeklődik Al Horford iránt.

Emiliano Carchia (Sportando) úgy tudja, hogy Nicolo Melli 2 éves szerződése végig garantált a Pelicansnél, összesen 8 millió dollárt fog keresni a magasember.


Frissítés (19:07): Több forrás is lehozta, hogy a Sacramento Kings komoly ajánlatot készül tenni Al Horfordnak, és az érdeklődés kölcsönös a két fél között, de Sam Amick (The Athletic) úgy tudja, hogy a Kings úgy érzi, Horford máshova fog igazolni.


Frissítés (18:37): Marc Stein (New York Times) megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint Ricky Rubio az Indiana Pacershez igazol - állítólag ma éjszaka meg is lesz a megállapodás.

JD Shaw hozta a hírt, amit egyébként többen is pedzegettek már: Terry Rozier a Charlotte Hornetshez igazolhat, komoly az érdeklődés a két fél között, de egyelőre nem tudni, Michael Jordan mennyit hajlandó fizetni a 25 éves irányítónak. Lehet, hogy dupla sign-and-trade lesz vele és Kemba Walkerre főszerepben, hiszen Walker épp Charlotte-ból megy majd Bostonba.


Frissítés (18:29): Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans 2 éves szerződést köt a Fenerbache olasz magasemberével, Nicolo Mellivel, aki tavaly a legtöbb pontot dobta az Euroliga Final Fourjában.


Frissítés (17:32): Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a Dallas Mavericks 3 évre 33 millió dollárért hosszabbít Dwight Powell-lel - a szerződés a következő, 2020/21-es szezontól lép életbe.

Brad Turner (Los Angeles times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers megkereste Patrick Beverley képviselőit, Sean Deveney (Sporting News) pedig hozzátette, hogy a Dallas Mavericks és a Chicago Bulls is szeretne leülni beszélni az irányítóval.

A New York Knicks közben lemondott John Jenkins és Henry Ellenson opcióiról, mindketten távozhatnak.


Frissítés (17:25): Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy ha a Brooklyn Nets nem tudja leigazolni Kevin Durantet, akkor Tobias Harris lesz a csapat kiszemeltje.

Szinén Begley hozta a hírt, hogy a New York Knicks George Hillt, Wayne Ellingtont és Reggie Bullockot akarja megszerezni majd a szabadügynökök közül - a korábban felsorolt rengeteg játékos mellett.

A Milwaukee Bucks adott egy QO-t Malcolm Brogdonnak, de ebben semmi meglepetés nincs - a hátvéd így korlátozott szabadügynök, minden ajánlatot tarthat a Bucks.

Joe Vardon (The Athletic) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers megegyezett JR Smith-szel, hogy július 15-ig kitolják a dobóhátvéd szerződésében szereplő garancia időpontot - ezt követően válik csak teljes mértékben garantálttá Smith szerződése. A Cavsnek így több ideje van cserepartnert találni.

Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Houston Rockets ma találkozik JaVale McGee-vel - mint ismert, a texasiak Kevon Looney-t is kiszemelték maguknak.


Frissítés (14:05): Jason Jones (The Athletic) információi szerint DeMarcus Cousins nyitott lenne arra, hogy visszatérjen a Sacramento Kingshez, ám a csapat nem nagyon akar újra munkakapcsolatba kerülni a centerrel.


Frissítés (12:45): Jordan Schultz (ESPN) értesülései szerint a Brooklyn Nets, a New York Knicks, a Chicago Bulls és a Sacramento Kings is érdeklődik Julius Randle iránt.


Frissítés (10:25): A hírek szerint a Sacramento Kings két magasember iránt is érdeklődik: Julius Randle-t és Dewayne Dedmont is szóba hozták a kaliforniaiakkal.

Több forrás is megerősítette, hogy Derrick Rose-ra a Detroit Pistonsnak van a legnagyobb esélye, úgy tűnik, az irányító az autóvárosba igazol, méghozzá 2 évre.

A Utah Jazz szeretne erősödni a periméteren, állítólag Bojan Bogdanovicnak készül ajánlatot tenni.


Frissítés (09:00): Tegnap reggel írtunk arról, hogy Klay Thompson 5 évre 190 millióért marad a Golden State-nél, és úgy néz ki, hogy van három másik megegyezésünk is - amellett, hogy amint arról tegnap este írtunk már, Nikola Mirotic visszatér Európába, egyes hírek szerint 6 évre 70 millió dollárért, mások szerint 79.7 millió dollárért. Egyrészt Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Nikola Vucevic 4 évre 100 millió dollárért marad az Orlando Magic centere, másrészt Kyrie Irving 4 évre 141 millió dollárért igazol a Brooklyn Netshez, legalábbis Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint, harmadrészt Charania úgy tudja, hogy Kemba Walker ugyanilyen szerződéssel igazol majd Irving helyére a Boston Celticshez a piac nyitása után.

Ezekhez a hírekhez kapcsolódik, hogy a Nets továbbra is abban reménykedik, hogy össze tudja rakni Irvinget és Kevin Durantet, valamint az, hogy egyelőre nem mond le D'Angelo Russell QO-járól, Russell tehát korlátozott szabadügynök lesz, de segít a játékosnak odakerülni, ahova szeretni. A játékos a Minnesota Timberwolves-szal fog találkozni ma éjszaka. Tania Ganguli és Broderick Turner (mindketten Los Angeles Times) információi szerint a Los Angeles Lakers nem akar maxot adni Russellnek - az 27.285 millió dollárról indulna az első évben.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) jelentette, hogy Walker már közölte is a Hornets-cel, hogy Bostonba költözik, Shams Charania pedig azt írta, hogy a Hornets még az alap maximum szerződést sem ajánlotta be sztárjának, sőt, annál sokkal kevesebbet kínált - 5 évre 190 millió dollár lett volna az alap max, Walker ráadásul a szupermaxra is jogosult volt, 221 millió dollárra. Wojnarowski szerint a Charlotte el is kezdett nézelődni a piacon, Ish Smith, Elfrid Payton, TJ McConnell vagy Emmanuel Mudiay közül kerülhet ki Walker utódja. A Celticsnél Walker érkezésével Terry Rozier létszám felettivé vált, ráadásul le is kell mondani a QO-járól, hogy meglegyen a hely a sapka alatt Walker szerződésére, így Rozier innentől oda igazol, ahova akar. Rozierhez hasonlóan Brad Wanamaker sem kap QO-t a Celticstől, Daniel Theis viszont igen.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint Kawhi Leonard össze akar állni egy másik sztár szabadügynökkel, amennyiben elhagyja a Toronto Raptorst. A hírek szerint a Clippers megpróbálja összepakolni Leonardot és Jimmy Butlert - utóbbit nagyon kedveli a Clippers mágusa, Jerry West. Adrian Wojnarowski értesülései szerint Butler a Houston Rockets-cel és a Miami Heattel találkozik a szabadügynökpiac nyitása után, de érdeklődik iránta a Lakers és a Nets is. Wojnarowski és Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudják, hogy Leonard Duranttel is beszélt arról, hogy összeállnak, leginkább a Clippersnél vagy a New York Knicksnél

Ha már Durant, akkor itt lehet megemlíteni, hogy jó barátja és üzleti partnere, Rich Kleiman Steve Serby-vel (New York Post) beszélgetett, akinek elmondta, hogy Durantnek fogalma sincs még, hogy hova akar és fog igazolni. Marcus Thompson (The Athletic) jelentette, hogy Bob Myers mellett Steph Curry is találkozni fog Duranttel, amikor a Golden State Warriors leül beszélgetni a kétszeres döntő MVP-vel. Klay Thompsont nem sokára műtik, ő azért nem lesz jelen, Draymond Green pedig már meglátogatta KD-t New Yorkban.

A végére jöjjenek a rövidhírek. A Rockets magasembere, Nené lemondott 3.8 millió dolláros játékosopciójáról, szabadon igazolható. A New York Knicks kitette keretéből Lance Thomast, ő is mehet bárhova innentől. A Rockets és a Celtics is érdeklődik Kevon Looney iránt. Shaun Livingston belement, hogy a 7.7 millió dolláros szerződésének garancia időpontja július 10-én legyen június 30. helyett - a Warriorsnak így nagyobb a szabadsága, mert tud játszani esetleg az irányító fizetésével is.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a New Orleans Pelicans érdeklődik Al Horford iránt, de attól tart a csapat, hogy túl fogják őket licitálni. A Denver Nuggets lehívta 30 millió dolláros csapatopcióját Paul Millsap esetében. A Golden State QO-t adott Quinn Cooknak, a Denver Trey Lylesnak, a Rockets pedig Danuel House-nak (mindhárman korlátozott szabadügynökök lettek ezzel), a Cleveland Cavaliers viszont nem tette meg ugyanezt David Nwabával. A liga pedig kihirdette, hogy 109.14 millió dollár a fizetési sapka a következő idényre, a luxusadó pedig 132.627 millió dollár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus