Elképzelhető, hogy újra kell játszani a Spurs-Rockets meccs végét

A ma hajnali texasi rangadón James Harden teljesen szabályosnak tűnő zsákolása után nem ítéltek kosarat a játékvezetők a negyedik negyedben - mivel a meccsen hosszabbítás döntött, a Rocketsnál hivatalos lépésen gondolkodnak.

89-102 állt ekkor az eredményjelzőn, bár még 7:50 volt hátra, győztesnek tűnt a Houston, pláne hogy James Hardennek egy labdaszerzés után csak a feltörlőfiút kellett kikerülnie, hogy tisztán zsákolhasson egy könnyűt. A labda át is haladt a gyűrűn, sőt a hálón is, de olyan furcsán jött ki a hálóból, hog megzavarta a játékvezetőt, aki nem ítélt kosarat (érdekesség, hogy a zsűriasztalnál elsőre benyomták a +2 pontot). Az esetet nem nézték (nézhették?) vissza, a meccs után pedig az ESPN houstoni tudósítója, Tim MacMahon úgy értesült, hogy a Rockets azt várja, hogy a liga vagy nekik adja a győzelmet (hiszen a rendes játékidőben így két ponttal többet szereznének), vagy újrajátszatja a negyedik negyed utolsó 7:50 percét. MacMahon úgy tudja, hogy ha nem e két döntés egyike születik meg, vagy a liga nem foglalkozik a kérdéssel, akkor hivatalos panaszt/óvást nyújtanak be. 

Frissítés: a játékvezető James Capers úgy nyilatkozott, hogy ha áthaladt a labda a hálón (ez történt), akkor a kosár szabályosnak minősül. Ugyanakkor az időt kérő Houstonnak lehetősége lett volna challenge-et kérni az időkérés 30. másodpercéig, ám ezt csak az időkérés végén tették meg, akkorra viszont kicsúsztak az időlimitből. 

Íme az eset:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus