Visszajátszás: Philadelphia fiai

Három fiatalember ünnepli ma születésnapját, akikben az a közös, hogy az elmúlt években több-kevesebb közük volt Philadelphiához és a 76ers csapatához.  Visszajátszásban Andrew Bynum, Lou Williams és Evan Turner. 

Louis Williams 1986. október 27-én született, és kevésbé közismert, hogy 2005-ben a középiskolások Naismith-díját is megkapta, azaz abban az évben a legjobb középiskolás játékosnak választották. A Georgia Egyetemen már megvolt a helye, ő azonban a profikat választotta. Elég gyenge felmérői miatt azonban csak a 2. körben kelt el, és első évében a D-Ligát is megjárta. Végül azonban beverekedte magát a 76ers rotációjába, majd a liga egyik legkiegyensúlyozottabb hatodik embere lett – utolsó évében, 2011-12-ben a Sixers legeredményesebb játékosa volt úgy, hogy összes meccsén csere volt. 2012 nyarán visszatért szűkebb pátriájába, Georgiába, ám a Hawks színeiben 2013. januárjában elszakította a térdszalagját. A következő hetekben várható a visszatérése. 



Andrew Bynum a három kosaras közül a legnagyobb név. 1987-ben New Jersey-ben született, és Williamshez hasonlóan 2005-ben ő is egyenesen a középiskolából érkezett az NBA-be. A center azért jóval hamarabb, már a 10. helyen elkelt a drafton, bár profikarrierje első éveiben nem váltotta meg a világot. 2007 őszén (még mindig csak 20 évesen) mutatta meg először, mi rejlik benne, ám 2008 januárjában elszakította a térdszalagját, majd egy évvel később a másikat is – azóta folyamatosan egészségügyi problémákkal küszködik. Ennek ellenére két bajnoki gyűrűvel rendelkezik, és a 2011-12-es csonkaszezonban All-Star is lett. 2012 nyarán a Howard-csere részeként érkezett meg Philly-be, ám pályára nem lépett térdeinek rossz állapota miatt – majd idén nyáron Clevelandbe írt alá. 



Evan Turner, a 2010-es draft 2. választottja 1988-ban látta meg a napvilágot, és nem volt egyszerű gyerekkora: 4 és fél kilóval született, és csecsemőként több műtéten is átesett – 3 évesen pedig elütötte egy autó. Turner azonban mindenből felépült, és 2010-ben az év legjobb egyetemi játékosának választották, majd a 76ers a 2. helyen el is hozta a dobóhátvéd-kiscsatárt. Az NBA-pályafutása eddig meglehetősen felemás, mert tudása ellenére eddig nem sikerült vezérré válnia – talán idén összejön, mert tehetség és kor szempontjából most van a legideálisabb állapotban, és a csapat is arra szánja ezt az évet, hogy Turnerből kijöjjön, ami benne van. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus