A EuroCup legjobb négy csapata között a Szekszárd!

A tolnaiak végig kézben tartották az Elazig elleni negyeddöntőt és készülhetnek az áprilisi Final Fourra.

Női EuroCup, negyeddöntő:

Atomerőmű KSC Szekszárd – Elazig Il Ozel Idare 77-67 (22-13, 21-21, 16-17, 18-17)

A szezont még a DVTK-ben kezdő lett válogatott erőcsatárral, Kristine Vitolával megerősített török gárda a nyolcaddöntőben a házigazda Kayserit verte meg egy egylabdás összecsapáson – a szintén török Kayserit a csoportkörben a Szekszárd is legyőzte, így aztán bőven akadtak közös pontok már a negyeddöntő előtt is. A mérkőzés alakulását alapvetően határozta meg az első negyed második fele, itt harcolt ki nyolcpontos előnyt a Szekszárd, amit a nagyszünetig sikerült meg is őrízniük. Az első félidőben Bonner, Friskovec, Goree és McCall és remekül célzott, Studer jól szervezett, míg Theodoreán remekül védekezett - az ellenfélnél egyébként 10 másodperc kivételével végig a kezdőötös játszott. 

A második félidőben is alapvetően arról szólt a játék, hogy a törökök próbáltak felzárkózni, de amint két kosárnyi különbségre szűkítették a differenciát, Studerék azonnal fel tudtak pörögni vagy támadásban, vagy védekezésben, és a törökök kezdhették elölről. A negyedik negyedben is végig próbálkozott az Elazig, de nem tudták igazán megszorítani a Szekszárdot, a magyar csapatnál rendre villant Studer, Goree, Bonner vagy McCall. Ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre biztosabbá, hogy a tolnaiak ezt meg fogják nyerni, a végjátékban aztán néhány kiváló védekezéssel meg is oldották a feladatot. 

Folytatás április 9-én a Final Fourban, ahol a Reyer Venezia-Sepsiszentgyörgy összecsapás győztesével találkoznak - a döntőt április 11-én rendezik. 

A Szekszárd legjobb dobói: Bonner 21/3, Studer 16/12, Goree 14.
Az Elazig legjobb dobói: Mitchell 24/6, Cannon 20/3, Vitola 13/3.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus