A második negyed közepéig volt partiban a Győr Bourges-ban

Remek első negyed után a második közepéig tudta tartani a lépést a Bourges-zsal a Győr, a következő 15 percben eldöntötte a meccset a francia együttes.

Euroliga, A-csoport, 4. forduló
Tango Bourges - HAT Agro-UNI Győr 85-49 (19-16, 24-9, 22-7, 20-17)

Salagnac büntetőivel a Bourges szerzett vezetést, majd másfél perc közös kosárcsend után Dumerc dobott triplát. A győriek Vandersloot duplájával próbáltak közelíteni neves ellenfelükhöz. Győri részről eladott labdák, rossz ritmusú támadások következtek, a Bourges egy 10-2-vel 10 pont fölé hizlalta előnyét a negyed közepére. Jót tett Szentendrei Áron időkérése, hiszen utána egy káprázatos, 9-0-s rohanással "felért" ellenfele nyomába. A száguldásban volt tripla - Vandesloot, két dupla Laklóth Annától, valamint két értékesített büntető Dobos révén. A negyed végén két hazai dupla közé befért egy Tinkle tripla, így csupán 3-mal "ment" a Bourges 10 perc után. 

A második negyedet egy gyors, 6-0-s két perccel nyitotta a Bourges, Szentendrei megint időt kért - az első negyedben ez bejött. Részben ezúttal is, hiszen Diamant kosara után Vandesloot villanásaival kiegyenlítetté tudta tenni a játékot a Győr, de a Bourges Tolo és Miyem révén tartotta 10 pont körüli előnyét. Ebben a szakaszban Vandersloot eléggé magára maradt a pontszerzésben, így szünetig a jóval inkább csapatként működő francia együttes az utolsó két és fél percet 7-0-ra nyerve közel 20 pontos előnyt szerzett. 

Szünet után, próbálta hamar végleg eldönteni a meccset a francia együttes, amely Joens ponterősségére építve egy 12-2-es robogással kezdett. Sajnos ehhez csak asszisztálni tudott ekkor a Győr. Ekkor már az időkérés sem segített, a szakasz közepén már 30 pont tátongott a két csapat között. El is döntötte a Bourges a találkozót.

A záró szakaszban újra voltak villanásai Vandersloot-nak, de ezúttal nem akadt olyan társa, aki érdemben jelentős mértékben veszélyes lett volna a francia kosárra. A másik 3 légiós, a Diamant, Ivanovics, Tinkle trió 4/24-es mezőnymutatója egy adalék a súlyos vereséghez - persze nem a tavalyi bronzérmes csarnoka az, ahol győzelmet reméltek hívei a győri együttestől.  

A meccs annyi pozitívumot tartalmazott a győri csapat szempontjából, hogy - ellentétben az eddigi Euroliga-meccsekkel - az első negyedben, sőt a második közepéig partiban tudott maradni ellenfelével.  A 15. percben még csupán 7 pontos győri hátrány a 30-ra 33-ra nőtt. 

Bourges: Dumerc 6/3, Leedham 10, Salagnac 9, Ndongue 9, Miyem 16. Cs: Joens 10/6, Tolo 16, van Grinsven 9, Elenga. 

Győr: Vandersloot 25/12, Semsei 2, Laklóth 8, Tinkle 5/3, Diamant 4. Cs: Ivanovics, Dobos 2, Fejes 2, Mansaré, Pénzes 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus