A Sopron nyerte a női finálé első felvonását

Jól tartotta magát a légiósai pontjaira építő Cziczás-alakulat, de hiányzott játékából az extra a rutinos címvédővel szemben.

Sopron Basket – Aluinvent DVTK  74-60 (18-13, 17-11, 18-15, 21-21)

Sopron: Turner 16/3, Casas 18/6, Crvendakic -, Dupree 15, Határ 7.
Csere: Zahui 13, Dubei 5/3.
DVTK: Medgyessy -, Walker-Kimbrough 10/3, Skoric 22/6, Putnina 4, Mokango 18.
Csere: Szabó F. 6/3, Kányási -, Zele -, Szücs -.   

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

Kezdetét vette a női élvonal döntője, a címvédő, Euroliga-negyedik Sopron Basket ellenfele a tavaly nyáron alaposan megerősödő DVTK csapata volt. A diósgyőriek azt a Győrt búcsúztatták az elődöntőben, akik meglepetésre a Szekszárdot ütötték el a továbbjutástól egy körrel korábban – a soproniak útja két sima párharcon keresztül vezetett a döntőbe a Cegléd, illetve a ZTE ellen. 
Lendületesen kezdtek a hazaiak, négy perc játékot követően máris 12-2-re vezettek a kissé megilletődötten kezdő miskolci hölgykoszorúval szemben. Skoric kosaraival 16-11-ig zárkóztak a piros-fehérek, az első negyed 18-13-as soproni vezetéssel ért véget. 
A folytatásban fentebb kapcsolt védekezésben Roberto Iniguez alakulata, a DVTK csak Mokango és Skoric pontjaira támaszkodhatott, a többiek nem tudtak a kosárba találni. A másik oldalon megoszlottak a terhek, Casas, Határ, Dubei, Dupree és Zahui is eredményesek voltak – a nagyszünetben tíz pont fölé tornázta vezetését a házigazda (35-24). 
A fordulás után sem változott számottevően a játék képe, továbbra is légiósaik játékára támaszkodtak a csapatok – miskolci oldalon bekapcsolódott a pontgyártásba Walker-Kimbrough is, de ez is csak arra volt elegendő, hogy a tíz pont körüli soproni előny ne nőjön tovább. Nem játszott különösebben jól a hazai csapat, de védőoldalon mutatott teljesítményük is elegendő volt az előny megtartásához. 
A negyedik negyedben Szabó Fanni triplája képében megszületett az első magyar DVTK-kosár, majd a remekül játszó Skoric is bevágott egyet messziről. Dupree azonban elkapta a fonalat a másik oldalon, 62-49-ből rövid úton 69-51 lett – bár innen még egy 9-0-s rohammal csökkentett hátrányán a diósgyőri gárda, ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő – a döntő első felvonását a Sopron Basket nyerte, folytatás hétfőn, Miskolcon.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus