Belgiumban is győzött a PEAC-Pécs

A Latoya Williams vezette PEAC-Pécs 58-51-es győzelemmel távozott a Namur otthonából. A pécsiek sokkal jobban bírták a végjátékot az egyetlen cserével játszó belga ellenfelüknél.

Belfius Namur Capitale – PEAC-Pécs 51-58 (13-23, 11-7, 16-14, 11-14)
Namur, Európa Kupa, F-csoport, 5. forduló.

A PEAC a továbbjutás szempontjából fontos összecsapásra utazott Belgiumba. A nyeretlen Namur ellen Pécsett 68-48-ra győztek Fűrészék, akik legutóbb balszerencsés meccsen vesztettek a Nantes ellen.

Remekül kezdődött pécsi szempontból a mérkőzés. A félidő derekán még csak három pontot engedélyeztek a Namurnak. Latoya Williams is tudásának megfelelően játszott: blokkolt, támadólepattanót szedett és pontjaival 15-7-re vezetett csapata. Reid labdaszerzés és ziccere, majd Williams távolija után már 23-10 is volt a PEAC-nak.

A folytatásban sokáig őrizte vezetését a magyar csapat, miközben Williams már 10 pontnál járt (17-29). Ezt követően azonban zárkózni kezdtek a hazaiak, akik rendezték soraikat védekezésben. Mi sem jelezte ezt jobban, hogy a negyed második felében csupán egyetlen Fűrész büntetőt jegyezhettünk fel pécsi részről. Szerencsére a záró három percben a belga csapat sem tudott gyűrűbe találni, így a félidőben maradt még a pécsi előnyből (24-30).

Úgy tűnt a nagyszünetben rendezte sorait támadásban a PEAC, Williams kosarával a 24. percben 30-38-at mutatott az eredményjelző. Sajnos ezt követően viszont újabb baranyai gólcsend következett, Papova hármasával egyetlen pontra jöttek fel a hazaiak. Lélektanilag jól jött, hogy a vezetést nem tudta átvenni a Namur, de így is nyílt volt az összecsapás (40-44).

A záró negyedben 44-44-nél befogta a PEAC-ot a házigazda. Szerencsére a pécsiek két amerikaija, Reid és Williams mindig a legjobbkor villant, miközben szigorított is védekezésén Zseljko Djokics csapata. A 38. percben Nagy-Bujdosó tempójával nyolcra nőtt a különbség (46-54), ezt pedig már kiválóan őrizte a jól büntetőző PEAC, amely rendkívül fontos győzelmet aratott Belgiumban.

Namur: Deneil 5/3, Dubuc, Wojta 11/3, Sissoko 12, Van Malderen 9/3. Csere: Papova 14/3.

PEAC: Reid 16, Fűrész 3, Jovanovics 6, Nagy-Bujdosó 9/3, Williams 20/3. Csere: Pap 2, Orozovics 2, Szűcs, Kiss, Horváth L.

Kipontozódott: Nagy-Bujdosó (39. p.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus