Biztosan nyert a PINKK a Győr elleni rangadón

Végig vezetve, magabiztosan verte a PINKK a Győr csapatát a női NBI rangadóján. A hazaiak jól kezdtek és a meccs elején szerzett előnyüket megtartották az első félidőben. Térfélcsere után a PINKK rátett még egy lapáttal, s a második félidő elején bemutatott 11-0-s futással el is döntötte a meccset

PINKK Pécsi 424 - Hat Agro UNI Győr 69-50 (18-10, 13-14, 20-12, 18-14)

Állva hagyta a PINKK a bénultan kezdő Győrt. A vendégek több, mint 5 percig nem dobtak pontot, a hazaiak ekkor 7-nél jártak. A kezdeti hosszú győri kosárcsendet Diamant törte meg büntetőkből. A negyed második felében elsősorban Semsei eredményessége révén kiegyenlítetté tudta tenni a játékot a vendégcsapat. 

Czirják triplájával a második negyed elején 5 pontra jött föl a Győr. Hármasra hármassal felelt a PINKK, Iványi volt az "elkövető". Semsei is beemelt egy hárompontost, Ivanovics duplája után pedig 3 pontra zsugorodott a PINKK előnye. A hazaiak csaknem 5 percig nem szereztek pontot, Katona kosarával mozdultak el a 21-ről.  Ez megnyugtatta a baranyai alakulatot, a félidő végén váltva estek a kosarak, szünetben 7 pontos PINKK vezetést mutatott az eredményjelző. 

Ahogy a mérkőzés úgy a második félidő elején is "bennmaradt az öltözőben" a győri együttes, a PINKK a triplát is dobó center, Tomlinson vezérletével egy 11-0-s rohammal kezdte a harmadik negyedet. A győri együttes közel 20 pontos hátrányból próbált kapaszkodni. Kevés sikerrel, ugyanis a vendégcsapat játékosai több labdát eladtak, a PINKK pedig Kováts triplája után már több, mint 20 ponttal "ment". 

Talán ez a nagy előny tudat alatt kicsit kényelmesekké tette a hazai játékosokat, a Győr egy 6-0-s rohammal zárta a harmadik negyedet. Sőt, Tinkle kosarával a vendégek egy triplányira kerültek a 10 pontos lélektani határtól. Ekkor újra Tomlinson tett róla, hogy ne kelljen túlságosan izgulniuk a hazai szurkolóknak, a vezérletével bemutatott 6-0-s részhajrával ismét 20 pont közelébe kúszott a különbség, a hajrában pedig gond nélkül tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét a PINKK.

PINKK: Iványi 10/3, Erős, Sarok 6/3, Őri 6, Pascua 8. Cs: Tomlinson 18/3, Katona 2, Győri 2, Ruják 7/3, Kennedy 3, Kováts N. 5/3, Adamecz 2.

Győr: Czirják 4/3, Ivanovics 4, Laklóth 11/3, Tinkle 6, Diamant 8. Cs: Mansaré, Koch 4, Semsei 13/3, Pénzes, Fejes, Lengyel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus