Egyoldalú lett a megyei rangadó vége

Az elveszett Magyar Kupa finálét követően sima győzelmet aratott a női középszakaszban az Uniqa-Euroleasing Sopron. A 21 pontig jutó Simon Zsófia vezette soproniak 99-66-ra győztek a Hat Agro-UNI Győr ellen.

Uniqa Euroleasing Sopron - Hat-Agro UNI Győr 99-66 (26-19, 24-16, 24-20, 25-11)

Sopron 400 néző. V: Győrffy, Hegedűs, Jakab. 

A győriek elindultak és meg is érkeztek Sopronba. Utoljára bő fél éve, még szeptember 7-én indultak útnak a megyei riválishoz - ismert szörnyű tragédia lett a vége. Az edző és a klub igazgatója életét vesztette, akik pedig a rettenetes buszbaleset után Sopronban kötöttek ki, az MKB Aréna helyett a kórházban kerültek. Nehéz belegondolni, mit érezhettek  keret akkori játékosai, amikor most ugyanott jöttek el... Komor arccal melegítettek, nem kizárt, hogy a fájó emlékek újra megelevenedtek. Azok az emlékek, amelyektől bár szeretnének, valószínűleg sosem fognak megszabadulni...

Amúgy talán a címvédő múlt hét végi Magyar Kupa kudarca miatt sajnos igen kevesen látogattak ki a mérkőzésre. 

Bencze Tamás, látva mennyire akadozott s esetleges volt a Sopron játéka a női kupadöntőn, ezért ő is területvédekezést rendelt el csapatának. Simon Zsófia erőszakos betörés után szerzett kosarával kezdődött a megyei rangadó, Joslyne Tinkle büntetőkből egyenlített, majd a győri zónát triplával átdobó Fegyverneky  Zsófia révén újra s Sopron szerzett vezetést. Ez a távoli találat egy 7-0-s hazai futás kezdetét jelentette, a 4. perc elején időt is kért Bencze Tamás. Főként Laklóth Annának tett jót a szusszanásnyi szünet, nem sokkal utána beemelt egy triplát. Megtört a Sopron lendülete, 9-2 utána gy 6-1-es futással szorossá tette a meccset a Győr.  hazai csapatot Licskai Zsófia ügyes, betörés utáni kosárral lendítette át. A kosár egy 7-0-s hazai roham kezdetét jelentette. A negyed hajrája Ciglar Iva és Laklóth triplapárbajának legyében telt el, majd Licskai hármasa után 10 pontra nőtt a soproni előny. Eseménydús volt a negyed utolsó fél perce, Tinkle triplája és egy rontott hazai akció után Martina Gambiraza büntetőzhetett, az elsőt bedobta, a második után Semsei Barbara lepattanót és bravúros kosarat szerzett. Egy gyors ellencsapásra még volt ideje a Sopronnak, Faris a dudaszó pillanatában emelt be egy újabb hármast. Az első negyedben összesen 8 tripla született, a hazaik 5, a győriek három hármast dobtak. 

A második negyed első 3 támadásából 3 center kosár esett, Tinkle, Krnjics Szara és Danielle Diamant voltak eredményesek. Csapata védekezését rendbe teendő Polenek kért időt. Sikerült is labdákat s Tianna Hawkins révén kosarakat is szerezniük a hazaiaknak, majd túlpörögtek. Ki nem kényszerített módon eladott labdáik után Diamant és Semsei villanásaival újra feljött a Győr. A negyed közepén Simon lendített a bajnokon, triplája majd duplája után ismét 10 pont fölé nőtt a különbség. Két villanása egy 9-0-s hazai részhajrát indított el, ügyes akció végén Laklóth passza után Diamant volt eredményes hosszabb szünet után a  vendégeknél. Szünetben 15 ponttal vezetett a Sopron. 

Hawkins kosarára Diamant felelt a második félidő nyitásaként. Nem lassítottak a csapatok, nagy volt az iram és sok a kosár. Hiába dobott triplát Gambiraza, Simon és Daragana Szankovics kosaraival tartotta 15 pont körüli előnyét a vendéglátó. A szakasz második felében Hawkins is "megrázta" magát, találataival a 28. percben 20 pontra nőtt a különbség. A negyed végén Laklóth triplájával ezen belülre került a Győr. 

Ennek ellenére a meccs eldőlt, a vendégek lélekben feladták, a Sopron 8-2-vel kezdte a negyedik negyedet s végül egy kosarakban gazdag meccsen összességében a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott. A 100 pont elérésére is volt esélye az Unqa együttesének, de ezt nem tudta elérni. 

Sopron: Ciglar 13/12, Fegyverneky 7/3, Simon 21/3, Hawkins 13, Licskai 12. Cs: Faris 8, Krnjics 4, Zsovár 7/3, Sztankovics 8, Tetemondová 6.

Győr: Gambiraza 9/3, Koch 2, Laklóth 12/9, Tinkle 20/3, Mansaré. Cs: Diamant 16, Semsei 7, Lengyel, Fejes.

Igor Polenek: - Gratulálok játékosaimnak, hogy a pár napja elvesztett bajnoki döntő után talpra álltak s ilyen jó játékkal arattak biztos győzelmet. Remélem, a bajnokság hátralévő részében tudjuk tartani ezt a színvonalat. 

Bencze Tamás: - Gratulálok a Sopronnak, megint megmutatta, hogy erősebb, jobb csapat, mint mi. Nekünk voltak részsikereink, egy-két részfeladatot sikerült jól megoldani. A negyedik negyedben a Sopron nagyon sok segítséget kapott rendkívül motivált cserejátékosaitól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus