Először győzött a Rózsahegy - és az MTK

Érdekes, bár nem különösebben izgalmas mérkőzéseket hozott a szombati játéknap a Közép-Európai Ligában, valamint a női NB I-ben.

A nemzetközi sorozatban két szlovák párharcra került sor. Ezek egyikén megszerezte első győzelmét a tavalyi EK-elődöntős Rózsahegy, amely az Igló csapatát verte 77-63-ra. A másik mérkőzésen kiderült: a Somorja együtteséből nagyon sokat kivett a Sopron hétközi legázolása: az Euroliga előző kiírásának 4. helyezettje, a kassai csapat talán éppen ezért vette maximálisan komolyan az ellene vívott találkozót, s hatalmas, kerek 40 pontos verést mért a szerdán a soproni együttest 28-cal "oktató" somorjaiakra. Ezen az összecsapáson  Krivacsevics Tijana a kassaiaknál 22 perc alatt 3/8-as dupla, 1/1-es tripla.valamint 7/7-es büntető mutatóval 16 pontig jutott. Volt mellette 6 lepattanója, 1-1 gólpassza, valamint szerzett és eladott labdája.

A somorjaiaknál Bozóki Bettina nem lépett pályára.

Női NB I:

MKB Euroleasing Vasas - MTK-Budapest 50-65 (19-15, 8-16, 9-10, 14-24)

A múlt héten Szekszárdon bravúros győzelmet arató Vasas az első negyed után még vezetett, ám Határ Bernadett nem tudta megismételni a Szekszárdon nyújtott pazar játékát. A túloldalon viszont Dragana Svitlica, a bosnyák középjátékos remekelt, 25 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát hozott össze - 10 kiharcolt faulttal megspékelve, tehát ezt akár - ha nem is a hagyományos értelemben - tripla-duplának is értékelhetjük. Kellett a városmajoriak sikeréhez Medgyessy Dóra hatékony szervező játéka is (9-9 pont és gólpassz). A túloldalon Barnai Judit (12 pont, 9 lepattanó) játszott egyedül igazán jól - ez ezúttal kevés volt az üdvösséghez, ráadásul hazai pályán csak minden harmadik dobásukat hajtották végre sikeresen a Vasas játékosai.

Statisztika:
http://kosarsport.hu/game/whun/x1314/whun_803

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus