Közel 30-cal "oktatta" a magyar bajnok a horvátot

Két Euroliga-csapat feszült egymásnak a forduló rangadóján. Bár mindig is a soproni csapat riválisainál - Pécs, Győr - játszott, nagy taps fogadta a zágrábi csapat magyar játékosát, Raksányi Krisztinát.

Uniqa Euroleasing Sopron - Novi Zagreb 73-46  (26-15, 20-12, 13-13, 14-6)

Még egy ex-győri kosaras játszott a horvát bajnoknál, Iva Ciglar, aki kifejezetten kellemes emlékeket őrizhet az MKB Arénáról. Amikor legutoljára itt járt, akkori csapata, a Győr - többek között az ő vezérletével - megnyerte a bajnoki döntő 5. meccsét s bajnok lett. Fájdalom, a tragikus buszbalesetben elhunyt szakvezető, Fűzy Ákos már nincs közöttünk.

Nagy iramú játékkal kezdődött a meccs, az első 4 akció kosárral végződött. Váltott vezetéssel haladtak a felek, a Sopron első 6 pontját Krnjics szerezte.
A szakasz közepén elbizonytalanodott támadásban a horvát csapat, s egy 8-0 s futást - benne Fegyverneky hármasával - megugrott a magyar bajnok.
A folytatásban a vendégek Ivankovic büntetőivel próbálták tartani a lépést a jól "pörgő" Sopronnal, amely azonban Sztankovics ügyes kosara majd Hawkins triplája után már 10 ponttal vezetett, Zsovár triplájára Raksányi büntetőkkel felelt, 11 ponttal vezetett a magyar bajnok a horvát ellen egy negyed után.

A második szakasz elején ügyes Faris-Sztankovics akció jelezte, az új játékosok is kezdenek összeszokni a Sopronnál. Továbbra is sűrűn estek a kosarak, nagy volt az iram, színvonalas a játék. Fegyverneky blokkolta gyönyörűen Milica Dabovics dobását, élvezetes pörgős volt a játék. A horvát csapat ugyan egy-két megoldással igazolta, hogy nem véletlenül Euroliga-induló, ám a félidő hajrájában még emelt egyet a fordulatszámon a Sopron, s a félidő hajrájában egy újabb 13-2-s rohamot bemutatva 19 pontosra hizIlalta az előnyét. 

Dabovics kosarával kezdődött a második félidő, a zágrábi zónát Fegyverneky dobta át, majd a remek dobóformát mutató Hawkins is megtette ezt, lepattanó utáni kosarával pedig 20 fölé nőtt a hazai előny. Zágrábi részről Ivankovic tudta időnként kihasználni magassági fölényét.
A szakasz második felében esett a színvonal, mindkét csapat játékába több hiba csúszott, a Sopron gond nélkül tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét.

A záró szakaszra elkedvetlenedtek, időnként indulatból kosaraztak a zágrábiak, állandósult a 20 pont fölötti nőtt a hazai előny, s a végén a hazai cserejátékosok is megvillantak, a végén csaknem 30 pont lett a különbség.
Az Uniqa egy Euroliga ellenfél ellen remek, kifejezetten biztató produkciót nyújtva aratott fölényes győzelmet.

Sopron: Faris 8, FEGYVERNEKY 9, Tetemendová 3/3, HAWKINS 16/3, KRNJICS 15. Cs: Zsovár 8/6, Simon 2 , SZTANKOVICS 8, Licskai 4, Feigl,

A Zágráb legjobb dobói:  Ivankovic 16, Dabovics 6.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus