Magyar győzelmek a női európai porondon

A Sopron Basket idegenben, a Győr, a Szekszárd és a DVTK hazai környezetben győzött az európai kupaporond nyitányán. A Cegléd kikapott a Valenciától.

Csütörtök

A Cegléd nem bírt a spanyol negyedikkel

VBW CEKK Cegléd - Valencia Basket 51-77 (12-18, 19-19, 11-18, 9-22)

Nem volt kétséges a Valencia sikere. A vendégek jobban kezdtek, és bár 12-12-nél még kiegyenlített a magyar együttes, 6 pontos fórral fordultak a hispánok a második negyedre. A Gorjanácz-Higgins-Brezinova trió vezette ceglédiek a második felvonásban kiegyenlítetté tették a játékot, a jóval több lábon álló Valencia azonban a fordulás után végleg meglépett a magyar alakulattól. 13 pont volt Reisingerováék előnye a záró 10 perc előtt, amit megdupláztak a végére, így végül tükörsimán győztek a pattanózást 47-28-ra megnyerő vendégek.

 

Szerda

Idegenbeli sikerrel kezdett az EuroLigában a Sopron

BLMA – Sopron Basket 53-66 (17-24, 8-15, 17-14, 11-13)

Megvan az első. Viszontagságos, maratoni utazást követően érkezett meg Franciaországba a Sopron Basket együttese, Gáspár Dávid csapatának játékán azonban nem érződött az enerváltság. Gyakorlatilag végig kézben tartotta a mérkőzést a magyar bajnok, egyedül a harmadik negyedet tudta behúzni a BLMA – a hazaiak borzasztóan, 3/23mal tripláztak (13%), és összességében is alig 30%-kal dobtak, így nem lehetett esélyük a győzelemre. Bár a soproniak sem „dobták szét” távolról a gyűrűt (4/20), közelebbről azért pontosabbak voltak, valamint 16 gólpasszt osztottak ki, szemben a házigazdák öt asszisztjával. Aleksandra Crvendakic és Jelena Brooks egyaránt 16-16 pontot tett a közösbe, de Határ Bernadett is hasznos volt 14 egységével – a hazaiaktól csak Gabby Williams volt kiemelhető, a francia bedobó 19 ponttal zárt. 

 

Hazai győzelmek az EuroCup-ban

Atomerőmű KSC Szekszárd – Basket Hema SKW 59-55 (17-15, 17-6, 10-15, 15-19)

Klasszis teljesítmény. Már nem először avanzsál húzóemberré az idei szezonban a horvát Ivana Dojkic, a bajnokságban is többször vette vállára a tolnai csapatot – ma gyakorlatilag neki, illetve a 18 pontos Marie Zuzickovának köszönhette a győzelmet a csapatszinten 2/15-tel triplázó Szekszárd. Dojkic egymaga szerezte csapata pontjainak csaknem felét, egészen pontosan 28-at – emellett mezőnyből is hatékony volt (10/15), a védőoldalon pedig egyenesen bravúros: nem kevesebb, mint nyolc labdaszerzéssel zárt. Nagyon kellett ez a teljesítmény Zseljko Djokics együttesének, hiszen mindössze öten találtak a gyűrűbe a hazaiak közül a meccsen, Bálint Réka 6, Erica McCall 4, Theodoreán Alexandra pedig 3 egységgel fejezte be az összecsapást. Félidőben egyébként 34-21-re vezetett a magyar csapat, a második húsz percet azonban megnyomta a belga gárda, és közelebb kapaszkodtak – Ramette ziccerével egészen 53-51-re sikerült felzárkózniuk, de a végjátékban higgadtabb tudott maradni a Szekszárd, így győzelemmel kezdte a EuroCup-ot. 

 

UNI Győr MÉLY-ÚT – Olivais F.C. 76-62 (18-19,  23-15, 20-16, 15-12)

A kiegyensúlyozottság hozta meg a sikert. A Szekszárdhoz hasonlóan a győriek is hazai pályán kezdték meg a sorozatot, ők azonban nem két játékos extrájára, hanem több ember stabil teljesítményére építve zsebelték be a győzelmet. Hatan is kétszámjegyű pontterméssel végeztek, leginkább a 18 pontja mellé 6 lepattanót begyűjtő Zofia Hruscakova volt elemében. Eddigi legjobb győri mérkőzését játszotta a fiatal Dúl Panka, aki 14 perc alatt 11 pontot tett a közösbe, de szintén remek volt a 12 pontja mellett 8 gólpasszal záró Sandra Ygueravide is. Az első negyedet még szűken a portugálok húzták be, utána azonban sebességet váltott Milos Pavlovic gárdája, és egyértelmű győzelmet aratott a luzitáán bajnok ellen.

 

Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs 75-47 (19-14, 17-7, 20-15, 19-11)

Diósgyőri siker a magyar rangadón. A két magyar csapat ezúttal nem bajnokin, hanem EuroCup-meccsen találkozott, a pécsieknek azonban nem volt jó előjel kezdő irányítójuk, Maegan Conwright elveszítése – a játékmester térdét műteni kell. Bár pótlására már megegyezett a baranyai vezetőség a szenegáli Bintou Diéme-Marizy-vel, de az új szerzemény még nem állt készen a játékra a miskolciak ellen. Ennek megfelelően érvényesítette a papírformát Cziczás László együttese, minden negyedet a diósgyőriek nyertek – főleg a Morrison – Goree magasember-duóra nem volt válasza a mecsekaljaiaknak, mindkét játékos dupla-duplával zárt. Szűcs Réka ismét energiát hozott a padról beszállva, Medgyessy Dóra nyolc asszisztot osztott ki, nem igazán volt kérdés a győztes kiléte – bár a túloldalon nagyon igyekezett a végül 15 pontig jutó Wentzel Nóra, a PEAC-nak nem volt reális esélye a mai estén.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus