Papírforma - a PEAC az első döntős

Csupán 5 percig tudta tartani a lépést az MTK a PEAC-cal Székesfehérváron, a női Magyar Kupa első elődöntőjében. Az első negyed második felében a pécsi együttes gyakorlatilag eldöntötte a meccset, Dokics Zseljko pedig a fináléra gondolva pihentethette csapata kulcsembereit, egyben lehetőséget adhatott fiatal játékosainak a bizonyításra

MTK Budapest - PEAC Pécs 45-74  (9-23, 10-19, 16-16, 10-16)

V: Földházi, Hegedűs, Minár.

Közel másfél perc elteltével Baksa Bettina a fővárosiaknak szerzett vezetést, az ellenakcióból Nagy-Bujdosó Nóra pozíciójáték utáni kosárral egyenlített. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, Dragana Svitlica szerelte gyönyörűen a kosárra törő Raksányi Krisztina dobását. A bátran, felszabadultan kezdő s néhány ügyes akciót MTK a negyed közepéig tartotta a lépést pécsi riválisával. Miközben a fővárosiak sorra adták el a labdákat, a PEAC több ifjú titánnal a pályán - akik közül Raus Vivien két hibátlan hárompontossal vétette magát észre - a negyed második felében 18-2-es rohammal megnyugtató előnyre tett szert.

A második szakaszban folytatódott a pécsi fiatalok "fesztiválja", csapata meghatározó játékosait pihentette Dokics. Tehette, nem csökkent a különbség, ügyes megoldások mellett bosszantó hibákat láthattunk mindkét oldalon. A félidő hajrájára visszaszivárogtak a pályára a PEAC ászai, de úgy tűnt, nem igazán tudnak felpörögni. Használt Dokics időkérése, egy 8-0-s rohammal a félidő végén 20 pont fölé nőtt a pécsi csapat előnye.

Vukov Szonja könnyed ziccerével kezdődött a második félidő, Szűcs Réka szép triplával felelt. A PEAC fiataljaival játszott, akik egyértelmű, hogy bizonyítani akartak, letámadásukkal, harcos, agresszív védekezésükkel gyakran hajszolták bele hibákba, eladott labdákba az MTK játékosait. Támadásban ekkor már a pécsiek is sokat hibáztak, pontatlanok voltak a befejezések, alacsony színvonalú volt a játék. A negyed hajrájában Szabó Vivien ügyes megmozdulásaival 20 ponton belülre került az MTK. A negyed Maurita Reid néhány szép betörés utáni kosarával zárult.

Két és fél perc elteltével Bagi Melinda megszerezte saját és a záró negyed első kosarát. Pécsi részről ekkor mér csak a fiatalok játszottak, Dokics már a fináléra gondolva pihentette csapata kulcsjátékosait. A pécsi "tini kommandó" tartani tudta a 20 pont körüli előnyt, az MTK-tól egy-két ügyes felvillanásra telt, de ahogy az várható is volt, nem tudta kétségessé tenni a PEAC magabiztos sikerét. A győztes csapatban Kaposi Pálma 10 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el.

Sztevan Csupics: - Gratulálok a PEAC-nak a döntőbe jutáshoz. Ma nem tudtuk igazán megmutatni, valóban mire is vagyunk képesek. Próbáltam mindenkinek bőven lehetőséget adni, s ismét el kell ,mondjam: örülök annak, hogy bejutottunk a legjobb négy közé. Holnap megpróbáljuk megnyerni a bronzmeccset.

Dokics Zseljko: - Gratulálok az MTK történelmi sikeréhez, a négy közé jutáshoz, de a mi kétéves klubunk is már most történelmet írt a döntőbe jutással. Kétszeresen is értékes győzelmet arattunk. A negyeddöntőt jórészt azoknak a játékosoknak köszönhetően nyertük meg, akik a pécsi női kosárlabda jövőjét jelenthetik, így a kulcsembereket sikerült pihentetni. Bízom benne, hogy holnap frissek leszünk és akár egy szenzációs eredményt is elérhetünk.

Bagi Melinda: - Reálisan nézve számunkra igazán a tegnapi meccs volt és a holnapi lesz nagyon fontos. Az elődöntőt egy edzésnek, a bronzmeccsre való felkészülésnek fogtuk fel.

Kaposi Pálma: - Nagyon örülök a győzelemnek. Ez a mérkőzés nagyon fontos volt a számunkra. A döntőre gondolva edzőnk próbálta pihentetni a kulcsjátékosokat, így mi, fiatalok most nagyobb szerepet, több lehetőséget kaptunk, amellyel úgy gondolom, éltünk is. Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást.

MTK: Baksa 6, Medgyessy 6, Orsó 5/3, Svitlica 5, Bagi 4. Cs: Cymmer, Karakasevics 2, Szabó V. 9, Miháczi, Reiner 4, Vukov 4

PEAC: Reid 11, Raksányi 2, Jovanovics 4, Nagy-Bujdosó 2, Bishop 9. Cs:Kublina 10/3, Nagy D 2., Raus 10/6, Kaposi 10, Szűcs 5/3, Pap,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus