Több negyedet nyertek a pécsiek, mégis vesztettek

A PEAC és a PINKK is a tabellán hozzá közel álló csapattal találkozott, idegenben (KEL 9. forduló). Végül – bár a PEAC és a PINKK is megnyerte a második félidőt a maga meccsén – veszítettek a magyar gárdák. Előbbi csapat 6, utóbbi 12 ponttal.

Közép-Európai Liga, 9. forduló, Zágráb
ZK Novi Zagreb – PEAC-Pécs 63-57 (20-7, 14-16, 14-15, 15-19)

PEAC: Fűrész 3/3, Jovanovics 8/6, Horváth, Nagy-Bujdosó 8/6, Williams 15/6. Cs: Reid 17, Szűcs, Orozovics 5, Kaposi 1.

A Zagreb legjobb dobói: Dabovics 17/3, Ivankovic 16.

STATISZTIKA

A PEAC játékosai álmukban sem gondoltak volna ilyen rossz kezdésre. A zágrábiak 9-0-val nyitottak, amit Nagy-Bujdosó állított meg egy hármassal, ám ez már a feldobás után esett több mint 4 perccel, addig viszont gólképtelen maradt a magyar együttes. Sajnos azonban nem történ meg a mieink magára találása, így a következő pontra további hosszú perceket kellett várni, vagyis szinte elment az egész meccs rögtön az első negyedben, hiszen 17-3-nál találtak be a pécsiek ismét, s az első szünetre 20-7-tel mentek a csapatok.

A második felvonásban Williams nagyon nekidurálta magát, és sokáig csak ő talált be a magyar csapatból. Az ő magánhadjárata eredményezte, hogy 22-17-nél már igencsak a horvátok nyakában lihegett a PEAC. A nagyszünet előtt azonban ismét beleerősített a Zágráb, és karmestere, Ciglar sorozatban dobott büntetői révén ismét 11 pontra hízott a hazai fór (34-23).

Ám legalább megnyerte a második negyedet a PEAC (ahogyan a harmadikat, majd a negyediket is – más kérdés, hogy a rémesen rossz első negyedet ezzel sem tudta kompenzálni).

A harmadik játékrész arról szólt főleg, hogy tartotta előnyét a hazai gárda, a magyarok pedig egyszer sem tudtak 4 pontnál közelebb férkőzni vetélytársukhoz. Ahogyan a negyedik negyedben sem. Fűrész triplájával adta meg az alaphangot, de nem történt gyökeres változás a mérkőzésben – bár az ekkor is eredményes Reid révén még 14 mésodperccel a lefújás előtt 60-56-ra zárkóztak a pécsiek, ez volt azonban a legtöbb, amit tehettek ekkor már. A rendkívül gyenge rajtot nyögte végig a PEAC, és sajnálhatja, hogy egyfelől 21 labdát eladott, emellett fura módon távolról sokkal pontosabban dobott a csapat, mint közelről (utóbbi 26%-os mutatója nem éppen fenséges).

A PEAC ezzel a 4. helyen áll jelenleg, hiszen 5 siker mellett elszenvedte 4. vereségét is, míg a Zágráb 6-3-es mutatóval rendelkezik és éppen a mieink előtt harmadikok.


Közép-Európai Liga, 9. forduló, Pöstyén
Piestanske Cajky – PINKK Pécsi 424 70-58 (23-10, 21-17, 13-21, 13-10)

PINKK: Mincikova 11/3, Őri 3, Sinclair 5, Adamecz 2, Ajdukovics 12. Cs: Iványi 5/3, Ruják 2, Katona 3/3, Tomlinson 9, Kovats 6.

A Pöstyén legjobb dobói: Palenikova 14/3, Bartonova 13, Krc-Turbova 12.

STATISZTIKA

Eleinte vezetgetett a PINKK a szlovákoknál, de hamar fordult a helyzet és akkor már a hazaiak irányították a játékot, hiszen 11-6 után a negyed végére 23-10-ig „szaladtak” a hazaiak. Sajnos a második játékrészben mindez folytatódott, és a több mint 3 perces magyar pauzát kihasználva 29-10-ig növelték a fórt a szlovákok.

Légiósai által tartotta magát valamennyire a PINKK, de a különbség így is beállt 15-18 pont körülre. Igazából ebben a negyedben majdnem egálban volt vetélytársával a pécsi gárda, de a kezdeti mélyrepülést nehéz volt feledni. Szerencsére a lélektanilag is határkőnek számító 20 pontos előnyt nem lépték túl a hazaiak egyszer sem, mert Ajdukovics és társai igyekeztek ezen belül maradni, többre azonban egyelőre nem volt erejük.

A PINKK együttese a harmadik negyed végén egy 12-0-s rohanással egészen felzárkózott (55-48), ami felcsillantott némi reményt a záró etap előtt. Ekkor Tomlinson is odapörkölt a szlovákoknak egy kicsit, majd Iványi Dalma süllyesztett el korábbi hármasa után egy duplát és 60-54-nél már csak hattal vezettek a hazaiak. Aztán már csak öttel. Ez volt a végállomás azonban a PINKK remek feltámadásában, s a záró szűk három percet ismét megnyerte a Pöstyén, így mondhatni magabiztosan győzött a másik pécsi gárdához hasonlóan nagyon rosszul rajtoló PINKK ellen.

A szlovákok 5-4-es mutatóval 5. helyen állnak a ligában, míg a PINKK 4-5-tel a 7. helyen tanyázik.

Fotó (1): peacpecs.hu

Fotó (2): pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus