A Csata DSE újoncként is megőrzi hagyományait

A női másodosztályt igen magabiztosan nyerő, a saját utánpótlásbázisára nagyon erősen építő fővárosi klub bejelentette érkezőit és csarnokát.

A Csata DSE hivatalos közleménye:

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy 2018. július 20-án, hivatalosan is megtörtént a részünkről a nevezés a magyar bajnokság felnőtt női NB I/A 2018/19-es szezonjára. A jövőben együttműködve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, NKE-Csata néven készülünk a bajnokságban való megmérettetésre, amennyiben a nevezésünket az MKOSZ vezetősége is elfogadja majd a soron következő elnökségi ülésén.

A csapat felépítését tekintve megállapíthatjuk, hogy az utánpótlás játékosaink adják a biztos alapokat, ők harcolták ki a feljutást is és ők azok, akik a korosztályos országos eseményeken, valamint a nemzetközi tornákon kimagasló eredményeket értek már el. Így nem titok, hogy találkozhatunk majd a csapatban Angyal Barbarával, Horváth Fruzsinával, Lelik Rékával, Mányoky Rékával, Pálinkás Enikővel, és Solymosi Noémivel is. Visszatér hozzánk több saját nevelésű kosarasunk is, Horváth Bernadett és Nagy-Bujdosó Nóra személyében. Vannak olyanok játékosok is, akik nálunk találhatják meg az elképzeléseikhez, fejlődésükhöz a legjobb lehetőségeket, mint az MTK-tól érkező Adamecz Lilla és az U20-as utánpótlás válogatottal Eb-5. helyet elérő, Szegeden nevelkedő Radócz Fanni.

A filozófiánk nem változott, továbbiakban is többségében magyar játékosállománnyal szeretnénk dolgozni, azonban nyitott szemléletben gondolkodva, nem zárkóztunk el attól sem, hogy a szakmai fejlődés igényével, külföldről is érkezzen két légiós. Az amerikai Kelsey Lang  az orosz bajnokságból jön hozzánk center posztra, honfitársa, Kelley Austria pedig a görög bajnokságból csatlakozik csapatunkhoz bedobóként.

Fotó - Csata DSE facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus