Élőben női válogatottunk mai Eb-negyeddöntője

A magyar női válogatott 12:30-tól Nagy-Britanniával találkozik az Európa-bajnokságon.

A remekül teljesített csoportkör után ott van az Európa-bajnokság nyolc legjobb csapata között Magyarország, a negyeddöntőben pedig Nagy-Britannia lesz az ellenfél. A britek a lettek legyőzése után kikaptak a spanyoloktól, majd megverték az ukránokat, végül most hétfőn, Montenegró 21 pontos legyőzésével kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe - ezzel kevesebbet pihenhettek a mieinknél, de nekik is volt azért két szabadnapjuk a mostani találkozó előtt.

A britek legjobb dobója az eddig 21 pontot átlagoló Temi Fagbenle, de még ketten átlagolnak náluk 14-15 pontot, a támadójátékuk ezekre a játékosokra épül - Fagbenle leginkább a festékben erős, két társa pedig kintről tüzel, Johannah Leedham a 14 pontja és 4,5 gólpassza mellett 36,8%-kal triplázik, Karlie Samuelson pedig eddig 56,2%-kal célzott távolról. Ez a három játékos 30 perc felett átlagol, a többieknél szélesebb a rotáció, de támadásban már jóval kisebb a szerepük.

A 12:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 élőben közvetíti, így a csatorna internetes streamjén is következő a találkozó - ez erre a linkre kattintva megtekinthető!

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus