Hatodik helyre rangsorolja a FIBA női válogatottunkat az Eb előtt

Az Eb előtti utolsó erősorrend már olimpiai selejtezős helyen hoz minket.

A Hunbasket közleménye:

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) folyamatosan egyre előkelőbb helyen hozza a magyar női kosárlabda-válogatottat a csütörtökön kezdődő női Európa-bajnokság előtt.
 
Az első erősorrendben még a 12. helyet foglaltuk el, egy hete már a 10. pozíciót kaptuk Paul Nilsentől, a FIBA elismert szakírójától, most pedig újabb négy helyet javítva már a 6. helyre rak minket Nilsen, közvetlenül a kontinenstorna előtt.
 
A szakíró szerint a magyar csapatnak egyetlen sebességi fokozata van, de az igencsak magas - erről elég megkérdezni a spanyolokat, akiket szombaton legyőztünk. Kiegyensúlyozottan játszunk, és sok játékos képes hozzátenni a csapat eredményességéhez. Nilsen szerint gyönyörű csapatkosárlabdát játszik az együttes, és pontos gépezetként működik a pályán. Nagyszerűen sikerült a felkészülésünk, és nem félünk senkitől.
 
Csoportellenfeleink közül Szerbia maradt a 3. helyen, a Teaira McCowan sérülése miatt némileg labilis törökök viszont három helyet buktak, jelenleg a 9. helyen hozzák őket, Szlovákia pedig továbbra is a 15. pozíciót kapta.
 
 
A magyar csapat csoportmérkőzései
 
2023.06.15., csütörtök
12:15   Szlovákia - Magyarország
 
2023.06.16., péntek
12:15   Magyarország - Törökország
 
2023.06.18., vasárnap
15:00   Magyarország - Szerbia
 
Jegyeket az eventim.si oldalon tudtok vásárolni, minden tudnivalót ezen a linken megtaláltok!
 
 
Gyertek ki minél többen Szlovéniába, a ljubljanai Dvorana Stozice arénába, és segítsünk együtt a magyar válogatottnak továbbjutni a csoportból!
 
Hajrá, lányok, hajrá, Magyarország!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus