Iványi Dalma az utolsó döntőjére készül

Az idény végén visszavonul a pécsiek legendás irányítója. Minden idők egyik legjobb női kosárlabdázója a bama.hu megkeresésére elárulta, hogy a szerdán kezdődő lesz az utolsó bajnoki fináléja eredményes pályafutása során.

„Szeretnénk bajnokságot nyerni, ehhez mindenkit le kell győznünk a négyben, legyen az akár a Sopron vagy a PEAC. Mindenesetre így kényelmesebb nekünk is, hogy egy városba való a két csapat és nem kell messzire utazni, ha idegenben játszunk. Ez lesz az utolsó finálém, mert az idény végén abbahagyom, befejezem a játékos-pályafutásomat” – árulta el a bama.hu-nak Iványi Dalma.

A 38 esztendős irányító 1994-ben Kecskemétről igazolt Pécsre, ahol sikert sikerre halmozott: összesen kilenc bajnoki címet szerzett és kétszeres Euroliga-bronzérmes. 2001 és 2007 között ötször választották az Év Kosárlabdázójának. Iványi volt az első magyar játékos a WNBA-ben, ahol öt szezont játszott, de játszott négy Eb-n és egy vb-n is a magyar válogatottal, ahol 134-szer lépett pályára.. 2011-ig volt a pécsi együttes játékosa, ezt követően szülési szabadságát töltötte, majd 2012-től a PINKK-Pécsi 424 játékosa.

Utóbbival újabb bajnoki döntőre készül: a PEAC-Pécs elleni finálé első mérkőzését április 23-án, szerdán 20:35-kor rendezik. A DigiSport2 élőben közvetíti a nyitómeccset.

Fotó: Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus