Juhász Dorkát beválasztották a WNBA kiemelkedő újoncai közé

Juhász 38 mérkőzésen szerepelt az alapszakaszban, átlagban 24,2 percet töltött a pályán, 6 pontot dobott, 6,5 lepattanót szedett és 2,6 gólpaszt adott.

Juhász Dorkát beválasztották az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) újonc ötösébe. - adta hírül az index.hu.

A liga keddi bejelentése szerint a negyeddöntős Minnesota Lynx magyar válogatott játékosa mellett Aliyah Boston (Indiana Fever), Jordan Horston (Seattle Storm), Li Meng (Washington Mystics) és Juhász klubtársa, Diamond Miller került be a legjobb elsőéveseket felvonultató csapatba.

JUHÁSZ 38 MÉRKŐZÉSEN SZEREPELT AZ ALAPSZAKASZBAN, ÁTLAGBAN 24,2 PERCET TÖLTÖTT A PÁLYÁN, 6 PONTOT DOBOTT, 6,5 LEPATTANÓT SZEDETT (1,7 TÁMADÓ ÉS 4,8 VÉDEKEZŐ LEPATTANÓ) ÉS 2,6 GÓLPASSZT ADOTT.

A WNBA magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődő negyeddöntőjében a Minnesota Lynx a liga másik magyar játékosát, Határ Bernadettet foglalkoztató Connecticut Sunnal találkozik.

A Connecticut a harmadik, a Minnesota pedig a hatodik kiemelt lett az alapszakasz alapján, ezért a Sun otthonában rendezik az első két összecsapást. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, azaz ha harmadik találkozó szükséges, annak már a Lynx ad otthont.

A Sun 27 győzelemmel és 13 vereséggel, a Lynx pedig 19/21-es mérleggel zárt.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: index.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus