Megkezdi NBI/A csoportos szereplését az NKE-Csata csapata

A felkészülés végéhez érkezett a csapat, a holnapi napon, szombaton 18:30-kor megkezdi a bajnoki szezont. Az ellenfél a felkészülési időszakban kiválóan megismert, tavalyi ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd.

A csatabasketball.hu felvezetője:

Az NKE-Csata történetébe emlékezetes napként vonul be eredménytől függetlenül 2018. október 6., ugyanis ezen a napon lép első alkalommal pályára az NB 1/A csoportjában csapatunk. Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, ami nálunk hatványozottan igaz, hiszen nehezen lehetett volna elképzelni keményebb ellenfelet, mint a bajnoki elsőségre áhítozó Atomerőmű KSC Szekszárd a nyitó fordulóban.

A szekszárdiak Euroliga érdekeltségük miatt már két meccset is letudtak ebben a bajnoki szezonban. Kezdésként a 8. forduló előrehozott mérkőzésén a PINKK-Pécsi 424 csapatát verték meg nagyon magabiztosan, meggyőző fölénnyel. Zseljko Djokics csapata ezt követően szerdán, a másik pécsi csapatot, a PEAC-ot látta vendégül. Ez a mérkőzés már lényegesen szorosabban alakult, a PEAC 4 perccel a meccs vége előtt átvette a vezetést is, azonban a rutinosabb szekszárdiak kicsikarták a győzelmet. A csapat tele van jobbnál jobb játékosokkal, elég csak a rendkívül tapasztalt Nevena Jovanovicsra, vagy az ausztrál válogatott Abby Bishopra gondoljunk. A magyar magját megtartotta a szekszárdi együttes, Studer, Gereben, Bálint, Theodoreán és Kiss továbbra is kék-fehérben pattogtat, illetve a magas poszton bevethető Erica McCall se távozott a csapattól.  A tavalyi elbukott bajnoki döntő után az idei évben a bajnoki aranyérmet tűzte ki célul a csapat, semmiképpen se lehet így azt mondani, hogy könnyű összecsapásra számíthatunk.

Mi az akkor amiben bízhatunk, merülhet fel a kérdés sokakban.  Az első a lendületünk. Az ellenfél két lejátszott mérkőzés után, Euroliga selejtező előtt érkezik hozzánk. Talán a fejekben már benne lesz, hogy szerdán fontos mérkőzést kell játszaniuk. Fiatal csapatunk a felkészülés végén már alig várja, hogy pályára léphessen az NB 1/A csoportban, ez pedig reményt keltő lehet számunkra.  A másik, hogy a felkészülés során már három mérkőzést is lejátszottunk egymás ellen, melyek közül egy meccset megnyertünk, és bár kétszer alul maradtunk, ezek közül az egyik meccsen úgy, hogy egy földöntúli triplával sikerült csak fordítani a Szekszárdnak. A lányoknak ez hitet kell adjon abban, hogy a bajnoki ezüstérmes nem verhetetlen számunkra. Ha a felkészülési meccseken mutatott dobóformát hozzuk, lehet esélyünk. A végére talán a legfontosabb maradt: a hazai pálya. A bajnokságban eddig minden mérkőzést a hazai csapat nyert meg. Ha csapatunk szurkolói kijönnek a mérkőzésre, az olyan plusz erőket adhat a lányoknak, amivel hegyeket lehet megmozgatni.

fotó: csatabasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus