NCAA-pontkirály érkezik a magyar bajnokságba

Bejelentette légiósait a Csata, egyikük a WNBA-ből érkezik, de a másik is megjárta már.

A klub közleménye:

KIALAKULT AZ NKE-FCSM CSATA 2019-20-as SZEZON CSAPATA ÉS SZAKMAI STÁBJA! 

A koncepciónk nem változott, idén is a fiatal magyar tehetségekre építjük csapatunkat, 3 külföldi játékossal kiegészítve.

Továbbra is csapatunkat erősíti a két felnőtt válogatottban is bemutatkozott játékosunk - Horváth Bernadett és Lelik Réka akikre a következő szezonban is kulcsszerep hárul.

A második szezonját kezdi csapatunkban az U-20-as válogatottal Európa bajnokságra készülő Radócz Fanni, akire több szerep fog hárulni a belső pozíciókban.

Az U-18-as válogatottal EB-re és VB-re készülő Angyal Barbara és Mányoky Réka már belekóstolt a felnőtt bajnokság légkörébe valamint Boros Júlia és Horváth Fruzsina is csapatunkat fogják erősíteni.

Felnőtt keretünk tagja lesz az U-16-os válogatott Krasovec Lili akiben nagy potenciát látunk.

Második szezonját kezdi meg kék-fehérben a 22 éves több korosztályos EB-t megjárt Solymosi Noémi és elkezdi első felnőtt szezonját a 2002-es születésű Várszegi Réka is.

Belső posztra érkezik az újonc amerikai Megan Gustafson (fehér mezben) 22 éves 190 cm, aki az IOWA Hawkeyes University játékosa volt. Őt választották az idei egyetemi bajnokság (NCAA) legjobb játékosának valamint ő lett a szezon legeredményesebb pontszerzője is. Jelenleg is az amerikai profi bajnokságban játszik (WNBA) a Dallas Wings színeiben. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy nálunk kezdi európai karrierjét.

Szintén Amerikából érkezik a nagy rutinnal és nemzetközi tapasztalattal rendelkező Emma Cannon 30 éves 188 magas, aki már már több európai top bajnokságban játszott. Legutóbb lengyel alapszakas győztes volt az Arka Gdynia csapatával.Komoly nemzetközi tapasztalata (WNBA, Euroleague, Eurocup) és rutinja nagy segítség lehet a tehetséges fiatal játékosaink számára.

A harmadik légiósunkról is hamarosan hírt adunk.

Vezetőedzőnk továbbra is Tursics Krisztián, aki fiatal kora ellenére már második szezonját kezdi az NB-I-es bajnokságban. Nagy lelkesedéssel és rengeteg munkával küzd a magasra kitűzött céljainkért.

Másodedzőnk a jól ismert magyar bajnok és kupagyőztes volt válogatott játékos Bódi Ferenc lesz, aki az MTK-Törökbálint csapatától érkezett és első szezonját kezdi a hölgyek irányításával. Felnőtt csapatunk mellett az amatőr NB I-B-s és az U-18-as csapatunk vezetőedzője is lesz.

Erőnléti edzőnk továbbra is Horváth Balázs marad.

Szakmáry Attila személyében új gyúró érkezik a csapatunkhoz aki eddig az úszó válogatottnál tevékenykedett.

A sportmunkatársi teendőket Mányoky Fanni látja el és ő vezeti továbbra is az egyetemi csapatunkat a következő évadban.

A technikai vezetői feladatokat Farkas Erika végzi.

A szakosztály vezetését Farkas László látja el az évad során.

A klub ügyvezetője: Reiner Dóra

A szakosztály sportkommunikációs munkatársa: Hoffer Zoltán lesz.

A felnőtt keret augusztus 19-én kezdi meg a felkészülést a szeptember végén kezdődő új bajnoki évadra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus