Tippmix Női NB I: A 19. forduló válogatottja

Cserepadról érkezett játékos lett az MVP.

A 13. fordulóhoz hasonlóan a női élvonal 19. köre is tegnap ért véget, ezúttal a szokásosnál alacsonyabb VAL-számok születtek, de akadt így is különlegesség a legjobbak statisztikáit böngészve. - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Irányító

Dúl Panka – TFSE-MTK (3)

A mérkőzés hajrájában lépett csak el a Csata a TFSE ellen a tegnap lejátszott derbin, és húzta be a fontos sikert. A hazaiak fiatal játékosán, Dúl Pankán ezúttal sem múlott semmi, hátvéd létére szép dupla-duplát szállított 18 pontjával (5/9 dupla, 1/5 tripla, 5/5 büntető) és 10 lepattanójával. Statisztikai lapját 4 gólpassz, 3 szerzett és 4 eladott labda, valamint 6 kiharcolt fault teszi teljessé, amivel 34 játékperce alatt 29 VAL-ig jutott.

 

Dobóhátvéd

Czank Tímea – ELTE BEAC Újbuda (1)

A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt, és elvitte a két bajnoki pontot a Gabányi László Sportcsarnokból a Győr, de a mezőny legjobbja mégis a hazai csapatból került ki. A fővárosiak rutinos hátvédje 20 ponttal (3/9 dupla, 4/7 tripla, 2/3 büntető), 6 lepattanóval, 8 kiharcolt szabálytalansággal, 2 szerzett és 4 eladott labdával zárta a találkozót, 35 játékperce alatt 24 VAL-t elérve.

 

Kiscsatár

Miklós Melinda – Atomerőmű KSC Szekszárd (2)

Könnyedén érvényesítette a papírformát a Cegléd ellen a tolnai alakulat, a vendégcsapatból senki nem érte el a tíz pontot. A házigazdák fiatal bedobója 14 egységgel (3/5 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető) vette ki a részét a sikerből, emellett mezőnyben is hasznos munkát végzett 6 lepattanójával, 7 gólpasszával és 4 szerzett labdájával. Két kiharcolt fault mellett volt még egy eladott labdája, így 26 percét 28 VAL-lal tette tartalmassá.

 

Erőcsatár

Nikolina Milic – Atomerőmű KSC Szekszárd (4)

Nem gyakran esik meg, hogy egy padról érkező játékos lesz a forduló legjobbja, de ezúttal ez történt. A bosnyák-szerb magasembernek ráadásul 21 perc is elegendő volt ehhez, hiszen 21 pontja (7/11 dupla, 0/1 tripla, 7/8 büntető), 8 lepattanója, 6 kiharcolt faultja, 3 szerzett labdája, valamint 1-1 blokkja, asszisztja és eladott labdája mindösszesen 32 VAL-t ért számára, így bezsebelte a forduló MVP címét.  

 

Center

Sara Heljic – Vasas Akadémia (1) / Cheridene Green – DVTK (3)

Hullámzó mérkőzésen verte idegenben a DVTK a Vasast, így az a különlegesség állt elő (na nem mintha a forduló MVP-je ne lenne elég különleges), hogy két, egymással csatázó játékos megosztva lett a legjobb center. A pasarétiek 21 esztendős bosnyák magasembere 16 pontot (7/9 dupla, 0/2 tripla, 2/3 büntető), 9 lepattanót, 4 szerzett labdát, 3 gólpasszt és 4 kiharcolt szabálytalanságot jegyzett egy eladott labda mellett, míg a diósgyőriek középjátékosa 25 pontot (10/11 dupla, 5/6 büntető), 5 lepattanót, 2 labdaszerzést, valamint 4 kiharcolt faultot tett a közösbe, de a játékszert 4 alkalommal adta el. Heljic 29, Green pedig 23 perc alatt hozta számait, mindketten 30 VAL-lal zártak, így igazságosnak tűnt, ha mindketten bekerülnek összeállításunkba.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus