Tovább erősít a Szekszárd

Három fősre nőhet az Atomerőmű KSC-Szekszárd légiós kontingense. Egy hete kisebb meglepetésre visszatért Magyar Gergely együtteséhez a szerb irányító Maja Scsekics, ma pedig újabb két külföldi játékos érkezéséről számolt be a klub hivatalos honlapja.

A tolnaiak hosszabb ideje kerestek már a center posztra játékost, most úgy tűnik az amerikai Shamika Singleton személyében megtalálták az ideális magasembert. A 23 esztendős, 186 cm magas Singleton az elmúlt idényt a félamatőr WBCL bajnokságban töltötte hazájában. 2012-ben végzett az NCAAA III-ban szereplő Concordia egyetemén, ahol a texasi alakultban mindkét évben a legjobb pontszerző és legjobb lepattanózónak is bizonyult.

Egyelőre próbajátékra érkezik Szekszárdra a szerb Latinka Dusanics. A PEAC-Pécsből tavalyról megismert bedobónak egy hónapja lesz arra, hogy meggyőzze Magyar Gergelyt a leigazolásáról. Dusanics a tavalyi szezonban összesen 32 mérkőzésen 6.5 pontot és 2.7 lepattanót átlagolt.

Singleton várhatóan szeptember 17-én csatlakozik majd a KSC-hez, így őt a hétvégi Sió Kupán még nem láthatják a szurkolók, Dusanics viszont már bizonyíthat a szakvezetésnek.

A hagyományos szekszárdi Sió Kupa egyébként pénteken veszi kezdetét, a program az alábbiak szerint alakul:

Szeptember 13., péntek:

17.30: Atomerőmű KSC-Szekszárd - ZTE NKK (ünnepélyes megnyitó a félidőben)
18.00: MTK-Budapest - MKB Euroleasing Vasas (Budapesten, a Városmajorban!)

Szeptember 14., szombat:

10.30: MTK-Budapest - PINKK-Pécsi 424
12.15: ZTE NKK - MTE-TFSE
17.00: PINKK-Pécsi 424 - MKB Euroleasing Vasas
18.45: MTE-TFSE - Atomerőmű KSC-Szekszárd

Szeptember 15., vasárnap:

8.30: Mérkőzés az 5. helyért
10.15: Bronzmérkőzés
12.00: Döntő

Kép: Rébay Viktor (peacpecs.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus