Újra elérte a koronavírus, nem tud kiállni a DVTK ellen a PEAC

Nincs idő halasztani, a mérkőzés játék nélkül a miskolciaké. 

fotó: peacpecs.hu

A koronavírus egyszer már elérte a PEAC-Pécs csapatát, azonban most újabb hullám döntötte le a lábáról az együttest. A klub közleménye:

Már a március 10-11-én lejátszott két utolsó alapszakasz meccsünk után felütötte a fejét játékosaink között a Covid 19, ekkor egy sportolónk fertőződött meg. Ő karanténba került, a többieknek nem adta át a vírust, esetünkben a tesztelés negatív eredményeket hozott. Szombatra egy másik csapattagunk érzett tüneteket (fejfájás, nátha, láz nélkül), akinek a vasárnapi tesztje fertőzöttséget mutatott.
   
A mai, hétfő reggeli gyorsteszt még egy pozitív eredményt hozott, ami kapcsán a junior játékosaink is kontakt személyekké váltak. Ebben a helyzetben a játékosaink, sporttásaink, ellenfeleink egészségének megóvása érdekében minden érintettünk önkéntes karanténba vonul. Ebből két negatív, 48 óra különbséggel elvégzett PCR teszttel szabadulnánk, amelyet kedden és csütörtökön tudunk végrehajtani. Pillanatnyilag csupán három olyan játékosunk maradt, akik bevethetők lennének kedden.
   
A magyar bajnokság abban a szakaszában jár, amikor a negyeddöntők során halasztásra nincs idő és lehetőség (jövő szerdán már indulnia kell az elődöntőnek), nem maradt más út előttünk, mint hogy a keddi meccsre nem utazunk el, az játék nélkül ellenfelünké, és pénteken Pécsett, akik egészségesek, kiállnak a visszavágóra az Aluinvent-DVTK-val.
   
Ha itt nyerünk, a harmadik összecsapásra vasárnap kerül sor Miskolcon.
   
A fenti helyzetről ellenfelünket és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét is informáltuk.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus