Benke Sára újra az NB I/A-ban bizonyítana

Bátyját, Szilárdot követve élvonalbeli karrierjét építene tovább és arra fókuszál, hogy a következő években ezt el is érje a MEFOB MVP-je.

A TFSE-MTK Piros csoportos, 2020/21-ben bronzéremig jutó gárda vezéreként készülsz a szezonra. Tavaly a jól sikerült visszatérés, majd az Egyetemi Bajnokság (MEFOB) megnyerése után sokan azt várták, hogy újra az NBI/A-ban látnak játszani a 2021/2022-es idényben, de egyenlőre nem vagy tagja a gárda A-csoportos keretének Milyen célokkal futsz neki a szezonnak?
Igen, mondhatni jól sikerült a visszatérésem. Jól érzem magam fizikálisan. Egyenlőre nem volt lehetőségem csatlakozni az A-s kerethez, rajtam kívül álló okok miatt. Céljaim továbbra sem változtak, szeretnék minél minőségibb edzésmunkát végezni, hiszen csak így lehet fejlődni. Céljaim között szerepel, hogy újra meg tudjam mutatni magam az A-s mezőnyben, ezért dolgozok keményen mindennap több mint egy éve, hogy amikor adódik egy lehetőség, készen álljak rá. 

Két kosárlabdázó fiútestvér mellett mennyire magasak az elvárások veled szemben családon belül? 
Családon belül konkrét elvárások soha nem voltak, minden pillanatban együtt örülünk, nevetünk vagy éppen megoldást probálunk találni a kihívásokra. Elvárásnak ezt nem mondanám, de mindig azt mondták nekünk otthon, hogy ha csinálsz valamit, azt a tőled telhető legjobban csináld. Elvárások főleg saját magammal szemben vannak. Természetesen rettentően motivál, hogy a testvéreim sikeresek abban, amit csinálnak és a versenyszellem két fiú testvér mellett azért meg kell hagyni, megvan bennem is!

Három-öt éves távlatban milyen céljaid vannak ebben a sportágban?
Szeretnék kosárlabdázni, edzeni, versenyezni ùjra, három-öt év múlva stabil A-csoportos játékos szeretnék lenni. Szeretnék minél többet tanulni a kosárlabdáról, ezért is vagyok a Testnevelési Egyetem Msc Kosárlabda szakedző aktív hallgatója, fontos számomra, hogy az élsport mellet ne csak a testem, de az agyam is edzem.

Egy hosszabb kihagyást igénylő sérülés után úgy látszott az előző szezon végén, hogy jobb formában vagy, mint valaha. Miként tudtál ennyire megerősödve kijönni egy ilyen balszerencsés szituációból? 
Az elmúlt 1,5-2 év nagyon sok kihívás elé állított pályán és pályán kívül is, kaptam pár leckét az élettől. Nagyon sok szakember munkája van abban, hogy sikerült jó formában kerülnöm a szezonra, akiknek nagyon hálás vagyok a munkájukért és itt is nagyon szépen köszönöm a támogatásukat. A csapatedzések mellett rengetek pluszmunka volt a tavalyi évben, folyamatos kontroll mérések, minden edzés utáni erősítések, amikor volt szabad teremlehetőség, mentünk be gyakorolni, dobni. 

Minek köszönhető, hogy ennyire jó állapotba kerültél és hogyan próbáltad ezt fenntartani? 
Sok plusz munkának., a Lukasztól, Dóritól, Petitől, Arintól kapott bizalomnak, lehetőségnek amivel élni is tudtam a bajnokságban és MEFOB-on, végül de nem utolsó sorban csapattársaim támogatásának köszönhető, hogy ilyen jól sikerült visszatérés!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus