Dubei Debóra: Nagy harc lesz a keretbe kerülésért

A SERCO UNI Győr kosárlabdázója bízik benne, hogy az olimpiai selejtezőtornán egy, vagy akár két mérkőzést is meg tudnak nyerni, akkor pedig szerinte biztosan ott lesznek a nyári olimpián.

Dubei Debóra, a február 8. és 11. között Sopronban sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára készülő magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya szerint nagy harc lesz a játékosok között a keretbe kerülésért, mert az együttes minden tagja ott akar majd lenni a pályán, amikor a párizsi játékokra való kijutásért küzdenek majd – írja az MTI.
 
A SERCO UNI Győr kosárlabdázója az M4 Sportnak pénteken azt mondta, bízik benne, hogy a tornán egy, vagy akár két mérkőzést is meg tudnak nyerni, akkor pedig szerinte biztosan ott lesznek a nyári olimpián.
 
“Ellenfeleink közül a spanyolokkal már sokszor találkoztunk, benne van a pakliban, hogy őket megverjük, főleg úgy, hogy hazai környezetben játszunk” – jelentette ki a 26 éves kosaras, aki szerint Kanada nagyon erős kerettel rendelkezik és a legnehezebb rivális lesz.
 
“A japánok teljesen más kosárlabdát játszanak, érdekes technikával dobnak és nincs magas játékosuk, viszont nagyon gyorsak. Erre nagyon fel kell majd készülnünk” – mondta az ázsiai kontinensről érkező ellenfélről Dubei Debóra, aki reméli, hogy nagyon sok szurkoló lesz majd a lelátón Sopronban.
 
Az idén Európa-bajnoki negyedik válogatott Székely Norbert szövetségi kapitány irányításával háromnapos összetartáson vett részt a hazai szövetség (MOKSZ) székesfehérvári edzőközpontjában, s a csapatkapitány elmondta, bár voltak légiósok, akik ezen az eseményen most nem tudtak részt venni, néhány újdonságot át tudtak venni és haladtak egy picit előre a felkészülésben.
 
“A támadójátékunkban változtattunk néhány dolgon, új figurákat is gyakoroltunk és tökéletesítettük a zónavédekezésünket” – árulta el Dubei. Kiemelte: fontos lesz a formaidőzítés minden játékos számára.
 
“Az olimpiai selejtezőig fejben és fizikailag is fel kell készülnünk, ami nem mindig könnyű, mert a Győrrel mi például szerda-szombat ritmusban elég sok mérkőzést játszunk. De meg kell találni a lehetőségeket a pihenésre is, mert februárban mindenkinek a legjobb formáját kell majd hoznia” – fogalmazott.
 
 
A soproni selejtezőtorna programja:
 
2024. február 8., csütörtök:
 
Spanyolország - Japán   16.30
MAGYARORSZÁG - Kanada   19.00

 
2024. február 9., péntek:

 
Kanada - Spanyolország   15.30
MAGYARORSZÁG - Japán   18.00
 
2024. február 11., vasárnap:
 
Kanada - Japán   15.00
MAGYARORSZÁG - Spanyolország   17.30

 
 
Vasárnapra nagyon szépen fogynak a belépők, de csütörtökön és pénteken is nagy szüksége lesz a lányoknak minden támogatásra a lelátóról, Kanada és Japán ellen is gyertek ki, segítsük csapatunkat az olimpiai kijutáshoz!
 
Ma és holnap még kedvezményes áron, darabonként 2000 Ft-tal olcsóbban tudtok jegyet vásárolni az alábbi linken:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/olimpiai-selejtezo-torna-sopron-arena-628272/event.html
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

 

Forrás: Hunbasket.hu

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus