LeBron James Németországban járt az elmúlt napokban

James a napokban Németországban járt, ahol beszélt Nowitzkiről, arról, hogy mit mondana a 18 éves énjének - és dobópárbajba keveredett Schröderrel is.

James és Schröder dobóversenye:

Többször nyilatkozott, illetve beszélt gyerekek előtt, többek között elmondta, hogy Dirk Nowitzki az egyik legjobb, aki ellen valaha játszhatott - arról is beszélt ebben a feliratos videóban, hogy mit mondana 18 éves énjének:

A Red Lemon Mediától megtudtuk, hogy miért ment James Németországba:

"Világkörüli turnéjának újabb állomásán népszerűsítette “More Than An Athlete” azaz “Több mint egy sportoló” mottóját a “Király”. LeBron James szeptember 2-án, vasárnap érkezett meg Berlinbe, hogy részt vegyen a város legnagyobb amatőr kosárlabda rendezvényén. A nap folyamán 300 játékost megmozgató eseményen összesen 3000 látogató gyűlt össze, a résztvevők fantasztikus kosármeccseket láthattak, a rendezvényen pedig fellépett a német rapzene legjava, élükön RIN-nel.

Szeptember 3-án hétfőn az NBA sztár folytatta útját, és a német válogatott focista Antonio Rüdiger korábbi iskoláját látogatta meg Berlin Neukölln kerületében. Itt LeBron James egy sportfesztiválon tette tiszteletét a neukölln-i Otto-Hahn-School-ban, ahova a boxoló Zeina Nassar és a német válogatott focistája, Antonio Rüdiger is elkísérte – mindkét sportoló a német fővárosban született és nőtt fel. Rüdiger egyben az Otto-Hahn-School korábbi tanulója is volt, így ő nyitotta meg a sportfesztivált, amelyhez LeBron James délután csatlakozott.

Ezt követően a kosaras legenda a Nike legnagyobb berlini üzletébe vette az irányt, ahol egy igazán személyes hangvételű beszélgetésen vett részt a vásárlókkal, melynek során berlini élményeiről és a városban tapasztalt bimbózó kosárlabda-életről osztotta meg gondolatait a közönséggel.

LeBron “More Than an Athlete” mottójának üzenete, hogy merj az élen felelősséget vállalni, legyél támasza a csapatnak, és mutass utat, mind a pályán mind pedig a közösségedben. A berlini Funkhaus-ban megrendezett “More Than A Pick-Up Game” esemény is erre az ideára épült, ahol 300 fiatal német kosaras küzdött és szerzett pontokat, amelyek aztán adománnyá váltak. A végén maga LeBron is dobott pár kosarat a jó ügyért, hogy minél több lehetőséget teremtsenek a város fiataljainak a kosarazásra.

A rendezvényen összesen 127 000 eurót (41,3 millió forint) gyűjtöttek össze a résztvevők a nemes cél érdekében. LeBron James és a Nike arra szeretné felhasználni az összeget, hogy a berlini gyerekeknek több lehetőségük legyen kosarazni a szabadidejükben, egyesülettől és klubbtól függetlenül is. A Nike ennek előmozdításához a tárgyalások végső fázisában van egy berlini partnerrel, a közös projektet a következő hetekben jelentik be."

fotó: Jasmin Azad

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus