Mire számíthatnak a Pistons-drukkerek Joe Johnsontól?

A veterán, hétszeres All-Star Joe Johnson egy év kihagyás után és egy BIG3 MVP+bajnoki cím kombóval a tarsolyában tér vissza a ligába.

Johnson ugyan fénykorában ötször is 20 pont felett átlagolt, utolsó két szezonjában már csak 9, illetve 6-7 pontos átlagot hozott össze, korábbi, időnként 40% feletti triplázása is visszaesett a 30%-os tartomány alá. Az alapszakaszban nem nyújtott rossz teljesítményt, akadt néhány jó meccse, de összességében Carmelo Anthonyhoz (és a többi shooterhez) hasonlóan ő is hirtelen és csúnyán öregedett. Annyiban viszont más az ő helyzete, hogy Iso Joe még a 2017-es playoffban is igen komoly teljesítményt pakolt le az asztalra (közel 30 perc alatt 12.9 pont 33%-os triplázással, 51% körüli TS%-gel, jó lepattanózással és gólpasszokkal), amire a BIG3-ben látottak alapján még most is képes lehet. 

Összességében néhány jó meccs az alapszakaszban a padról (ha kezdőként kell játszania, az már talán nem annyira szerencsés 38 évesen egy futós ligában), pár clutch megmozdulás, ezekkel segíthet átlökni a playoff-küszöbön a gárdát, majd a rájátszásban jöhet el az ő ideje - már ha persze februárban nem áll annyira rosszul a Detroit, hogy "felmondjon".

Kicsit frissítsük fel, hogy Iso Joe milyen stílusú játékokkal lehet hasznára NBA-pályafutása nyolcadik csapatának:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus