Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 24. forduló

Szombaton lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának huszonnegyedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

DEAC (12-11, 5.) - Sopron KC (10-13, 12.)
2019. március 23., szombat, 17:00

A DEAC a ZTE elleni idegenbeli győzelmével már a legnagyobb esélyes a felsőházi középszakaszba jutásért az 5-12. helyen állók közül, otthon 10-2-vel bír, ráadásul most azt a Sopront fogadja, amely idegenben eddig 1-11, csak a TF-et tudta legyőzni. Berényi Sándor csapata számára intő jel lehet, hogy ők is hasonlóan gyengén produkáltak saját pályájuktól távol a zalaegerszegi vendégszereplést megelőzően, ha azonban odafigyelnek, és nem eresztenek le ideje korán, top favoritnak számítanak ezen a találkozón.

Naturtex-SZTE-Szedeák (6-17, 13.) - Serco - TF-BP (2-21, 14.)
2019. március 23., szombat, 18:00

A Szedeák még hajthat a playout elkerüléséért, a TF-nek lassan a matematikai esélye is elszáll erre, és Bergstedt legutóbbi meccs utáni nyilatkozata sem azt mutatja, hogy minden rendben lenne a fővárosi együttesnél. A Szedeák volt az első csapat, amely kikapott a TF-től az élvonalban - a visszavágás is plusz motivációt jelenthet Andjelko Mandics csapatának, amely bár szintén nem szerepel jól ebben az idényben, ezen a mérkőzésen masszív esélyesnek számít.

Alba Fehérvár (10-12, 10.) - Zalakerámia ZTE KK (12-11, 6.)
2019. március 23., szombat, 18:00

Az Alba egy súlyos zakóból érkezik, ráadásul Izraelből utaznia kellett, de a bajnokságban az előző 5 mérkőzéséből 4-et megnyert Jesus Ramirez gárdája, és összességében is jó formában van. A ZTE pocsékul védekezik a válogatott és kupaszünet óta, 5-ből 4 találkozót elbukott Bencze Tamás csapata, és ha a hátul mutatott teljesítményén nem tud változtatni, nemcsak ezen, hanem a többi meccsén sem számíthat sok jóra. Az Alba egyértelmű esélyesnek számít hazai pályán annak ellenére is, hogy fáradtabb lehet.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (14-9, 4.) - JP Auto - JKSE (16-7, 3.)
2019. március 23., szombat, 18:00

A forduló rangadóját rendezik Szombathelyen. A Falco legutóbb győzni tudott Kecskeméten, és mintha Perl Zoltán helyét is megtalálta volna Gasper Okorn, az elmúlt két meccse sokkal jobban sikerült a magyar válogatott kiválóságának, mint a korábbiak. A Berény már biztosan ott lesz a felsőházban és így a PO-ban is, idegenben ráadásul kiváló eredményeket ért el, de Orlando Coleman kihagyta az előző találkozót sérülés miatt - ha teljes kerettel állna ki a JKSE, akkor is az otthon 10-1-es mérleggel álló Falco lenne az esélyes, így pedig még inkább.

Pécsi VSK-VEOLIA (11-12, 8.) - Atomerőmű SE (11-11, 7.)
2019. március 23., szombat, 18:00

A Pécs az elmúlt hetekben is hozta a nagyjából 50%-os mérlegét, a Szolnok legyőzése után kikapott Kaposváron, az ASE viszont zsinórban 3 győzelemmel érkezik meg a mecsekaljai gárdához, Dzunics Braniszlav irányítása alatt még nem kapott ki az együttes - legutóbb ráadásul egy előzetesen kifejezetten nehéznek tűnő meccset nyert Debrecenben, a hét közben pedig pihent, míg mindenki más játszott. A vendégektől hiányzik majd Norfleet, akit megműtöttek, ám a Paks nélküle is elég masszív gárdának tűnik az elmúlt hetek alapján. A Pécs játszik hazai pályán, az ASE van jobb formában - teljesen kétesélyes az összecsapás.

Szolnoki Olaj KK (18-5, 1.) - KTE-Duna Aszfalt (11-12, 9.)
2019. március 23., szombat, 18:00

Az Olaj az elmúlt hetekben nagyon erőtlenül kosárlabdázott, az elmúlt 4 meccséből 3-szor is kikapott a listavezető, így egy meccsre csökkent a Körmend előtti előnye. A KTE sincs túl jó passzban, legutóbb a Falco simán győzött Kecskeméten, úgyhogy nagy kérdés, hogy ki tud felülkerekedni a problémáin. Az otthon még veretlen címvédő az esélyes, ez teljesen egyértelmű - a KTE-nek olyat kell mutatnia a meglepetéshez idegenben, amit eddig idén még nem tett meg.

Egis Körmend (17-6, 2.) - Kaposvári KK (10-13, 11.)
2019. március 23., szombat, 18:00

A bajnokság legjobb formában lévő alakulata, a zsinórban 5 győzelmet arató Körmend fogadja a szintén kiválóan játszó Kaposvárt. A hazaiak legutóbb a Szolnokot is borzasztóan könnyedén verték, jó ritmusban játszanak, és nem nagyon látszik, hogy megtorpannának (előtte egy 0-17-es kezdés ellenére győztek az Arena Savariában). A Kaposvár az Alba elleni vereséget leszámítva szintén szállítja az eredményeket. Ettől függetlenül a Körmend otthon egyértelmű favorit, főleg úgy, hogy Spica valószínűleg nem játszhat Fekete Ádám együttesében.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus