A Szolnok Perry triplájával Szombathelyen lett bajnok

A bajnoki döntő 4. felvonásán óriási izgalmak után Perry-é és az Olajé volt az utolsó szó, így 8. magyar bajnoki címét nyerte a Szolnok.

Magyar férfi NBI/A, döntő, negyedik mérkőzés 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 81-83 (26-21, 19-19, 16-20, 20-23)

Falco: Norfleet 9/3, Govens 26/3,  Perl 6, Boriszov 25/15, Taylor 8. 
cserék: Pustahvar 7, Tóth N. -, Durázi -, Dancsecs -.

Szolnok: Perry 20/6, Vojvoda 6, Ford 11/3, Milosevics 14/6, Andric 12/3. 
cserék: Kovács P. 4, Browning 12/3, Tóth Á. 4.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető!

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő végeredménye: 3-1 a Szolnok javára.

Váradi Benedek elvesztése után újra megfogyatkozott aktív rotációval vette fel a harcot a szombathelyi gárda, mely tudta, csak győzelem esetén marad sansza a bajnoki címre, az Olaj pedig bár nem nyomás nélkül érkezhetett a Falco csarnokában, de mégis frissebb, könnyedebb játékkal állhatott bele ebbe a csatába Dragan Alekszics legénysége.

Ennek megfelelően elég komoly hullámzás jellemezte a derbit, melyet jobban kezdtek a vendégek (9-10), de 18-13-nál már meglógóban voltak Boriszovék. Az ex-szolnoki bedobó óriási formában tüzelt, 25 pontját 5/9-es triplamutató mellett érte el, öttel ment a sárga-fekete had az első játékrész végén.

A második etapot is határozottan kezdte a hazai gárda, de a játékrész derekán felkeményedett a Szolnok védekezése és az addig tarthatatlan Ford főszereplésével 30-23-ról csinált egy 0-8-as futást, így hosszú percek után újra a kupagyőztes vezetett. A vendéglátók összesen 51 pontig jutó duója, Govens és Boriszov segítségével újra visszaállította az öt egységnyi különbséget a Falco a nagyszünetre.

A fordulás után Perry két sebességi fokkal kapcsolt feljebb és a kintről most betalálni nem tudó (0/6) Vojvoda Dávid gyengébb dobóteljesítménye dacára is kezdte átvenni az irányítást az Olaj, de hiába vezetett néggyel a negyed vége előtt két perccel a Szolnok, Govens ellenállhatatlan volt és visszaszerezte a vezetést a Falcónak az utolsó etapra érkezvén.

A negyedik játékrész már sokkal inkább az idegek csatája volt, itt már nem érződött, hogy melyik fél a fáradtabb vagy dolgozik kisebb rotációval, mindkét gárdát a szíve - és vezérei vitték előre. Kidolgozott csapatjátékot már alig láthattunk, de a két amerikai hátvéd, Govens, illetve Perry tengerentúlon sem annyira megszokott párharcot vívott a hajrában, amelybe egylabdás különbséggel mentek bele a felek. Szűk két perccel a lefújás előtt még Boriszov hármasával tartott előrébb két ponttal a Szombathely, aztán a Szolnok egyese egalizált, majd egy elrontott hazai támadást követően Tóth Ádám állhatott a vonalra és be is verte mindkét büntetőjét.

Govens erre egy 2+1-es akcióval felelt bő egy támadásnyi idővel a vége előtt, de Perry válaszolt öt szekundummal a lefújást megelőzően, így megint eggyel ment az Olaj! Az időkérés után Govens vette kezébe csapata sorsát és egy nagyon nehéz betörés után úgy tűnt, megnyerte a meccset a Falcónak, ám maradt 1,8 másodperc, s egy időkérést követően Perry vállalkozhatott távolról és óriási kosarával fordított, ezzel pedig bajnok is lett a Szolnok!

Az Olaj ezzel tehát ebben a szezonban másodszorra is le tudta győzni Szombathelyen a Falcót, ez senki másnak nem sikerült idén a teljes mezőnyben, így stílszerűen Vas megyében lett újra aranyérmes - fennállása során immáron nyolcadszor - a Szekulovics-legénység pedig tavaly után újra az ezüsttel vigasztalódhat, ami ennyi sérülés és probléma tükrében fényesen is csilloghat a délnyugati végeken.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus