Az Oroszlány a MAFC-ot verve nyerte meg a Bányász-kupát

Az OSE Lions két meghatározó embere nélkül is könnyedén verte a MAFC-ot a fináléban, a Honvédé a bronzérem, a Békés lett a negyedik.

A Budapesti Honvéd facebook oldalának közleménye:

Budapesti Honvéd - Békési SzSK 88 - 80 (16-29, 32-11, 25-19, 15-21)
Bányász-kupa, felkészülési torna, bronzmérkőzés, Oroszlány, vezette: Jurák, Pécsi, Magyari

Honvéd: Szalay 6, Mucza 16/6, Pintér 13/9, Fülöp 6, Stefán 10.
Csere: Martinez 17/9, Horváth 12/6, Bea 4, Szentirmai -, Tichov 4.

Békés: Kertész 10, Balog 13/6, Krsztics 9/3, Boinitzer 16/12, Koma 11.
Csere: Nagy 5/3, Vass 8/6, Gruda, Csabák -, Hajdu 6.

Az OSE Lions által szervezett felkészülési torna második napján nem sikerült felpörögni az első etapban, így védekezésben teljesen szétesetten mozgott a pályán egyébként erősen tartalékos együttesünk, így 13-mal vezetett a motiváltan játszó Békés.

A második negyedben az egyre jobb teljesítményt nyújtó Martinez Ralf (17 pont, 4 lepattanó, 2 blokk), a pályára óriási nyugalmat és rutint hozó Horváth Ákos, valamint a védekezésben ellenállhatatlan Bea Bence (7 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 gólpassz, 1 blokk) beállásával, valamint Fülöp Botond kulcs megmozdulásaival védekezésben repesztett egy 18-0-s szakaszt a Puskás Artúr, Mócsai Milán, Wehner Zoltán edzőtrió dirigálta Honvéd, így onnantól lényegébe véve kézben is tartotta a meccset egészen a lefújásig.

Pintér Dávid (13 pont, 3 jó tripla, masszív védekezés) is folyamatosan javuló tendenciát mutat a felkészülés alatt, a derbit eléggé enerváltan kezdő Stefán Dávid is hatalmasat javult a mérkőzésen belül, az ifjú Tichov Dominik, Szentirmai Ákos pedig most is értékes perceket kaphattak a bizonyításra.

Triplázásban (10/28 és lepattanózásban (41-32) előre lépett a csapat, ami kulcs volt, a fiatalok közül pedig Mucza Tamás (16 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) is vezéri teljesítményt nyújtott, így összességében elmondhatjuk, hogy a gyengébb tegnapi nap ellenére is egyértelműen van mire, kikre építenie fiatalos csapatunknak.

Puskás Artúr vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés után:

"A tegnapi, nagy különbségű vereség benne maradt a fejekben az első negyedben. Tétovák, határozatlanok voltunk. A csapat erejét dicséri, képesek voltunk összeszedni magunkat és repeszteni egy 18:0-ás etapot, amely alapvetően határozta meg a későbbieket. Nagyon fontos, ne csak 4-5 játékos teljesítményén múljon a sikerünk, ezúttal heten hoztak kétszámjegyű VAL-t. Fontos az egyensúly, sem az Oroszlány elleni vereségből, sem a mai, Békés elleni sikerből nem vonunk le messzemenő következtetéseket. Dolgozunk tovább, hasznos tapasztalatok birtokában és igyekszünk a Gyurasits István Emléktornán megint egy kicsit fejlődni."

 

OSE Lions - MAFC 90 - 73 (19-20, 25-18, 24-10, 22-25)
Bányász-kupa, felkészülési torna, döntő, Oroszlány, 700 néző, vezette: Válé, Dr. Szakáll, Major

Oroszlány: Illés 20/3, Kiss Á. 6/6, Mohácsi 13/9, Zsíros 14/6, Nshimba 7.
Csere: Anda 11, Sömenek 17/15, Burai -, Bogatin -, Balla 2.

MAFC: Polgárdy 5, Misek 18, Lakits 8, Nagy 8/6, Garamvölgyi 18/3.
Csere: Katona 13/3, Csapai 3, Németh -.

Az első negyedben úgy tűnt, hogy a kisebb sérülések miatt pihenő Hegedűs Gergely, Kiss Kornél, valamint a betegség okán hiányzó Tino Karanfilovszki távollétében nem tudja igazán megnehezíteni a fővárosiak dolgát a hazai gárda, ám nagyot fordult a világ az első etap utolsó két percében, ekkor ugyanis feljött két pontra az OSE.

A folytatásban nem is apadt a tavalyi B-s bronzérmes lendülete, a Szolnokról igazolt Anda Dávid (11 pont, 9 lepattanó, 1 blokk) hatékony benti játéka, valamint Zsíros Péter (14 pont, 7 lepattanó) agilis játéka Illés Máté (20 pont, 9 gólpassz) vagány, de ezúttal eredményes irányítói produkciója, illetve Mohácsi Máté (13 pont, 4 gólpassz) rutinja és pengés megoldásai Sömenek Martin (17 pont, 10 lepattanó) aktivitásával vegyítve összességében sima győzelmet hozott az Oroszlánynak a Bordács Somán, illetve a még meg nem érkező légióson kívül mindenkit bevető, 18 pontos, 7 lepattanós Garamvölgyi Ákos húzta MAFC ellen.

Fotó - oselions.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus