A kiesés elkerüléséért lép pályára a Suns, egyenlítene a Sixers és a Clippers

Kora este megkezdődik az NBA mai rájátszás napja, mutatjuk a programot és hogy mit érdemes tudni a meccsek előtt.

Philadelphia 76ers-New York Knicks 19:00

Az első meccs bár nagy csatát hozott, de végül a Knicks magabiztosan fektette két vállra a Sixerst, míg a második összecsapás már sokkal szorosabb volt, ám Maxey extrája és Embiid nagyszerű teljesítménye sem ért győzelmet, mivel a clutch szituációkban betliztek és így a Knicks behúzta a meccset. Úgyhogy 2-0-s New York-i vezetéssel mentek a felek Philadelphiába, ahol és Embiidék felszívták magukat, hiszen a magasember 50 pontot dobott és az ő vezetésével a Sixers túldobta ellenfelét, mivel Maxey és Oubre Jr. is felnőtt mellé. Mostanra már látszik az, hogy ennek a párharcnak minden mérkőzése egy ádáz csata és nagyon sok múlik azon, hogy melyik csapat tudja limitálni az ellenfél sztárjait - a Sixers kifejezetten jól védekezik Brunsonon, aki nem dob a legjobb hatékonysággal és bár a harmadik meccsen kiszakadt nála a zsák, de most is kulcstényező lesz az, hogy mennyire tudják őt limitálni Embiidék. Abban az esetben ha a Sixers vezére ismét extrát hoz és a kiegészítők is jól dobnak, akkor egy jó védőpattanózással Maxeyéknek minden esélye megvan arra, hogy hazai pályán egyenlítsenek. Azonban a Knickset sem szabad leírni, mert minden meccsen nagyon kaparnak és hogyha Brunson ismét hátára veszi a csapatot, valamint beesnek a kulcsdobások, akkor egy győzelemmel a kiesés szélére sodorhatják az ellenfelet.

A párharc állása 2-1 a Knicks javára.

Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 21:30 (ÉLŐ-Sport 1)

Az első mérkőzésen a Clippers lehengerlő támadójátékkal és nagyszerű védekezéssel győzte le a Maverickset, a második összecsapáson pedig visszatért Kawhi Leonard, azonban mintha ez a kaliforniaiakat zavarta volna meg jobban. A Mavericksnél a Doncic-Irving duó mellé felnőttek a társak, miközben nagyon úgy tűnt, hogy a másik oldalon nincs meg az összhang, mivel a Harden-Leonard-George trió csak negyven százalékkal dobott és a kispad sem tudta kihúzni a Clipperst a bajból. A harmadik összecsapáson ugyanaz a sorminta folytatódott, mint a másodikon, hiszen Leonardék nem tudtak mit kezdeni a Dallas fojtogató védekezésével - -a Harden-Zubac kapcsolat jól működött és felnőtt melléjük a kispadról Powell, azonban ismét nem fért bele, hogy George, Leonard és Westbrook is terített betli volt. Mostanra egyértelművé vált, hogy ez a párharc arról szól, hogy a fizikális védekezésével ki tudja megállítani a másikat, mivel az eddigi három mérkőzésen mindkét csapat csak egyszer-egyszer tudta átlépni a száz pontos határt - ebben azonban a Dallas vizsgázik jobban egyelőre, hiszen Kidd nagyot húzott azzal, hogy elővette Klebert és Livelyt is a Mavs rotációjából, akik védekezésben nagyot melóznak bent a festékben és jól le tudják zárni a középtávolikat is. A Dallasban Tim Hardaway Jr. sérülés miatt továbbra sem bevethető és ezt megérezheti a csapat, emellett pedig Luka Doncic a térdével bajlódik, ezért kérdéses megjelölést kapott, de nagy meglepetés lenne ha nem lépne pályára. Most a Los Angeles oldalán pattog a labda, ahol mindenki bevethető és Lue-nak meg kellene találnia a megoldást arra hogy feltörje az ellenfél védekezését és elszabadulhassanak a sztárok, mert egy újabb vereséggel elég közel kerülne a kieséshez a Clippers.

A párharc állása 2-1 a Mavericks javára.

Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 1:00

Amíg az első mérkőzést váratlanul magabiztosan nyerte meg Lillard extrájával a Bucks, addig a Pacers a második találkozásukkor lehengerlő támadójátékkal fektette kétvállra az ellenfelét, ezzel visszavágott és elvette a Bucks pályaelőnyét is. A harmadik felvonás előtt Lillardék térfelén pattogott a labda, rajtuk volt a nyomás és nem tudtak reagálni. Már az első negyedben bealudtak és lelépte őket az Indy, ezt követően pedig Middleton extrája kellett ahhoz, hogy feljöjjön a Milwaukee és kiélezetté tegye a meccset majd hosszabbításra mentse azt - ez sem volt elég, mert érkezett Haliburton, aki az utolsó pillanatban egy óriási clutch játékkal végezte ki az ellenfelet. A Bucksnál Antetokounmpo játéka továbbra is kérdéses és az ő távollétében nem tudják megfogni Siakamot, aki bár haloványabb volt az előző összecsapáson, de három meccs alatt így is egymaga 90 ponttal terhelte meg a Bucks gyűrűjét. A vendégek gondjait tetézi még az is, hogy Lillard térdfájdalmakkal küzdött az előző mérkőzésén és emellett még az Achilles-e is mégsérült, így tehát az ő játéka is kérdéses. Ismét a Milwaukee-nak kellene válaszolni, de nem elég, hogy a húzóemberek sérülései megnehezítik a dolgukat, emellett az első meccsen mutatott védekezésük már sehol sincs és a támadásban felpörgő Pacers egyelőre úgy tűnik, hogy egyszerűen túl nagy falat nekik. A Bucks az alapszakaszban tudott nyerni a Pacers otthonában és most ismét Indianában lépnek pályára a felek - nagyon fontos lenne Lillardék számára, hogy egyenlíteni tudjanak és ezzel életbe tartsák a reményeiket: ha a Pacers ezer fokon égő támadógépezete ismét átrohan a Buckson, akkor Antetokounmpóék a kiesés szélére sodródnak.

A párharc állása 2-1 a Pacers javára.

 Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 3:30

Talán kijelenthető, hogy a Suns teljesítménye a leginkább csalódáskeltő eddig a rájátszásban, hiszen miközben egyáltalán nem tudják megállítani védekezésben a Timberwolvest, még a nagy hármas teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után. Az első mérkőzésen szétdobta a Minnesota a Phoenixet és tette mindezt úgy, hogy csak Durant volt a „legény a gáton” mert nagyjából végig egyedül próbálta meccsben tartani csapatát és bár a második mérkőzésen mutatott életjeleket a Phoenix és belekergette ellenfelét egy gyenge dobóformába, de így sem volt esélye a győzelemre.  Ezt követően a harmadik mérkőzésen bár támadásban már szebbik arcát mutatta a Suns, de mintha védekezésben pályán sem lettek volna. Egy olyan csapatnál, ahol a Durant-Booker-Beal trió osztja meg  egymással a labdát, egyszerűen nem fordulhat elő, hogy három meccsből kétszer is száz pont alatt dobjanak és egyszer se érjék el a százhuszat - a helyzetet tovább nehezíti az, hogy a triplaspecialista Grayson Allenre továbbra sem számíthat Frank Vogel bokasérülés miatt. A Wolvesnál ellenben tökéletesen működik Finch rendszere, hiszen remek összjátékkal rak össze egy fojtogató védekezést a csapat, amellyel leradírozzák a pályáról a Sunst és támadásban emellett annyira sokoldalúak tudnak lenni, hogy a második meccsen a kezdőötös minden tagja kétszámjegyű ponttal járult hozzá a sikerhez, a harmadik meccsen pedig hatan is tíz pont felett dobtak. A Sunsnak most reagálnia kell és hazai pályán megmutatni, hogy tudnak változtatni és megoldást találni az ellenfél sokoldalúságára, mert most van meg az esélyük arra, hogy szépítsenek és ezzel elkerüljék azt, hogy a Wolves kisöpörje őket - ami valljuk be egy ilyen sztártrióval és a Timberwolves elleni kiváló alapszakasz mérleg után hatalmas blama lenne.

A párharc állás 3-0 a Timberwolves javára.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus