A hátvédek uralják az All-Bubble álomcsapatot

Lezárult az alapszakasz, és miután az NBA is díjazza majd a buborék eddigi legjobbjait, mi is megtesszük - jöjjön az első ötös, az MVP és a legjobb edző az orlandói Disney Worldből.

A liga a héten kihirdette, hogy az alapszakasz orlandói részére is oszt majd díjakat: All-Bubble első ötösbe lehet kerülni, lesz MVP és később kiderült, hogy a buborék legjobb edzőjét is megnevezik majd. Ennek apropóján készítettem el saját listámat, amelyen ezúttal posztok nélkül neveztem meg, hogy szerintem ki volt az öt legjobb kosaras eddig a Disney Worldben. Hogy a liga ragaszkodik-e majd a két hátvéd, három forward felálláshoz, azt egyelőre nem tudni, de egyrészt a mai ligában ezt talán már kevésbé kellene erőltetni, másrészt egyértelműen a hátvédek uralták eddig a buborékot.

 

Damian Lillard - Portland TrailBlazers (MVP)

Lillard kulcsfigurája volt az eddigi eseményeknek, tekintve hogy 3.5 meccs hátrányból végül sikerült a nyolcadik helyre bevinnie csapatát, amely így 1-0-s fórból kezdheti meg a play-int a Memphis Grizzlies ellen. A Portland 6-2-vel zárta az alapszakasz buborék részét, és bár a Los Angeles Clippers elleni végjáték nem sikerült Lillard számára, a következő két mérkőzésen 112 ponttal, az utolsó három találkozón pedig emberfeletti játékkal vezette sikerre csapatát. 37.6 pont, 4.3 pattanó, 9.6 gólpassz és 67.7%-os TS-mutató került a neve mellé, bámulatos teljesítményt produkált. Devin Booker lett volna az MVP (legalább megosztva), ha a Suns bejut a kilencedik helyen a play-inbe, így viszont Lillardöt választottuk a Legértékesebb Játékosnak.

Devin Booker - Phoenix Suns

Lillardnél már írtuk, hogy Booker MVP lett volna, ha a Suns végül play-int játszik, de így sem volt kérdés, hogy a buborék legjobb gárdájának első számú embere itt lesz az álomcsapatban. Booker 30.5 pontot, 4.9 pattanót, 6.0 gólpasszt és 62.7%-os TS-t tudott felmutatni a Disney Worldös meccseken, vezetésével pedig hibátlan, 8-0-s mutatót hozott a Phoenix, amely annyival maradt le végül a play-int jelentő kilencedik helytől, hogy a Memphis Grizzlieszel szemben 3-1-re elbukta az egymás elleni párharcot az alapszakaszban. Booker nevéhez fűződik ezen kívül az a meccsnyerő is, amivel a Suns legyőzte a Clippers együttesét - egészen kiemelkedő alakja volt az eddigi találkozóknak.

James Harden - Houston Rockets

A Rockets nem volt lehengerlő, miután csak 4-4-et hozott az újraindítást követően, ebből 4-3-at azokon az összecsapásokon, amelyeken Harden is szerepelt. Az MVP-választáson idén is Top3-ba kerülő klasszis kerek 34.0 pontos átlagát egészen elképesztő 72.7%-os TS-mutatóval hozta - nem kifejezés, hogy eddig hatékonyan dobálja a pontjait, mindemellett volt még 8.3 pattanója, 8.9 gólpassza és 2.7 szerzett labdája is.

Luka Doncic - Dallas Mavericks

A Mavs szlovén szupersztárja közel tripla-duplát átlagolt a teljes buborékban eddig: 30.0 pontját 59.9%-os TS-sel hozta, 10.1 pattanója mellett pedig 9.7 gólpasszt is kiosztott. Volt közötte elég gyenge hatásfokkal elért TD is, mint az első, Houston elleni találkozón, de láthattunk tőle ezt követően 40 pontos, 30-20-10-es és karriercsúcsnak számító 19 gólpasszal megfűszerezett tripla-duplát is - az egyik leglátványosabban játszó kosaras volt a július 30-ai újraindítás óta (is). Más kérdés, hogy a Dallas csak 2-5-öt produkált vele, de Doncicnak ettől függetlenül helye van az álomötösben - legalábbis szerintem.

TJ Warren - Indiana Pacers

Warren csak hat meccset játszott, a Pacers utolsó két találkozóját kihagyta, de egy ideig legit MVP-nek tűnt - a Suns és a Heat elleni vereségek során volt gyengébb, vele együtt 4-2-t hozott csapata. Talán a legnagyobb meglepetése volt az egész buboréknak: nagyjából a semmiből robbantott egy 53 pontos karriercsúccsal rögtön az elején, és még három 30 pont fölötti mérkőzése volt ezen kívül. Végül 31.0 ponttal és 6.3 pattanóval, 52.4%-os triplamutatóval és összességében 67.3%-os TS-stattal hozta le ezt az időszakot - egyértelműen első számú ember lett a Pacersnél.


A Buborék Edzője: Monty Williams - Phoenix Suns

Azt gondolom, ezt nem nagyon kell magyarázni, miután a Suns 8-0-val hozta le a buborékot. Williams igazi csapatot kovácsolt az arizonai együttesből, amely most már nem csak látványosan és nem csak időnként tudott jól játszani, hanem hatékony és eredményes is tudott lenni - ezeket a szavakat nagyon rég írhattuk le utoljára a Phoenixről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus