17:00-kor kezdődik az NBA-játéknap, Bucks-Cavs a Sport TV-n

Back-to-back javíthat a Warriors és a Celtics, pályán a Raptors, a Nuggets és a Rockets is - nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

New York Knicks - Los Angeles Clippers 17:00

Kötelező mérkőzés a Clippers számára, hiszen Danilo Gallinariék továbbra is abszolút topcsapat-szintet hoznak most már hosszú hetek óta, míg a New York a reménytelen ligautolsó, akinek egyszer kijött a lépés a Lakers ellen. Ha kellően komolyan veszik a meccset a vendégek, akkor nem lehet gond számukra ez a mérkőzés, idegenben is 20-17-re állnak, szorosabb helyzetben is a helyén van a szívük, sérültjük nincs, úgyhogy hacsak a Knicks nem most táltosodik meg, akkor egyértelműek a erőviszonyok.

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 21:30 (22:45, Sport 2)

A Bucks a hét közepén kikapott Clevelandben, úgyhogy most ezért szeretne visszavágni és azóta Giannis Antetokounmpo visszatérésével a Miami ellen már javított is a társaság. A Cavs elsősorban otthon hozott mostanában bravúrokat, idegenben jóval kevésbé áll össze a játék, főleg a védekezés és bár új sérültje nincs az együttesnek, jelen helyzetben még nagyob bravúr lenne a Milwaukee legyőzése, mint néhány nappal ezelőtt. A hazaiaknál a tartósan sérült Brogdon-Mirotic-Gasol trió biztosan hiányozni fog, de a hírek szerint Antetokounmpo játéka sem biztos, nincs 100%-os állapotban és mivel az előnyük továbbra is megvan a tabella élén, nem biztos, hogy nagyon erőltetni fogják.

Indiana Pacers - Denver Nuggets 22:00

Múlt héten Denverben szoros meccset játszottak egymással a felek és akkor végül egy clutch dobással harcolta ki a győzelmet a Nuggets, de Nikola Jokicsék azóta is minden meccsüket megnyerték, míg a Pacers egyetlen egyet sem tudott behúzni, nyeretlenül zárta idegenbeli túráját. Az aktuális formák között tehát nagy a különbség és bár most az Indiana lesz otthon, de a Denver váratlanul összeszedte magát idegenben is és 3-0-ra áll saját kirándulásán, úgyhogy ha tartani tudja ezt a tempót, akkor most is jó esélyei lehetnek. Az biztos, hogy a komoly rangadókon mostanában kevésnek találtatott a Pacers támadójátéka, döntő lehet, hogy Bogdanovicék tudnak-e valamit változtatni ezen, vagy kifognak-e egy jobb dobóformát, illetve hogy a vendégek elfáradtak-e most már a túrájukon - eddig minden meccsükön 110 pont felett dobtak, ha ezt most is megteszik, az valószínűleg elég lesz a sikerükhöz. Darren Collison játéka ezúttal is kérdéses a hazaiaknál.

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 23:00

A Charlotte back-to-backet játszik egy nagy győzelem másnapján, Kemba Walkerék az utolsó negyedben 18 pontos hátrányból fordítottak és egy óriási rohammal megverték a Bostont, úgyhogy jó szájízzel, de fáradtan utazhatnak el Torontóba. A Raptors még mindig nem az igazi, az elmúlt időszakban 50% körüli csapatként működtek Leonardék és a problémáik hetek óta ugyanazok, Kyle Lowry játéka pedig most is kérdéses, ha nem tud játszani, akkor továbbra sem lesz teljes a kanadaiak kerete. Ezzel együtt otthon, frissebben inkább nekik áll a zászló, a Charlotte-nál elég sokan hiányoztak a Celtics ellen és most is lesz, aki kimarad, ráadásul Kemba Walker extráján kívül túl sok mindenbe nem is tudnak kapaszkodni, annyira nem stabil a játékuk.

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 00:00

Itt természetesen masszív favorit a Rockets, James Harden újra begyújtotta a rakétákat, egy 57 pontos meccs után legutóbb 61-et dobott, a Houston összességében régóta parádés formában van és őrzi nyugati harmadik helyét - viszont ha most kikap, akkor utoléri a Portland, úgyhogy fontos ez a meccs a vendégek számára. A Pels Dallasban, hosszabbítás után megtörte vereségszériáját, aztán másnap egy húszassal kikapott Orlandóban, most ugyan ahhoz képest pihentebb és otthon játszik, de sem a keret erejét, sem a motivációját tekintve nincs egy szinten a jó formában lévő, egészséges Houstonnal. A vendégeknél egyébként elvileg mindenki bevethető, aki tagja a rotációnak. 

Boston Celtics - San Antonio Spurs 00:30

A Boston back-to-backet játszik, miután előző este kiengedte a kezéből a győzelmet Charlotte-ban, most azért egy jobb csapat ellen, fáradtabban, igaz, legalább otthon javíthat. Nagy kérdés, hogy Brad Stevens hogyan menedzseli a keretet, Hayward és Baynes elvileg nem játszik, de Horford a hírek szerint visszatérhet, Tatumot viszont megvizsgálják, mert összeszedett egy kissebb sérülést, lehet, hogy őt nem fogják erőltetni. Zsinórban három vereség után a győzelem viszont megint nagyon kellene nekik, a Phillytől leszakadtak, de egyelőre a Pacerst sem előzték meg, márpedig a pályaelőny azért nem jönne rosszul nekik legalább az első körben. A Spurs a nagy széria óta egymás után kétszer is kikapott, mindkétszer a védekezéssel voltak gondok, bár legutóbb, a Rockets ellen nem nagyon lehetett őket hibáztatni, meglátjuk, hogy a fáradtabb, lehet, hogy tartalékos Boston ellen mennyire lesznek stabilak DeRozanék. Emellett azért a jobb dobóforma sem ártana, amivel idegenben meg-megszenvedtek idén, de az első az, hogy hátul hozni tudják azt, amivel a győzelmi szériájukat felépítették.

Golden State Warriors - Detroit Pistons 1:30

Ez érdekes meccs lehet, mindkét csapat back-to-backet játszik, a Pistons "csak" szoros meccsen kapott ki Portlandben, a Golden State viszont az év egyik legnagyobb égését mutatta be azzal, hogy 35 ponttal maradt alul a tankoló Dallas ellen, hazai pályán. Az ilyen verések után azért általában fel szokták szívni magukat, most a fáradtság ellenére saját közönségük előtt egyszerűen nem tehetik meg azt, hogy nem nyernek - a pihentetett Curry és Livingston visszatér, illetve valószínűleg Bogut is pályára léphet most. A Detroit annyival fáradtabb, hogy végig éles meccset játszott a Blazers ellen, de mentálisan jobban egyben vannak Griffinék, meglátjuk, hogy mennyire tudnak erre építeni.

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 2:30

Itt a Kings játszik back-to-backet a Suns legyőzése után, Buddy Hieldék kijöttek a korábbi hullámvölgyükből és négyből hármat nyertek otthon, most fáradtabban, idegenben azért más lesz a helyzet, de ennek ellenére náluk jobb a hangulat, mint a Lakersnél. LeBron Jamesék legutóbb a Netstől is kikaptak otthon, tovább folyik a tankolás, ismét bőven lesznek hiányzóik, a kérdés az, hogy mennyire akarnak nyerni esetleg saját közönségük előtt - egy jó Jamesszel továbbra is képesek lehetnek egy-egy jó meccsre, főleg egy fáradtabb ellenféllel szemben. A Sacramento playoff-esélyei ugyanúgy csak papíron léteznek már, de a fiatalok mégis motiváltabbak mostanában, mint a LAL játékosai, ez mindenképpen faktor lehet.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus