18:00-tól Sixers-Suns rangadó a Sport TV-n

További három meccsen pedig már éjfélkor feldobják a labdát, mutatjuk a programot.

 

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 18:00 (Sport 2)

Sokkal jobb formában várják ezt a meccset a hazaiak, az új idényben eddig csak egyszer kaptak ki, akkor is a Bucks múlta felül őket egyetlen ponttal, de az egyaránt kiváló formának örvendő Joel Embiid és Tyrese Maxey vezetésével azóta mindhárom meccsüket behúzták. A Suns szénája nem álló ilyen jól, mindössze 2-3-ra állnak, és hiába tért vissza legutóbb Devin Booker, vele együtt is kikaptak a Spurs ellen. A hátvéd bevetéséről ezúttal is csak a feldobás előtt döntenek, míg Bradley Beal változatlanul nem tudja megkezdeni az alapszakaszt a hátsérülése miatt, miközben a 76ersnél egyedül Nicolas Batum az, aki biztosan nem fog pályára lépni, így könnyen lehet, hogy ismét túlságosan nagy teher szakad Kevin Duranték nyakába.

 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 00:00

A Pacersnek sikerült felállnia a Celtics elleni 155-104-es vereség után és megverték a Cavalierst, ráadásul Tyrese Haliburton is visszatérhetett, így potenciálisan teljes kerettel várhatják ezt az összecsapást. A Hornets leginkább abban reménykedhet, hogy ellenfelük back-to-back játszik, viszont ettől függetlenül is csak akkor lehet esélyük, ha összeszedik a védekezésüket, mert az elmúlt két meccsen 133, illetve 128 pontot kaptak. A vendégeknél Frank Ntilikina, James Bouknight és Cody Martin is maródi, de nem is tőlük várnák az extrát, hanem mondjuk LaMelo Balltól, aki eddig mindössze 30,5 százalékkal dob az új idényben, és az se segíti őket, hogy csapatként mindössze 30,1 százalékkal tripláznak.

 

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 00:00

Rövid időn belül másodszor találkoznak egymással a felek, Los Angelesben D’Angelo Russell vezetésével 106-103-ra tudott nyerni a Lakers, azóta viszont sok változás történt mindkét oldalon. A Lakersnél Taurean Prince és Gabe Vincent is csatlakozott a sérültlistán Rui Hachimurához, Jarred Vanderbilthez és Jalen Hood-Schifinóhoz, és közülük csak Prince játékára mutatkozik esély, míg a Magicnél Wendell Carter Jr. dőlt ki kéztöréssel, illetve Markelle Fultz és Gary Harris játéka is kérdéses. Ami még közös a két csapatban, hogy győzelemből érkeznek meg erre a találkozóra, a Lakers hosszabbításban verte a Clipperst, a Magic pedig a Jazz otthonában diadalmaskodott kiélezett csatában, nem lenne meglepő, ha ismét izgalmas meccset hozna ez az összecsapás.

 

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 00:00

Mindkét csapat jó formában van, a Pelicans 4-1-re áll, míg a Hawks zsinórban háromszor nyert azt követően, hogy két vereséggel kezdték a szezont. A hazaiak legutóbb Zion Williamson és Brandon Ingram nélkül is nyertek a Wizards ellen, és előbbi biztosan visszatér a pihentetését követően, de utóbbi játéka sincs kizárva, róla a feldobás előtt határoznak. A Hawksnál nincs komolyabb hiányzó, náluk inkább az lehet kérdés, hogy Trae Young megtalálja-e a dobóformáját, mert 32,6 százalékos mezőnymutatóval átlagol 21,6 pontot, illetve 25 százalékkal triplázik, noha eddig nem is volt annyira nehéz a sorsolásuk. Az is döntő lehet, hogy kitart-e CJ McCollum és Dejounte Murray jó formája egyik, illetve másik oldalon, mert ha valamelyikük gyengébb napot fog ki, az szintén kihatással lehet a végeredményre.

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:00

A Celtics egyedüli csapatként őrzi továbbra is a veretlenségét, ráadásul a back-to-back pályára lépő Nets ellen próbálhatják meg tovább nyújtani a jó szériájukat. Jayson Tatumék nagy lendületben vannak, a Pacerst legutóbb 51 ponttal verték meg, ott már az addig kérdőjeles cseresoruk is jobban szerepelt, ráadásul sérültjük sincsen. A hazaiaknál Cameron Johnson és Nic Claxton változatlanul maródi, ugyanakkor sorozatban háromszor nyertek ők is, a Heat és a Bulls ellen úgy tudták behúzni a szoros végjátékot, hogy azokon a meccseken már Cam Thomas sem volt annyira hatékony, most pedig megkaphatja a nyakába a Holiday-White kettős valamelyik tagját, újabb komoly teszt előtt áll a fiatal hátvéd.

 

Houston Rockets - Sacramento Kings 01:00

A Rockets legutóbb a Hornets ellen megszerezte szezonbeli első győzelmét, míg a Kings két Warriors elleni vereség között hosszabbításban verte a Lakerst, de azon a találkozón kidőlt De’Aaron Fox. Az irányító várhatóan Houstonban sem lesz még bevethető, legalábbis a két csapat első találkozóján, mert két nap múlva ismét össze fognak csapni a felek – a vendégeknél Trey Lyles, a hazaiaknál Amen Thompson és Tari Eason minden bizonnyal mindkét felvonást kihagyja. A találkozó kuriózumát az adhatja, hogy két kiválóan passzoló center találkozik egymással, Alperen Sengün 6, Domantas Sabonis 6,3 gólpasszt átlagolt az első meccseken, Sabonis emellett 14 lepattanós átlagával vezeti a ligát is, miközben a Rockets csapatszinten ligautolsó lepattanózásban – ez egy olyan pont lehet, ahol eldőlhet a találkozó.

 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 01:00

Mindkét fél egészséges kerettel várja a találkozót, viszont amíg a Jazz egy utolsó másodpercekben elszenvedett vereségből jön, illetve az elmúlt négy találkozójából hármat elbukott, addig a hazaiak a Nuggets skalpját gyűjtötték be legutóbb. Négy meccs nem nagy minta, de az alapján a Timberwolves védekezése a legjobb a ligában, a Jazz viszont hat meccs alapján közepes támadócsapatnak, valamint átlagon aluli védőcsapatnak tűnik, és nehezen látni azt, hogy kivel oldhatnák meg sikeresen Anthony Edwards lassítását. A palánkok alatt komoly tülekedés várható, a Jazz ultramagas szerkezetet használ a Markkanen-Collins-Kessler trióval, míg a hazaiaknál a Gobert-Towns kettős próbál egymás mellett megélni, ráadásul mindkét csapat elit lepattanózással kezdte az idényt, így sok múlhat a magasemberek teljesítményén.

 

Denver Nuggets - Chicago Bulls 02:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, de amíg a Nuggets Nikola Jokics ultrahatékony mérkőzésének köszönhetően nyerni tudott a Mavericks elleni rangadón, addig a Bulls könnyűnek találtatott a Nets ellen is. Amíg a hazaiak 5-1-re, addig a vendégek csak 2-4-re állnak, Zach LaVine és DeMar DeRozan sem dob egyelőre hatékonyan, és Billy Donovannek már bele is kellett nyúlnia a kezdőjébe, legutóbb Torrey Craig kezdett Patrick Williams helyén. Szinte minden a címvédő mellett szól, nekik utazniuk sem kellett a két meccs között, de a Timberwolves ellen már láthattuk a közelmúltban, hogy néha azért tud porszem kerülni a denveri gépezetbe is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus