20:00-kor kezdődik az NBA-program, 14 meccs jön

A Martin Luther King nap miatt meccsdömping következik az NBA-ben, lesz többek között Celtics-Lakers és Rockets-Thunder is - nézzük a felvezetőket. 

Washington Wizards - Detroit Pistons 20:00

A Pistons két remek idegenbeli győzelem után, önbizalommal telve érkezik, Derrick Rose abszolút korábbi önmagát idézi, az egész csapat lendületben van, úgyhogy Washingtonban is jó esélyeik lehetnek a vendégeknek. A Wizards ellenben nincs jó passzban, az előző három meccsét elbukta, legutóbb 140 pontot kapott, most nincs meg a szükséges átütőerő Bealékben és ha a Detroit az előző két találkozón látott energiával játszik, akkor inkább Drummondéknak áll a zászló - idén egyébként már háromszor is összefutottak a felek, ebből kettőt a Washington nyert, de legutóbb éppen 30 volt közte a Pistons javára.

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 20:30

Itt most abszolút favorit a Toronto, a vendégeknél kiegészült a keret, úgyhogy meg is nyerték az előző három meccsüket és idegenben is egyértelműen ők az esélyesebbek - a keleti második helyért támadnak, lendületben vannak, a támadójátékuk nagyon pörög, most a legtöbb csapattal szemben magabiztosan léphetnének pályára. A Hawksnak egy-egy jó meccs jutott eddig a szezonban, pár napja San Antonióban megmutatták, hogy nagy dolgokra is képesek lehetnek, aztán másnap 33 ponttal kaptak ki otthon, úgyhogy az is kiderült, hogy még mindig nem stabilak - kérdés, hogy melyik arcukat mutatják. Egy pontzáporos meccs otthon papíron akár még jól is elsülhet nekik, de így már fegyverben is jobban áll a Raptors, ráadásul minden téren szervezettebb, minőségibb csapatnak számít, mint ellenfele, úgyhogy bravúr lenne Youngéktól, ha nyerni tudnának. 

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 21:00

A Philly nem játszik jól, de extra védekezéssel kiizzadja a meccseket, az előző hármat megnyerte, idegenben is megtörte negatív szériáját, úgyhogy most megint kicsit bizakodóbbak Ben Simmonsék, ráadásul a Brooklynt éppen öt napja verték meg otthon. A Nets nincs jó passzban, azóta simán kikapott a Buckstól is, viszont valamivel pihentebb, otthon játszhat, úgyhogy nem lehet leírni, kérdés, hogy sikerül-e összekapnia magát a gárdának - Kyrie Irving visszatérése tulajdonképpen semmi pozitívumot nem hozott az eredményességet tekintve, zsinórban háromszor kaptak ki. A Sixersnél továbbra sincs Joel Embiid, úgyhogy nélküle kell megoldaniuk a feladatot, a kulcs pedig biztosan az lesz náluk, hogy a mostanában látott védekezésüket be tudják-e mutatni, mert ez a keret nem nagyon tud 110-120 pontokat dobálni, főleg vendégként - egy jó dobóformával éppen ezért minden esélye meglehet a sikerre a Brooklynnak. A hazaiaknál Jordan és Chandler egyébként nem játszhat, Harris és Temple viszont elvileg igen.

Miami Heat - Sacramento Kings 23:00

A Heat back-to-backet játszik a San Antonióban elszenvedett vereség után, viszont most a fáradtság ellenére nyernie kellene otthon - még mindig szinte hibátlan ebben a csarnokban a társaság, hiszen 18-1-re áll itt. A Kings rossz formában van, hiszen zsinórban négy meccset vesztett el, a pihentségen kívül nem is szól mellette semmi, a Miami jelenleg minden tekintetben jobb csapat, ráadásul Foxék mostanában különösen védekezésben vállalhatatlanok - a négy vereségük során háromszor kaptak 120 pont felett, egyszer pedig 114-et, nem nehezítik meg ellenfeleik dolgát. Kérdés, hogy erőben mennyi maradt a Heatben, ha ezzel nem lesz gondjuk Butleréknek, akkor nyerniük kell, hiszen nagyon szoros a harc a keleti élmezőnyben, minden elrontott hazai kötelező visszaüthet később - náluk Winslow, a Kingsnél pedig Holmes nem játszhat.

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 23:00

Kérdés nélküli kötelező a Bucksnak, hiszen Mike Budenholzer együttese továbbra is a liga legmagabiztosabb csapata és elképesztő mérleggel rendelkezik, egyúttal olyan simán hozza a mérkőzéseit zsinórban, amelyre nagyon kevesen képesek. A Chicago hajt a playoffért, Zach LaVine kiemelkedő formát fut, de most a listavezető az ellenfél idegenben, úgyhogy a meccset a Milwaukee hozzáállása fogja eldönteni: amennyiben kellő agresszivitással és koncentrációval játszanak Antetokounmpóék, úgy egyértelműen nyerniük kell. Ha viszont hátradőlnek és lazáznak (nem szoktak), akkor egy extra LaVine-nel és némi szerencsével okozhat zavart a Bulls.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 23:00

Másfél héttel ezelőtt jelentős verést kapott Oklahoma Cityben a Houston és most megint nincs jó formában, azóta nyertek ugyan egyet James Hardenék, de ezt követően zsinórban háromszor kaptak ki 121, 117 és 124 kapott ponttal, ráadásul az utóbbi két alkalommal már hazai pályán. A Thunder sem brillírozik, de legutóbb a Portlandet azért megverte és bár idegenben csak 50%-ra áll eddig, ettől még lehet keresnivalója, ha a Rockets nem képes rendezni a sorait - idén egyszer játszottak már szoros meccset ebben a csarnokban, akkor végül nyerni tudtak a texasiak. Különösebb sérültek egyik fél dolgát sem nehezítik, a Houstonnál ugyan Austin Rivers játéka kérdéses, de ha ő nem léphet pályára, akkor is ott lesznek a húzóemberek, akiknek meg kell oldaniuk a feladatot - nagyon kellene nekik egy győzelem, most valahogy lépést tévesztettek, Harden is erőlködik, a csapatjáték sem működik és a védekezés sem akar összeállni, az OKC pedig mindezt képes megbüntetni.

Charlotte Hornets - Orlando Magic 23:00

Egy borzasztóan hosszú és fárasztó idegenbeli túra utolsó meccséhez érkezett meg a Magic, amely most már kissé térden jár ezen a kiránduláson, úgyhogy nem lepődnénk meg, ha most sem lenne túl sok ereje - legutóbb egyértelmű volt, hogy kifulladt a társaság, azóta pedig csak egy nap telt el. A Hornets viszont nincs jó passzban, zsinórban hatszor kapott ki, 0-4-gyel zárta a saját idegenbeli túráját és bár most hazatérhetett, de azért túl nagy bizalmat nem érdemes beléjük helyezni - az utóbbi négy találkozójukból háromszor is 93 dobott pont alatt maradtak, nagyon szétesett a játékuk. Emiatt itt túl nagy színvonalra nem számíthatunk, a Charlotte gyenge, az Orlando hullafáradt, a győzelem viszont mindkettőnek jól jönne, meglátjuk, hogy ki tudja legyőzni a maga gondjait és ezzel az ellenfelét is.

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 23:00

Ez viszont kifejezetten jó meccs lehet, hiszen a zsinórban hét győzelemből érkező Memphis fogadja a szintén jó formában lévő, bár legutóbb a Clippers ellen pontzáporos vereséget szenvedő New Orleanst. A vendégeknél egyébként Holiday, Okafor és Favors játéka is kérdéses, de nélkülük is jót mennek mostanában, amíg Brandon Ingram ilyen formát fut, addig bármire képesek lehetnek, igaz, ezt a mostani Grizzliest azért nagyon nem egyszerű megverni. Ja Moranték évek óta nem látott vibrálást hoztak a csarnokba, egy látványos, szerethető, pimasz, de jó csapat van épülőben, amelyet ráadásul most éppen nagyon visz a lendület és amely komolyabb csapatokat is "elgáncsolt" már - otthon abszolút jó esélyeik lehetnek Valanciunaséknak. Ha ezúttal is hozni tudják a mostanában látott kemény, bátor játékukat, akkor inkább ők kerekedhetnek felül, de Ingrammel ettől függetlenül kezdeniük kellene valamit...

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 23:00

Keleti alsóházi derbi, nem ez lesz a játéknap legizgalmasabb mérkőzése. Két gyenge csapat találkozik egymással, amelyek egyaránt szoros vereségből érkeznek, de egyáltalán nincsenek jó formában, annyi, hogy a Cavs most zárt le egy pokoli hosszú és fárasztó túrát, nyilván szeretne plusz erőt meríteni abból, hogy végre otthon léphet pályára. Nehéz jósolni, amelyik csapat kifog egy jobb napot, az nyerhet, nézhető fiatalok mindkét oldalon vannak, bár a New Yorknál RJ Barrett egyelőre nem bevethető, ő nem fog játszani.

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 01:30

Egy Celtics-Lakers mindig kiemelt mérkőzésnek számít, ráadásul idén mindkét csapat az élmezőnyben foglal helyet, bár a Boston most éppen idei talán legrosszabb időszakát éli: nyolcból hat vereség után próbál megkapaszkodni, de otthon is kapott kellemetlen pofonokat, legutóbb a Phoenix tudott nyerni a TD Gardenben. A Lakers viszont a hosszú sikerszéria megszakadása után azonnal rangadót nyert Houstonban úgy, hogy továbbra sem számíthat Anthony Davisre és Rajon Rondóra, az ő játékuk most is erősen kérdéses, Davis még tegnap sem tudott edzeni, valószínűbb, hogy még mindig nem térnek vissza. A Bostonnál is van sérült, legutóbb Kemba Walker és Jaylen Brown sem játszott, a csapat tájékoztatása szerint az ő állapotuk is "kérdéses" - a hazai pálya Tatumék mellett szól, a forma és a szezon eddigi alakulása viszont LeBron Jamesék mellett, meglátjuk, hogy melyik fél tud jobban érvényesülni.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

A Denver back-to-backet játszik a Pacers elleni hazai vereség után, ahol érződött, hogy nagyon hiányzik a Millsap-Murray-Harris trió - a negyedik negyedre elfogytak, ez pedig nem jó jel egy back-to-back előtt. A Minnesota egyelőre nem tudott kijönni a gödörből, sorozatban öt vereség után érkezik, de az utóbbi meccsein már jobban játszott, most pedig otthon, pihentebben, egészségesebben lehet is keresnivalója - Towns visszatérése egyelőre eredményekben nem mutatkozott meg, de lassan bizonyára ő is felveszi a ritmust. A Denvernél nagy meccs kellene Nikola Jokicstól és mondjuk Will Bartontól is ahhoz, hogy nyerjenek, három kezdőjátékosuk nélkül, fáradtabban most nagy dolog lenne, ha nyerni tudnának.

Utah Jazz - Indiana Pacers 03:00

Itt a Pacers vív back-to-backet azok után, hogy fontos győzelmet aratott Denverben és összességében zsinórban öt győzelemből érkezik meg. A Jazz viszont így is esélyesebbnek számít, hiszen Mitchellék ugyan kikaptak egyszer sorozatban tíz győzelem után, de azóta megint van már egy 22 pontos sikerük, remek formában vannak, otthon 16-3-ra állnak és nincs sérültjük, csak a most már fix hiányzónak számító Mike Conley - pihentebbek is, igazából minden mellettük szól. A Sabonis-Brogdon duó azért feladhatja a leckét Bogdanovicéknak, rájuk figyelniük kell, de ha hozni tudják a megszokott játékukat a hazaiak, akkor hazai pályán meglepetés lenne, ha nem nyernének.

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 03:30

Itt a Spurs játszik back-to-backet a Heat hazai legyőzése után, de a Suns is bizakodó, hiszen az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, az utolsó kettőt idegenben, ráadásul egy nappal pihentebb is, mint ellenfele. Meglátjuk, hogy kitart-e Bookerék lendülete, most valamire nagyon rátaláltak, míg a San Antonio teljesítménye abszolút kiszámíthatatlan és teljességgel ingadozó - tegnap jól védekeztek és jók voltak a végjátékban, lehet, hogy most semmi sem lesz ebből igaz. A hazaiaknál Baynes valószínűleg nem tudja vállalni a játékot, a vendégeknél pedig Gay beteg, ő előző este sem tudott már játszani. 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:00

Nincs jó formában a Portland, de a ligautolsó elleni hazai meccset mnden helyzetben nyerni kell, ez nem is lehet kérdés, a Warriorsnál kisebb ünnepség volt kis túlzással az, hogy legutóbb végre nyertek egy meccset, ez azért jelzi, hogy mik az erőviszonyok. A Blazersnél persze bőven van gond, Bazemore-t elcserélték, McCollum sérült és nem játszhat, nagyjából a Lillard-Anthony-Whiteside triónak kéne megnyerni a meccset, de akárhogy is, muszáj lesz megoldaniuk a feladatot - ha akarnak még beszélni a playoffról, akkor nem hibázhatnak. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus