A Bostont fogadja a Jazz, Houstonban javítana a Memphis

Muszáj lenne nyernie a Heatnek és a Sixersnek, fontos meccset játszik a Washington, idegenben lép pályára a Mavs és a Clippers is.

 

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

A Hornets back-to-backet játszik a Pacers elleni kiütéses vereség után, túl sok reménye most sem lehet a gárdának, csak annyi, hogy igazából a Knicks sem jobb csapat jelenleg. Tétje nincs az összecsapásnak, egyik fél sem juthat rájátszásba, úgyhogy csak a presztízs, a sportolói lélek, vagy valami ilyesmi mozgathatja a játékosokat - a hazai pálya talán adhat némi motivációt a Charlotte-nak, de az előző két meccsen a 90 pontot sem érték el, fáradtabbak is, úgyhogy ez még önmagában sokat nem jelent. A New York sorozatban négy vereség után szeretne egyet nyerni, meglátjuk, hogy sikerül-e - a hazaiaknál Graham most elvileg játszani fog, ennyi változás lesz a keretükben. 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 01:00

Itt az a kérdés, hogy az idegenbeli gyászos Sixerst látjuk-e a pályán, mert ha igen, akkor ez a csapat bizony képes arra, hogy a liga legaljához tartozó Clevelandtől is kikapjon - ha megemberelik magukat Joel Embiidék, akkor viszont papíron nem lehet kérdés, hogy nyerni tudnak-e. Ben Simmons ugyan nem játszhat, de ennyi nem akadályozhatja meg őket abban, hogy befejezzék a vendégként bemutatott vesszőfutásukat, hiszen így is messze-messze jobb keretük van, mint a Cavsnek, ahogy azt hazai pályán rendszeresen be is bizonyítják. A Cleveland legutóbb mondjuk megverte a Miamit, ami figyelemre méltó teljesítmény, J.B. Bickerstaff kicsit azért felpörgette a gárdát, úgyhogy félkézzel, lazáskodva azért nem lehet legyűrni őket, de egy magát komolynak gondoló csapatnak a Sixers jelenlegi helyzetében ezt meg kellene oldania. 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:00

A Wizardsnak nagyon-nagyon kellene ez a győzelem, Bradley Beal back-to-back 50 pontos teljesítményei ellenére sorozatban háromszor kaptak ki, így messzebb kerültek a rájátszástól és ha bármit akarnak még ezen a téren, akkor nem süllyedhetnek tovább, otthon mindenképpen nyerniük kéne. A gond az, hogy a Nets egyébként jobb csapat náluk, Spencer Dinwiddie-ék ugyan legutóbb kikaptak otthon a Magictól, de előtte összességében jobb formában voltak, alapvetően egy egészséges keretről beszélünk, amelyben megvan minden, jól tud zónázni, támadásban pedig több fegyverrel is rendelkezik. Nagy kérdés, hogy a Washingtonnál kiegyenesednek-e a dolgok, összekapják-e magukat hátul és jobban elosztják-e a terheket elöl, Beal hero mode-ja egyelőre nem ért célt és tőle nem nagyon lehet többet kérni, ebben az útban valószínűleg nincs több. A fővárosiaknál Davis Bertans játéka kérdéses, pedig az ő tűzerejére nagyon szükségük lenne.

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 01:30

Kötelező nyernie a Heatnek, a szörnyű idegenbeli forma miatt komolyan elkezdett süllyedni a floridaiai alakulat, egyelőre csak a parádés hazai mérleg tartja a helyén a társaságot, emiatt viszont egyszerűen ezeket a meccseket muszáj nyernie, főleg hogy ez a Minnesota konkrétan 19-ből 18 mérkőzést elveszített. D'Angelo Russell még nyeretlen a csapattal, amely egyáltalán nem tud NBA-szinten védekezni, nem számíthat legjobbjára, Karl-Anthony Townsra, úgyhogy semmilyen indok nem szól amellett, hogy a vendégek nyernek - csak éppen pont az ilyen kötelezők szoktak veszélyesek lenni, igaz, most a Miami oldalán azért érezni kell, hogy minden szempontból fontos lenne nyerni. A hazaiaknál Leonard és Herro továbbra sincs, Butler játéka pedig kérdéses.

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

A Brooklynban aratott győzelem után ide is magabiztosan utazhat el az Orlando, amely összességében négyből hármat nyert és azért úgy fest, hogy stabilizálta magát - közben az Atlanta továbbra is felemásan teljesít, jobb napjain képes megverni bárkit, de legutóbb mondjuk a Sixerssel nem tudott mit kezdeni. Az egymás elleni mérlegben egyébként eddig 2-1-re a Hawks vezet idén és otthon meg is van az esélye a gárdának, Hunter elvileg játszhat, Bembry ugyan nem, de amíg a Young-Collins duó ilyen formában van, addig bármire képesek lehetnek. Kérdés, hogy pontszerzésben hogyan fogja tartani a lépést a Magic, amely azért Brooklynban is mutatott nagyszerű dolgokat ezen a téren, de alapvetően nem ez a fő erőssége.

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

Tovább folytatódik a Memphis nehéz sorozata, Ja Moranték nem véletlenül torpantak meg mostanában, hiszen kemény túrát teljesítenek: eddig 0-3-ra állnak ezen a kiránduláson, legutóbb a Clippers ellen esélyük sem volt, úgyhogy most már nagyon szeretnének javítani. Houston viszont szintén nem lesz könnyű terep, a texasiak sorozatban négyet nyertek, jó formába lendültek és a legutóbbi pihenő után most Russell Westbrook is pályára léphet, az ő kettőse Hardennel pedig mostanában mindenki számára megoldhatatlan feladatot jelentett. Érdekes lehet, hogy mi történik majd a festékben, hiszen a Grizzlies itt egészen parádés, a Rockets viszont center nélkül nyilván kevésbé - ezzel együtt az esélyek egyértelműen Hardenék mellett szólnak. 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 02:30

A Spurs letudta nyolcmeccses idegenbeli túráját, végre hazatérhetett, úgyhogy otthon természetesen szeretné elindítani rohamát a playoffért - ehhez rögtön egy állambeli riválist kellene megverni, ami nem lesz egyszerű feladat. A Dallas remek szezont fut idegenben, most is nyert négyből hármat és a három győzelem során mindig dobott minimum 120 pontot, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy a San Antonio tud-e ilyen tempót diktálni - a vendégeknél egyébként Luka Doncic bokája nem 100%-os, de játszani fog, Willie Cauley-Stein játéka pedig kérdéses. Idén eddig 2-0-ra vezet az egymás elleniben a Mavs, de mindkét meccset Dallasban játszották, meglátjuk, hogy idegenben is tud-e győzni és ezzel tartani a lépést az OKC-vel.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 03:00

Három vereség után legutóbb kiütéssel nyert a Clippers, Paul George és Patrick Beverley is visszatért, most nincs sérültjük, úgyhogy nagyon szeretnének egy győzelmi sorozatot felépíteni, összerakni a támadójátékot és az alapszakaszból hátralévő időben felkészülni a rájátszásra. A Suns két győzelemmel zárta az idegenbeli túráját, nincs rossz passzban, idén egyszer már meg is verte a Clipperst ebben a csarnokban és ha hasonló dobóformát fog ki, akkor most is lehet esélye, de azért ha Kawhi Leonardék a tudásuknak megfelelően játszanak, akkor abszolút favoritnak számítanak. A Phoenixnél Oubre sérült, ő nem fog játszani, úgyhogy a Rubio-Booker-Ayton trión fog múlni, hogy lesz-e keresnivalója a társaságnak.

Utah Jazz - Boston Celtics 04:30

Ez kiemelt rangadónak számít két jó csapat között, de egyik sincs optimális állapotban. A Boston jó formát fut, de továbbra is hiányolja Kemba Walkert és back-to-backet játszik, így fáradtabb lehet, míg a Jazz egy újabb hullámvölgybe csúszott bele, az All-Star óta 0-3-mal áll és mindhárom meccset otthon bukta el. A fő kérdés az, hogy Conley-ék ki tudják-e magukat egyenesíteni, mert papíron a keretük megvan hozzá, de valahogy nem akar igazán stabilan összeállni a gépezet, márpedig ez a Boston még fáradtabban is van olyan jó, hogy nyerni tudjon, ha nem elég éles az ellenfél. Érdekes lehet Rudy Gobert helyzete a palánk alatt, az, hogy Smart lelassítja-e Mitchellt és hogy mire megy egymással Bogdanovic és Tatum - lesznek érdekes párharcok és előzetesen azért egy színvonalas mérkőzésre van kilátás.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus