A Bucks nyerte a keleti csúcsrangadót Torontóban

Remekül védekezett és clutch dobásokat süllyesztett el a Milwaukee - összekapta magát és magabiztosan verte a Jazzt a Spurs - a sérült Davisszel is nyert a Pelicans - kihasználta a Knicks gondjait a Charlotte.

Száz pont alatt tartotta a Raptorst és kulcspillanatban elsüllyesztett dobásaival meg is nyerte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapjának kiemelt mérkőzését a Milwaukee, Giannis Antetokounmpóék idén másodszor is elkapták a listavezetőt. A Pelicans Anthony Davis sérülése ellenére győzni tudott Detroitban, a Spurs remek védekezéssel fogta meg a Jazzt, a Charlotte pedig erőlködés nélkül hozta a kötelezőt New Yorkban.

Visszajátszás: Jrue Holiday ismét bizonyította, hogy alulértékelt - videók

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 108-116

Davisre sérülten is szükség van. Az első negyedben csípősérülést szenvedett a Pelicans szupersztárja és a nagyszünetig már nem is tért vissza a parkettre, csak a harmadik negyed elején láttuk újra, de akkor is lassan, óvatosan mozgott - támadásban sikerült is kivenni őt a játékból a Detroitnak, mert csak hat pontot dobott, de a mezőnymunkája (9 lepattanó, 4 gólpassz, 5 blokk) így is nélkülözhetetlen volt csapata számára. Az első negyedben még vele a pályán lépett meg a New Orleans, aztán amikor a Pistons felzárkózott, akkor az ő visszatérésével lett ismét tíz pont feletti a különbség - később azért nagyon kellett például Tim Frazier buzzer triplája is kulcspillanatban, de a támadójátékot összességében intézte a foghatatlan Jrue Holiday (37 pont, 14/22 mezőnyből, 6/10 tripla) és Julius Randle (28 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk), melléjük már "csak" kiegészítők kellettek. A záró etapban végig megőrizte előnyét a vendégcsapat, így fontos győzelemmel hozta ismét 50%-osra a mérlegét.

Tovább süllyed a Detroit. Zsinórban negyedik vereségét könyvelte el a hazai alakulat, pedig Blake Griffin (35 pont, 13/25 mezőnyből) és Andre Drummond (23 pont, 19 lepattanó) is tette a dolgát, melléjük pedig ezúttal Langson Galloway (24 pont, 9/20 mezőnyből, 4/10 tripla) tudott felnőni a periméterről - hiányzott viszont még egy ponterős irányító, Ish Smith sérülés miatt nem játszott, a Calderon-Jackson duó pedig a gyűrűre nem volt veszélyes (2 pont. 16 gólpassz, 1 eladott labda). Összességében nem dobtak jól csapatszinten (44% mezőnyből, 31% tripla, 54% büntető), de ennél is nagyobb gondot jelentett saját bevallásuk szerint, hogy védekezésben nem tudtak mit kezdeni Holidayjel, sem egy-egyben, sem csapdákkal nem tudták megállítani, a Pelicans karmestere sorra alakította ki a jó helyzeteket és vagy ő, vagy más be is dobta ezeket, míg a Detroit most nem volt ennyire éles - Philadelphiában ennél több kell majd a sikerükhöz.

A Pistons legjobb dobói: Griffin 35/12, Galloway 24/12, Drummond 23 
A Pelicans legjobb dobói: Holiday 37/18, Randle 28, Frazier 14/6

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 99-104

Az idei legjobb Bucks-teljesítmény. Malcolm Brogdon, a vendégek játékosa úgy fogalmazott a meccs után, hogy mindent egybevéve ezen a találkozón játszottak eddig a legjobban, ez pedig egy nagyon komoly győzelmet is eredményezett számukra - ők az első csapat, amely idén kétszer is legyőzte a ligaelső Torontót. A Milwaukee nagyon fizikálisan és agresszíven védekezett, parádésan zárta le a gyűrűig vezető utat a Raptors játékosai elől, összesen hét büntetőt engedélyezett és teljesen levette a pályáról Kyle Lowryt, de ami még ennél is fontosabb, kordában tudta tartani Kawhi Leonardöt - emellett támadásban is nagyon koncentráltak voltak, figyeltek az eladott labdákra és próbálták megtalálni a legjobb dobást. Ez arra volt elég, hogy kisebb hullámvölgyek után nagyjából egállal érkezzenek meg a felek a hajrához, ahol aztán Brogdon döntött: hárompontos hátrányban bevert egy clutch triplát egy perccel a vége előtt, majd labdát szerzett Leonardtól és a következő támadásból újabb hármast bombázott be - innentől még egy időkérés utáni jó figurára, egy Antetokounmpo-zsákolásra és egy kimaradt Leonard-triplára volt szükségük a sikerhez, de a dolgok menetén Brogdon fordított. A társaság ezzel 2,5 meccsre megközelítette ellenfelét a tabellán és egy hajszállal ismét visszavette a keleti második helyet.

Akadozik a Toronto. Ezúttal is Kyle Lowry játékát kell kiemelnünk a hazaiaknál, az irányító ugyanis dobott pont nélkül zárta 34 percét, csak hárompontost emelt rá, mást semmit és a sérülését sem emlegette, nem tudni, hogy mi történik vele - teljesen veszélytelen a gyűrűre most már mérkőzések óta, ez pedig egy ilyen rangadón egyszerűen nem férhet bele. Fred VanVleet ugyan próbálta ezt ellensúlyozni a padról (19 pont, 5/7 tripla), de igazából nem volt egy olyan vezére most az együttesnek, aki összefogta volna a többieket és fazont adott volna, Leonard hasznos volt, de ezúttal ő sem tudta ellátni ezt a szerepet (20 pont, 8/18 mezőnyből, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) és a végén is többször hibázott, az erőtlen támadójáték pedig most vereséget eredményezett - zsinórban másodszor kaptak ki, most pedig a Clippershez utaznak rangadózni, muszáj lesz összeszedniük magukat.

A Raptors legjobb dobói: Ibaka 22/12, Leonard 20/3, VanVleet 19/15
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 19/3, Lopez 19/15, Brogdon 18/9

San Antonio Spurs - Utah Jazz 110-97

Előkerült a védekezés is. Az idei szezonban egyértelműen az a fő gond a Spursnél, hogy a korábbi jó védekezés teljes átjáróház lett az átalakuló kerettel, emiatt kapott óriási pofonokat az együttes, most viszont egy félidőre úgy összeállt a gárda hátul, hogy az győzelmet ért - a nagyszünetig összesen 36 pontot engedélyeztek a hazaiak és 18 egységgel vezettek, amit be tudtak osztani a folytatásban. A harmadik negyedben ugyan volt egy hullámvölgyük, ott pont ugyanannyit kaptak, mint előtte összesen, de ezt is átvészelték, elöl DeRozan (26 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 0 eladott labda), Gay (23 pont, 15 lepattanó, 10/16 mezőnyből) és Aldridge (20 pont, 10/15 mezőnyből, 3 blokk) is hozta, amit kell, mellettük pedig elég volt Forbes, White, Mills, vagy Belinelli teljesítménye kiegészítőként. A texasiak zsinórban két biztos győzelmet szállítottak és még Popovich is arról beszélt, hogy most javulni látszik a védekezésük, ami bizakodásra adhat okot - nagyon sűrű a Nyugat és még nincs veszve számukra semmi.

Nem találta magát a Jazz. Az előző öt meccsből négyet nyert a Utah, így magabiztosan érkezhetett meg San Antonióba, de az első félidőben annyira nem volt meg a csapat ritmusa, annyira keresték a játékosok, hogy mit is kellene csinálni, hogy azon elúszott a találkozó. Donovan Mitchell például mind a 27 pontját a második félidőben dobta és rajta kívül csak Rubio volt igazán veszélyes, a hátvédpáron felül pedig egyedül Gobert érte el a tíz pontot - volt egy jó harmadik negyedük, de megtörni nem tudták a Spurst, nem ültek a dobásaik, a festékben 53-38-re kaptak ki és ezzel a vereséggel éppen olyan mérlegre süllyedtek vissza, mint ma hajnali ellenfelük.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 26, Gay 23, Aldridge 20
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 27/9, Rubio 26/9, Gobert 12

New York Knicks - Charlotte Hornets 107-119

Sima volt. Ugyan a vége "csak" közte 12 pont lett, ennél most nagyobb volt a különbség a két együttes között a mérkőzés képét tekintve - a nagyszünetben 14-gyel vezetett a Hornets, a harmadik negyed végén pedig 20 egység felett járt a vendégcsapat előnye. A Charlotte-nál nem is volt szükség különösebb extrákra, Kemba Walker (25 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 4 labdaszerzés) és Tony Parker (16 pont 17 perc alatt) megadta az alapot, a többiek pedig bedobálták, amit be kellett, odafigyeltek a védekezésre és kihasználták a New York hibáit - Walker szerint tudták, hogy a Knicks fáradtabb, erre akartak koncentrálni. A végén már jutott idő némi pihenésre is, senkinek sem kellett megszakadni, hozták a fontos győzelmet és 50%-ra javították a mérlegüket, így fogadják majd a Detroitot.

A fiatalok és más semmi. Nem sok esélye volt ezen a találkozón a back-to-backet játszó New Yorknak, így leginkább azt emelhetjük ki velük kapcsolatban pozitívumként, hogy két fiatal is jó játékkal jelentkezett: Frank Ntilikina 4/4 triplát küldött a helyére, az újonc Kevin Knox pedig 26 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát szállított, ők voltak a hazaiak legjobbjai. Ezt leszámítva sok mindennek nem örülhetnek, a záró etapban ugyan volt egy 7-0-s futásuk, amivel akkor úgy tűnt, hogy még akár lehet is keresnivalójuk, de a Hornets azonnal egy 12-0-val reagált, Ntilikina kipontozódott, a meccs érdemi része pedig lezárult - sorozatban negyedszer kaptak ki és csak a Cavs-Hawks-Bulls triót előzik meg Keleten.

A Knicks legjobb dobói: Knox 26/12, Hardaway Jr. 21/9, Ntilikina 18/12
A Hornets legjobb dobói: Walker 25/12, Lamb 19/3, Parker 16

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus