A Bucksé a Mavs elleni rangadó, megint remekelt a Boston

Nagy meccset nyert New Yorkban a Memphis, a 140 pontot közelítette a GSW, harminccal győzött a tartalékos Sixers, Atlantában aratott sikert a Heat, nyert a Cavs, a Clippers és a Brooklyn is.

 

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 111-97

A negyedik negyedben döntött a Brooklyn. Jól kezdett és hét ponttal nyerte az első játékrészt a Nets, de a Portland válaszolni tudott, és sokáig közel maradt – a nagyszünetben csak egy, a harmadik negyed végén pedig négy pont volt a Brooklyn előnye. A szoros mérkőzést aztán a negyedk felvonásban vitte dűlőre a hazai alakulat, amikor Kevin Durant (31 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és a szezoncsúcsot dobó Seth Curry (29 pont, 7/10 tripla) vezetésével kicsit meg tudtak lógni – persze ehhez kellett az is, hogy a Portland elfogyjon erre az időszakra és összesen 17 pontot szerezzen a játékrész során. Durant és Curry mindig betalált, amikor kellett, a különbség fokozatosan nőtt, bő négy perccel a meccs vége előtt meglett a közte tíz, és onnan már nem tudott felállni a Portland, így újabb győzelmet aratott a Nets. Az újabb nagy meccset játszó Durant, és a kispad-rekordot (idén még senki nem dobott ennyit Nets-csereként) Curry mellett a 22 pontos, 6 gólpasszos Kyrie Irving is kiemelendő, sokoldalú játékot mutatott Royce O'Neale, Ben Simmons pedig ugyan csak három mezőnykísérletet vállalt, de volt 12 lepattanója, 8 gólpassza és 3 labdaszerzése is. Összességében 50% feletti mezőnymutatóval, 40% feletti triplázással, és alig nyolc eladott labdával zártak, jó játékkal hozták az újabb győzelmet, így hatból negyedik sikerükkel kezdenek feljönni a víz alól, következőleg a Magic ellen elérhetik az 50%-ot.

Lillard nélkül süllyed a Portland. A szezon legelején volt már egy időszak, amikor Damian Lillard nélkül is eredményes tudott lenni a Blazers, de ez most nem az az időszak: az irányító újabb sérülése megállította a társaságot, amely már összességében hatból ötödször kapott ki, és a korábbi 1-2. helyezések után már csak hetedik Nyugaton. Ezúttal sem volt elég tűzerő a társaságban ahhoz, hogy tartsa a lépést Durantékkel, csak 44%-kal dobtak mezőnyből, 70% alatt büntetőztek, alig hat pontot szereztek leindításból, így hiába a jó lepattanózás, nem mentek vele semmire. Ameddig lehetett, addig közel maradtak, de nem tudtak elég ponterősek lenni ahhoz, hogy idegenbeli győzelmet arassanak, a végén felülmúlta őket a Nets – Jerami Grant (29 pont, 5 gólpassz, 5/10 tripla) és Jusuf Nurkic (17 pont, 14 lepattanó) igyekezett, Justise Winslow sokoldalú játékán és Anfernee Simons 4/10 tripláján kívül viszont nem nagyon érkezett más támogatás. Most a Clipperst fogadják, nagyon kellene nekik valami, ami kirángatja őket ebből a gödörből...

A Nets legjobb dobói: Durant 31/9, Seth Curry 29/21, Irving 22/12
A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 29/15, Nurkic 17, Simons 15/12

 

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 114-137

Kisimult a Warriors. A korábbi borzalom a múlté, sorozatban harmadszor, és összességében tizenegyből nyolcadszor nyert a címvédő, ezzel pedig már 50% fölé javította a mérlegét, és alig három meccsre van a nyugati első helytől – ráadásul most már idegenben is megvan a második diadal, a játékot elnézve pedig egyértelmű, hogy magára talált Steve Kerr alakulata. A Jazz lekaszabolása után most sem sokat kérdezett a bajnok, az első negyedben ugyanis 47-27-re (!) győzött a vendégcsapat, négy és fél perc alatt egy 28-4-es rohammal kapta szét a Timberwolvest és 17/21-gyel kezdett mezőnyből, utána pedig ebből az időszakból élt a meccs végéig. A negyedik negyedben ugyan felszívta magát a Minnesota és egy 19-4-es futással visszajött látótávolságon belülre, de még időben válaszolt a GSW, és végül sikerült visszaállítania a megszokott különbséget – tükörsima győzelmet aratott a társaság, amely 57,5%-os mezőnymutatóval, 40% felett bedobott 20 triplával, valamint 36 gólpasszal zárta az estét. Egyénileg Steph Curry (25 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) és Draymond Green (19 pont, 11 gólpassz) volt a két vezér, de Jordan Poole, Klay Thompson, Andrew Wiggins és Donte DiVIncenzo is 14-24 pont között dobált, mindenki hozta, amit kellett – remek formában utaznak tovább Dallasba, majd december első hetében sorozatban három hazai meccsük következik.

Esélytelen Timberwolves. „Jekyll és Hyde” – jellemezte csapata kétarcúságát a klasszikus rémtörténettel Chris Finch, a Minnesota vezetőedzője. Egyik nap így játszanak, másnap már máshogy, teljesen kiszámíthatatlan, hogy éppen melyik énjüket húzzák elő az adott mérkőzésre: most azt húzták, amelyik egyáltalán nem védekezett, és tálcán kínálta a győzelmet a motivált Warriorsnak. Finch szerint a fizikalitásuk jelenti a fő problémát, továbbra sem elég kemények, nem állnak bele megfelelően a meccsekbe, ráadásul még mindig csikorog kicsit a gépezet, sok a hiba, a pontatlanság, és az olyan játék, amikor „lefullad” a figura, így lelassulnak, stagnálóvá válik a játék. Ez most is így történt, és bár Anthony Edwards 26 pontja dicséretes, de Karl-Anthony Towns számai mögött már nem nagyon volt tartalom, D'Angelo Russell gyengén dobott (5/14), Rudy Gobert 9 pontot és 10 lepattanót tett hozzá, Jaden McDaniels pedig kihagyta a meccset – egymás után másodszor kaptak ki, csak 10-10-re állnak, következőleg Washingtonban próbálhatnak meg javítani.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 26/6, Towns 21/3, Nowell 16/12
A Warriors legjobb dobói: Curry 25/12, Poole 24/9, Thompson 21/15

 

Los Angeles Clippers – Indiana Pacers 114-100

Zubac megvadult. Valakire szüksége volt a Clippersnek Kawhi Leonard és Paul George nélkül, aki előlép az eddigiekhez képest, de talán nem Ivica Zubacra szavaztunk volna, mint legfőbb esélyes: márpedig a center élete meccsével vezette győzelemre csapatát a Pacersszel szembne. Zubac 14/17 mezőnykísérletét a gyűrűbe küldte, 3/3 büntetőt tett hozzá, így 31 pontig jutott, az igazi vérengzést azonban lepattanózásban művelte: 29 (!) lecsorgót kaparintott meg, ebből 12-t a támadóoldalon, 3 gólpassza és 3 blokkja már csak a pont volt az i-re. Ez a 29 lepattanó egyrészt idei NBA-csúcs, másrészt a 12 támadóval együtt természetesen karriercsúcs Zubac számára, ilyen 31-29-es meccset 3 blokkal pedig utoljára Kareem Abdul-Jabbar hozott 1978-ban – a center szerint őrült este volt ez, mert mindig is akart egy 20/20-as meccset, de 31/29-ről nem is álmodott. A végén egyébként így is dühös lett magára, mert a negyedik negyedben egy blokkolási kísérlet közben ráfújták a hatodik személyi hibát és kipontozódott, amit nagyon méregesen fogadott, mert saját bevellása szerint ha már így alakult, akkor a 30/30-at célozta...

Jobb volt a Clippers. Zubacra építve (aki 14 pontot dobott az első negyedben) végig jobban is játszott a Los Angeles, a hazaiak pedig a harmadik negyedben tudtak meglógni, és döntőnek bizonyuló előnyt kiépíteni. Az addig szoros állás és 65-62-es vezetés után öt perc alatt egy 16-3-at rohant a gárda, Zubac négy, Marcus Morris hat pontot szerzett ekkor, ebből az etapból pedig már nem tudott visszajönni a magához képest kicsit harmatos teljesítményt nyújtó Indiana. A vendégek a negyedik negyedben már húsz ponttal is égtek, esélyük sem volt arra, hogy felzárkózzanak, a Haliburton-Hield hátvédpár csak 9/30-at dobott mezőnyből, Bennedict Mathurin 4/11-et tett hozzá, igazából nem volt bennük elég pont – csapatszinten megálltak 38%-os mezőnymutatónál és 21%-os triplázásnál, ez még a két legjobbját nélkülöző Los Angeles ellen sem lehetett elég. Szokatlanul gyenge napot fogtak ki, most viszont maradnak a városban, hogy megmérkőzzenek a Lakersszel, majd Sacramentóban folytatják kőkeménynek ígérkező, hétmeccses nyugati túrájukat.

A Clippers legjobb dobói: Zubac 31, Powell 19/6, Mann 14
A Pacers legjobb dobói: Smith 23/9, Haliburton 15/9, McConnell 14

 

Atlanta Hawks – Miami Heat 98-106

Éledezik a Miami? A Wizards elleni két győzelemmel már kijött az addigi mély gödörből a Heat, de ez a mostani már végképp olyan meccs volt, amivel elégedettek lehetnek Floridában, hiszen egy jelenleg előttük lévő csapat otthonában tudtak nyerni, továbbra is Jimmy Butler nélkül. A vendégek sikerét az ismét remek védekezés alapozta meg a második félidőben, hiszen a gyengébb kezdés (az első negyedet nyolc ponttal bukták el, de voltak 11 pontos hátrányban is) után összekapták magukat, és a nagyszünet után összesen 38 egységet engedélyeztek az Atlantának – közben ők 55-öt dobtak, így fordítottak, és végül el is vitték a győzelmet. A festékben aratott 58-34-es, és a gyorsindításokból összehozott 16-4-es siker is kulcsfaktornak bizonyult, a meccs végére pedig 40%-os mezőnymutató alá szorították be a Hawkst, így Erik Spoelstra is elégedett volt csapata teljesítményével. Támadásban most sem váltották meg a világot, de az előző meccshez hasonlóan ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott Bam Adebayo (32 pont, 8 lepattanó, 13/20 mezőnyből), az ő extráját megtámogatta Caleb Martin (20 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és Max Strus (16 pont, 4/10 tripla), a padról Dewayne Dedmon is hozzátett 13 pontot, így belefért Kyle Lowry 2/9-es és Tyler Herro  3/13-as mezőnymutatója – ketten együtt 1/15 triplával zártak, bár volt 19 gólpasszuk, Herro pedig 11 lepattanóval egy minimalista tripla-duplát is összetákolt. A lényeg persze az, hogy nyertek, vezetek már 14 ponttal is, így jönnek felfelé, sorozatban három győzelmükkel immár a keleti playin-vonal fölé emelték magukat.

Gödörben az Atlanta. A Rockets elleni blama után ismét gyengén játszott a Hawks, a hazaiak a biztató kezdést követően fokozatosan elfogytak, a harmadik negyedben elöl-hátul szétestek, a negyedikben pedig nem tudtak már változtatni – ott összesen 17 pontot dobtak, esélyük sem volt arra, hogy megfordítsák a találkozót. A Heat egy 17-6-tal vitte be az utolsó ütést, utána már csak a konkrét végeredmény volt kérdéses, a pocsék támadójátékban pedig erősen benne volt a hátvédek rossz napja: Trae Young 4/16-ot, Dejounte Murray 5/16-ot dobott mezőnyből, ugyan itt-ott kozmetikáztak ezen (főleg Young a 13/13 büntetővel és 14 gólpasszal), de De'Andre Hunter is csak 6/14-et dobott, a padról AJ Griffin 3/13-at, ezúttal nem nagyon találták el a berendezést. A festékben meglévő problémáikat pedig megint vissza kell vezetnünk Clint Capela hiányára, aki ezt a meccset is kihagyta, és ezúttal is komoly gondjaik voltak az ő posztján, Onyeka Okongwu nem tudta megoldani a védekezést, a kettő-kettőket, a lepattanózást, és támadásban is súlytalannak bizonyult akár a konkrét vállalások, akár a zárások és a takarítás terén. Tízből hatodik, illetve négyből harmadik vereségüket szenvedték el, de főleg az előző kettő volt elgondolkodtató – nincsenek jó formában, következőleg Philadelphiában javítaniuk kell.

A Hawks legjobb dobói: Collins 23/3, Young 22/3, Hunter 18/6
A Heat legjobb dobói: Adebayo 32, Martin 20/6, Strus 16/12

 

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 94-102

Csak a végén kerekedett felül a Cavs. Nagyon szenvedősre sikerült ez a meccs a toronymagas favorit Cleveland számára, az Allen-LeVert páros nélküli vendégcsapat ugyanis három negyeden keresztül hátrányban volt az este folyamán. J. B. Bickerstaff vezetőedző szerint maga a játék nem volt feltétlenül szörnyű, de rengeteg olyan dobást kihagytak, amiket amúgy be szoktak szórni, ez okozott egy kis bizonytalanságot és frusztrációt is, a Pistons pedig élt az adódó lehetőségekkel, és tartalékosan (Cunningham, Stewart, Bogdanovic és Ivey nélkül, gyakorlatilag B kerettel) is kontrollálta az eseményeket. A szenvedő vendégeknél Evan Mobley volt az, aki elöl-hátul tartást adott, és olyan játékokat csinált meg, amelyek meccsben tartották őket, majd a záró etapban sikerült némi életet lehelni a gépezetbe, a játékrész elején átvették a vezetést, és onnantól nem néztek vissza. Végül 29-16-ra nyerték a negyedik negyedet, Donovan Mitchell (32 pont, 9/23 mezőnyből) és Darius Garland (19 pont, 10 gólpassz) is a szebbik arcát mutatta ekkor, egy-két fontos tripla (a harmadik negyedben 0/7-et dobtak kintről és alig jutottak 30% fölé mezőnyből) is beesett jó pillanatban, ez pedig elégnek bizonyult az idegenbeli siker kibrusztolásához. A Pistons előtt le a kalappal, a tartalékos hazaiak az utóbbi meccsekhez hasonlóan most is nagyon keményen, fizikálisan, tudatosan játszottak, odaértek mindenhova, de ezúttal Bogdanovicék révén hiányoztak azok a pontok, amelyek a bravúrgyőzelemhez kellettek volna – így is megérdemlik a dicséretet, a Cavs játékát kiválóan leépítették, a többi majd jön, ha lesz kivel...

A Pistons legjobb dobói: Bagley 19/3, Burks 17/3, Hayes 16/6
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 32/6, Mobley 20/6, Garland 19

 

Boston Celtics – Washington Wizards 130-121

Csak a vége lett szorosabb. Ezúttal is ellenállhatatlan formát mutatott a ligaelső, a Boston még Jayson Tatum nélkül is szenzációs játékkal pipálta ki az újabb győzelmet, aminek különbségén csak a negyedik negyedben tudott kozmetikázni a Washington. Társa hiányában feljebb kapcsolt és 36 pontos szezoncsúcsot termelt Jaylen Brown (13/23 mezőnyből, 8/8 büntető), mellette pedig még további hat játékos dobott 12-17 pont között, szinte tökéletes egyensúlyban volt a társaság – 55%-kal mezőnyöztek, 47%-kal tripláztak, a Smart-Brogdon páros vezetésével szépen járatták a labdát, és igazából gond nélkül szedték szét a washingtoni védekezést. Az első negyedet kilenc ponttal nyerték, a nagyszünetben 17-tel vezettek, a negyedik játékrész pedig 113-88-ról, 26 pontos különbségről indult, így bár a Wizards a végén sokat szépített a helyzeten, de komoly nyomást nem tudott helyezni ellenfelére, csak a pontszámot gyarapította. A vendégeknél Bradley Beal (30 pont, 4 gólpassz), Kristaps Porzingis (21 pont, 7/11 mezőnyből) és Monte Morris (16 pont, 8 gólpassz, 4/5 tripla) statisztikái is szépek lettek a végére, ők is 50% felett dobtak mezőnyből, az egész este során összesen négy (!) labdát adtak el, Kyle Kuzma nélkül sem volt gondjuk támadásban – viszont egy pillanatig sem tudtak akadályt gördíteni a Boston elé, így összességében sima vereséget szenvedtek. A Celtics újabb remek előadással szolgálta ki közönségét, otthon 9-1-re, összesen 16-4-re áll, abszolút kifogástalanul halad előre, és következőleg Charlotte-ban is kérdés nélküli esélyes lesz majd.

A Celtics legjobb dobói: Brown 36/6, Brogdon 17/9, White 15/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 30, Porzingis 21, Morris 16/12

 

New York Knicks – Memphis Grizzlies 123-127

A Memphis jött ki jól a clutch játékokból. Jobban játszottak a vendégek az este nagyobb részében, a harmadik negyedben 39 pontot dobtak és kétszámjegyű előnyt építettek fel, de a záró etapban Jalen Brunson (17 pontot dobott csak ekkor) vezetésével visszakapaszkodott innen a New York, és egylabdás végjátékot csinált a mérkőzésből. A hazaiak az utolsó percben előbb egy pontra zárkóztak, majd Ja Morant hibája után Brunson büntetőivel már ők vezettek 123-122-re alig 26 másodperccel az órán. Itt megint Morant kapta a labdát, aki elindult a gyűrűig, de Mitchell Robinson betakarta, ám a meccsnyerőnek tűnő védekezésből így is kosarat kaptak, mert Morant visszatette a gyűrűbe a saját támadópattanóját, így ismét a Grizzlies vezetett egy ponttal. Tíz másodpercnél Brunson kihagyta a clutch dobást, Morant 1/2 büntetővel válaszolt, majd ismét Brunson egyenlíthetett volna, de másodszor is hibázott 1,6 másodperccel az órán, így az ő kezében maradt a Knicks meccse – a végeredményt Jaren Jackson Jr. büntetői állították be 0,3 másodpercnél, de ez már igazából nem osztott, nem szorzott. A Grizzlies tehát leadta a 12 pontos fórját, de a New York nagy rohama és fordítása ellenére jól jött ki a végjátékból, a Knicks hibáit kihasználva elvitte a fontos győzelmet, és 12-8-cal ott van a nyugati harmadik helyen.

Túljelentkezés volt Morant mezére. Ja Morant édesapja is a helyszínen tekintette meg a találkozót, a meccs végén pedig elkérte fia mezét, aki viszont közölte, hogy azt már odaígérte Derrick Rose-nak – kissé kínosan érezte magát, mert állítása szerint az apja még sosem kérte a mezét egyetlen mérkőzés után sem. Erre most a végül győztesnek bizonyuló támadópattanó és kosár mellett egy tripla-duplával szolgált rá, 27 ponttal, 10 lepattanóval és 14 gólpasszal zárt, de Dillon Brooks (23 pont, 4 gólpassz), Jaren Jackson Jr. (21 pont, remek védekezés) és Steven Adams (16 pont, 10 lepattanó) is dicséretet érdemel – ahogy egyébként Konchar és Clarke is jól mozgott a vendégeknél. A Knicksnél a végül 30 pontig jutó, 9 gólpasszt kiosztó Brunsonon kívül RJ Barrett (22 pont, 4 gólpassz), Mitchell Robinson (16 pont, 4 támadópattanó, 5 blokk) és Julius Randle (14 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) is dicsérhető, összességében mindkét csapat elégedett lehet a teljesítményével, sem védekezésben nem voltak nagy gondok a sok pont ellenére, sem támadásban nem hiányoztak a bravúrok – színvonalas mérkőzésen, hektikus végjátékban győzött a Grizzlies, igaz ez a már csak 9-11-re álló New Yorkot aligha nyugtatja meg...

A Knicks legjobb dobói: Brunson 30/9, Barrett 22/6, Robinson 16
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 27, Brooks 23/9, Jackson Jr. 21/9

 

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 103-133

Milyen hiányzók? Embiid, Harden, Maxey és Thybulle nélkül is gálázott a Sixers, Doc Rivers alakulata nagyon egyben volt ezen az estén a fontos hiányzói ellenére is: a 31-13-ra nyert második negyed után nem volt kérdés, húsz pont felett mozgott a különbség, volt közte 33 is, az Orlandónak pedig esélye sem nyílt a szoros mérkőzésre. A vendégeknél Shake Milton (29 pont, 7 gólpassz, 10/13 mezőnyből) és Tobias Harris (25 pont, 5 gólpassz, 10/14 mezőnyből) extra hatékony játéka adta meg az alapot, de a kispad is váratlanul nagyot ment: Danuel House Jr. 19 pontot szórt, Furkan Korkmaz 17-ig és 4 gólpasszig jutott 3/3 triplával, Paul Reed pedig 12 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplázott. A 65%-os (!) mezőnymutató önmagáért beszél, egészen ihletett napot fogott ki a Philly, amelyhez a szintén tartalékos (Suggs, Carter Jr., Anthony nélküli) Magic hozzá sem tudott szólni, az első negyed után alárendelt szerepet játszott a hazai alakulat, a második játékrészben történt leszakadás után húsz ponton belülre sem került soha. A váratlanul egyoldalú találkozóra Riversnek sem volt magyarázata, csak annyit mondott, hogy lenyűgözte őt csapata produkciója, hozzáállása, játéka – 11-9-re állnak, ma back-to-back fogadják az Atlantát, ilyen teljesítménnyel ott sem lesznek esélytelenek.

A Magic legjobb dobói: Banchero 18/3, F. Wagner 17/3, Houstan 12/12, M. Wagner 12/3
A 76ers legjobb dobói: Milton 29/9, Harris 25/6, House Jr. 19/3

 

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 124-115

Grayson Allen belenyúlt, végig vezetett a Milwaukee. Saját bevallása szerint Grayson Allen a meccs előtti bemelegítés során a berendezést is alig találta el, percekkel meg kellett nyújtani a szokásos rutinját, hogy meglegyen a szükséges kosár, mert annyit hibázott, majd elkezdődött a találkozó, és viszont ott már nem tudott hibázni. A Bucks játékosa a mérkőzés első 17 és fél percében 7/7 triplát bombázott be, ezzel beállította a vonatkozó (egy félidő alatt hiba nélkül bedobott hármasok) NBA-rekordot, és az ő extrájának köszönhetően csapata is lendületbe jött – a Milwaukee 41 pontot szórt az első negyedben, szezoncsúcsot jelentő 73-nál tarott a nagyszünetben és 104-nél három játékrészt követően. A hazaiak egy pillanatig sem voltak hátrányban, Allen dobófesztiválja megadta a kezdőlökést, amivel előnybe kerültek, onnantól pedig végig ezt építgették, majd amikor a Dallas közelített (volt 86-85 is), akkor mindig válaszolni tudtak – előbb egy 10-0-t futottak, amivel stabilizálták magukat, majd a záró etap elején egy 11-0-s rohammal hagyták állva a Maverickset, 115-97-ről pedig már nem volt visszaút, ez jelentette az utolsó ütést. A Bucksnál természetesen most is Giannis Antetokounmpo adta a játék alapját, ő kereken 30 pontot dobott 11/19-es mezőnymutatóval, leszedett 11 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt, a Dallas védekezése pedig annyira rá figyelt, hogy folyamatosan üresen maradtak a dobók a periméteren – Mike Budenholzer csapata ezeket a helyzeteket szépen végigpasszolta, majd kosarat szerzett belőlük, koncentrált kosárlabdát mutatott be a társaság. Holiday, Lopez, Portis és Carter is dicsérhető, de a lényeget most Giannis játéka és Allen triplaesője jelentette, a Bucks 56%-os mezőnymutatóval nyerte a rangadót és 14-5-tel őrzi ligamásodik pozícióját.

Ehhez most kevés volt a Dallas. Támadásban a Mavericks sem volt rossz, Luka Doncic 27 ponttal, 50%-os mezőnymutatóval és 12 gólpasszal húzta övéit, Spencer Dinwiddie és Christian Wood is 20 pont fölé jutott, csapatként 50% feletti mezőnymutatóval és 40% feletti triplázással zártak, a gépezet náluk is működött. A gondot a védekezés jelentette, Jason Kidd szerint nem tudtak mit kezdeni Giannisszal, és amikor összeomlottak körülötte, akkor rengeteg jó kinti dobóhelyzetet adtak fel, hátul sem a stratégia nem működött, sem a koncentráció nem volt az igazi. Doncic annyit tett hozzá, hogy Giannis ellen finoman szólva sem könnyű játszani, és kijelentette, hogy márpedig jelenleg a görög az NBA legjobb játékosa. Ez mind szép és jó, ez a meccs önmagában abszolút bele is férhetne, mert tényleg nem játszottak rosszul, csak a liga egyik legjobb csapata egy picit még jobbnak bizonyult náluk úgy, hogy magához képest is remekül teljesített, viszont már sorozatban negyedszer kaptak ki, csak 9-10-re állnak, és mindössze négy csapatot előznek meg Nyugaton. Most jön a Warriors elleni derbi hazai pályán, majd egy Pistons-Knicks back-to-back idegenben, fogadják a Sunst, mennek Denverbe, december 10-én pedig visszavághatnak a Bucksnak Dallasban – össze kell kapniuk magukat, hogy ebben a szériában elinduljanak felfelé.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 30, Allen 25/21, Holiday 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 27/9, Dinwiddie 22/9, Wood 21/6

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus