A Clipperst fogadja a Dallas, pályán a Blazers és a Nets is

Öt meccset rendeznek hajnalban, íme a menetrend. 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 01:30

A Grizzlies legutóbb gyengén játszva kikapott Morant és Bane nélkül, utóbbi pedig még hetekig nem játszhat - Morant viszont már nem szerepel a sérültjelentésben, ő már ezen a mérkőzésen is erősíteni fogja a vendégeket. A Pelicans sincs túl jó formában, bár legutóbb hozta a kötelezőt a Houstonnal szemben, de ezzel is csak 7-6-ra áll, kicsit ingadozó a játék és a forma is, meglátjuk, hogy most otthon mire megy a gárda. Moranten biztos, hogy nagyon sok fog múlni, de a frontcourtok csatája is érdekes lesz, kérdés, hogy Ingram és Williamson ellen milyen ellenszerük lesz a vendégeknek - igaz, utóbbi játéka még kérdéses egy bokasérülés miatt. 

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:30

A Mavs két vereség után legyőzte a Portlandet, Luka Doncic ismét klasszisteljesítményt nyújtott, Christian Wood is játszani tudott, ez pedig elég volt egy rangadó megnyeréséhez - valami hasonlóra vágynak most is Jason Kiddék. A Clippers a Brooklyn elleni vereség után hozni tudta a Houston elleni kötelezőt, most viszont a back-to-back második felén jóval komolyabb feladata lesz - elvileg már John Wall is pályára lép, és mivel előző este nem szakadtak meg Paul George-ék, így talán enyhébb lesz a b2b hatása. A Dallas 6-1-re áll otthon, a Los Angeles 5-2-re idegenben, kifejezetten színvonalas mérkőzésre számthatunk. 

 

Utah Jazz - New York Knicks 03:00

A Jazz két vereséggel zárta az idegenbeli túráját, támadásban eléggé elfogyott a társaság Philadelphiában, de most hazatérhet, ahol viszont eddig 5-0-ra áll, tehát veretlen - míg a Knicks csak kettőt nyert eddig idegenben, egyébként is maximum ingadozónak hívhatjuk a formáját, legutóbb például hazai pályán 145 pontot kapott az OKC-től. Az esélyes így természetesen a Utah, Markkanenéknek csak kicsit újra kell gombolni a kabátot a két vereség után és újult erővel kimenni a pályára, de a játékuk alapvetően rendben van, ha a hátvédjeik összeszedik magukat, akkor nagy gondjuk nem lehet. A Knicks viszont sokkal kevésbé lehet bizakodó, támadásban és védekezésben is a mezőny utolsó harmadába tartozik eddig a társaság, Mitchell Robinson pedig továbbra sem léphet pályára. 

 

PortlandTrail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

A Spurs back-to-backet játszik a GSW elleni kiütéses vereség után, ahol váratlanul gyengén játszott az együttes, az elmúlt találkozók jobb formája után nem volt benne a pakliban ez a totális szétesés. A Blazers is vereségből érkezik, Dallasban kapott ki az idegenbeli túrája lezárásaként, de ettől még nincs rossz passzban, most otthon, újult erővel építhet egy újabb sikerszériát - 9-4-es mérlegével egyértelműen Chauncey Billups csapata az esélyesebb, főleg ha sikerül hozni az eddig top 6-ba tartozó védekezést is. A San Antoniót nehéz hova tenni, jobb napjain bármilyen bravúrra képes a gárda, de tegnap messze volt ettől - igaz, a Blazersnél Nurkic, Winslow és Johnson játéka is kérdéses, nélkülük azért lerövidülhet az a rotáció. 

 

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 04:00

A Kings a liga egyik legjobb formában lévő csapata, a 0-4-es rajt óta nyolcból hatot nyert a társaság, a két veresége egyaránt egylabdás, szoros mérkőzés végén született, az előző három találkozója mindegyikén elérte a 120 dobott pontot, úgyhogy kiváló passzban van. A Nets sem játszik rosszul, de legutóbb pont kikapott a Lakerstől, ami azért nem túl szép eredmény ebben a szezonban, az addigi sikerek alapjául szolgáló védekezés nem volt alkalmas a győzelem megszerzésére, a nagy kérdés az, hogy most mennyire lesznek stabilak hátul. Mint említetütk, a Sacto pokoli kellemetlen támadógépezet, Fox vezetésével rendkívül gyorsan, rohannak, dobnak, folyamatosan támadják a gyűrűt, Sabonis foghatatlan, ha ráérez a matchupra, nagyon nehéz ellenük védekezni, az pedig biztos, hogy sokkal több pont van bennük, mint a Brooklynban. A vendégeknél Kyrie Irving most sem játszhat, egy Durant-extrában vagy egy nagyon összeálló védekezésben bízhatnak leginkább.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus