A Dallas ellen javítana a Sixers, otthon játszik a Boston és a Heat

Tíz találkozót rendeznek az NBA következő játéknapján, vannak köztük kötelezőnek tűnő feladatok, de megnézhetünk jó pár nagycsapatot - nézzük, hogy mit érdemes tudni a meccsek előtt.

 

Indiana Pacers - Sacramento Kings 01:00

Sorozatban négy győzelem után, önbizalomtól duzzadva léphet pályára a Pacers, hiszen az elmúlt másfél hétben megverte a Bostont és a Lakerst is, úgyhogy abszolút nincs kitől/mitől tartania - ha kell, akkor kiemelkedően védekezik, de ha az ellenfél olyan, akkor képes 115-120 pontot is dobni. Két egészségügyi probléma azért nehezíti a hazaiak dolgát, Jeremy Lamb játéka egy sérülés, TJ Warrené pedig egy betegség miatt kérdéses, ha játszanak is, egyikük sem lesz 100%-os, ami kicsit limitálhatja a társaságot, de 12-3-as hazai mérleggel ennek ellenére is inkább nekik áll a zászló. A Sacramento persze egyáltalán nem rossz csapat, sőt, most már Bagley után Fox is visszatért a keretbe, de legutóbb kikaptak Charlotte-ban és bár ők is fogtak meg nagycsapatokat, egyelőre még nem tudnak stabilan azon a szinten teljesíteni. Meglátjuk, hogy az Indy mennyire tudja érvényesíteni az akaratát, vagy hogy a vendégek dobógépei mennyire fognak ki most jó napot.

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 01:00

A Grizzlies jó formában van és abszolút veszélyes csapatnak tűnik az utóbbi meccseken, bár az előző találkozón 20+ pontos előnyből végül kikapott a Thundertől, ettől még jelenleg erősebb csapat, mint a Cleveland. Azt viszont tegyük hozzá, hogy a Cavs sok gyenge meccs után az elmúlt héten nyert kettőt is, legutóbb megverte a Charlotte-ot 100-98-ra, bár a holtfáradt ellenfél a legvégén majdnem megviccelte őket, úgyhogy kérdés, hogy mennyire adott ez önbizalmat számukra. A vendégekben jelenleg több tűzerő és több fantázia van, több meccset nyertek idegenben eddig, mint a Cleveland otthon, ráadásul sérültjeik sincsenek, a mostanában jó formában lévő fiatal sor, illetve Jonas Valanciunas is rendelkezésre áll.

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:30

Nincs könnyű helyzetben a Raptors, mert a jobb formába lendülő csapatnak otthon elvileg kötelező lenne megvernie a Washingtont, de a sérülések továbbra sem kímélik: Fred VanVleet után legutóbb Marc Gasol és Norman Powell is kidőlt, majd utólag kiderült, hogy Pascal Siakam is megsérült, méghozzá komolyabban. Jelen állás szerint VanVleet visszatérése kérdéses ezen az estén, Gasol hetekre kiesett az első hírek alapján, Powell és Siakam pedig szintén "határozatlan időre" sérült meg, egyikükre sem számíthat most Nick Nurse. Úgy nagyjából el is fogyott a keret, ilyenkor már számít, hogy a cserepad végén is vannak sérülések, úgyhogy akármennyire is otthon játszanak, ebben a felállásban (gyakorlatilag a Lowry-Anunoby-Ibaka trió maradt az alap rotációból) bravúr lenne a győzelmük. A vendégeknél is vannak persze sérültek, de azért nem ilyen mértékben, bár Wagner, Bryant és Hachimura nélkül magas poszton bajban lehetnek, de ettől függetlenül itt a nagy esélyük egy idegenbeli győzelemre. 

Boston Celtics - Detroit Pistons 01:30

Két vereség után fontos győzelmet aratott Dallasban a Celtics, úgyhogy most hazai pályán mindenképp szeretne erre rátenni egy lapáttal a Detroit ellen - erre minden esélye meg is van, a Pistonsnak voltak jó meccsei, de négyből háromszor kikapott, a Boston pedig otthon egyelőre egyetlen egyszer maradt csak alul a szezonban. A vendégeknél Blake Griffin és Luke Kennard játéka is valószínűtlen, ők szinte biztosan nem fognak pályára lépni és bár Andre Drummond komoly pusztítást rendezhet a palánk alatt, de így elég soványnak tűnik a detroiti keret - igaz, a minden tekintetben esélyesebb Celticsnél is lesz hiányzó, Marcus Smart továbbra sem bevethető és most Gordon Hayward játéka is kérdéses. Jelen állás szerint meglepetés lenne a Pistons győzelme, ahhoz nagyon gyenge napot kellene kifognia a Walker-Brown-Tatum triónak, illetve a vendégeknél a Drummond-dominancia mellett Rose-nek, vagy Brownnak elég nagy teljesítményt kellene leraknia az asztalra.

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 02:00

A Sixers legutóbb a Miami ellen szenvedte el idei első hazai vereségét, úgyhogy most bizonyára nagyon javítani szeretne a társaság, főleg hogy ismét otthon játszhat - az ellen a Mavs ellen, amely továbbra is nélkülözi Luka Doncicot. A Dallas a vezére nélkül győzött Milwaukee-ban és megszorította a Bostont, úgyhogy leírni most sem lehet, Rick Carlisle rendszere nagyon működik így is, amennyiben Kristaps Porzingis formája megmarad és a kinti játékosok jól fognak dobni, akkor bármire képesek lehetnek. Persze ezzel együtt az esélyek inkább a Philly mellett szólnak, a hazaiaknál elvileg nincsenek sérültek, a megszokott rotáció rendelkezésre áll és ha megfelelően pörögnek, akkor olyan védekezésre képesek, amely bárkit képes megfogni - kérdés, hogy elő tudják-e ezt kapni a Dallasszal szemben, mindenesetre az Embiid-Horford duó nem tűnik kellemes matchupnak pl. Porzingis számára...

Miami Heat - New York Knicks 02:00

Sok jó meccset játszott mostanában a Miami, legutóbb pedig Philadelphiában is nyert, úgyhogy természetesen egyértelmű esélyes ezen a mérkőzésen is annak ellenére, hogy a New York talán idei legjobb formáját futja. Az edzőváltás felrázta a vendégcsapatot, a jól sikerült idegenbeli túra után pedig otthon szétszedték az Atlantát is, ezzel jelezték, hogy igenis számolni kell velük, úgyhogy a Heat sem számíthat könnyű estére. Ezzel együtt az nem lehet kérdés, hogy kötelező a győzelem Jimmy Butlerék számára, minden téren ők állnak jobban, otthon eddig egyetlen mérkőzést vesztettek csak el és bár most is lesznek hiányzóik (Winslow és Johnson biztosan, de Dragic állapota kérdésesre javult), de ezt eddig is meg tudták oldani.

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 02:00

Az OKC egymás után két meccset nyert meg húsz pont feletti hátrányból fordítva és összességében ennek köszönhetően jobb formában van, mint a Suns, bár nyilván el tudnák fogadni a hazaiak, ha most nem lenne szükség heroikus feltámadásra. A Phoenixet egyelőre Deandre Ayton visszatérése sem tudta felrázni, Devin Booker ugyanis kihagyta az utóbbi meccseket, úgyhogy a teljes keret továbbra sem tudott összeállni, sőt, Booker játéka megint kérdéses, ráadásul Ayton ezúttal nem fog játszani, már a visszatérő meccsén megsérült a bokája. Így azért nehéz lesz a vendégek dolga, a Thunder rotációja egészségesebb és Chris Paulék azért komoly rutinról, illetve tartástól tettek mostanában tanúbizonyságot, ha sem Booker, sem Ayton nem játszik, akkor kötelező lenne nyerniük a hazaiaknak.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

Kötelező meccs a Nuggets számára, Nikola Jokicsék sorozatban négy hazai mérkőzést nyertek meg és ismét otthon játszhatnak, ahol 12-3-ra állnak eddig, ráadásul az ellenfél az a Minnesota lesz, amely zsinórban nyolc vereséget szenvedett. Legutóbb a Pelicans elleni hazai nagyon kínosra sikerült, ráadásul Karl-Anthony Towns továbbra is sérült, tegnap sem edzett és egyelőre valószínűbb az, hogy most sem léphet pályára - márpedig nélküle annyira gyengék voltak legutóbb, hogy így óriási bravúr lenne a győzelmük. A Denver nem brillírozik, de azért amit kell, azt hozza, mostanában sikerült feljebb kapcsolnia támadásban is és a négy győzelem mindegyikén dobott legalább 110 pontot, ha emellé a periméter-védekezést jól művelik Bartonék Wigginsék ellen, akkor abszolút nekik áll a zászló.

Portland Trail Blazers - Orlando Magic 04:00

A Magic kőkemény szériában van, csupa jó csapattal játszott mostanában és nagyrészt idegenben, úgyhogy nem csoda, hogy az eredmények nem jönnek, a kérdés viszont az, hogy a jó csapatok sorába beleillik-e a Portland. A hazaiak a mérleget tekintve nem sorolhatók ide, viszont az utóbbi négy meccsükből hármat megnyertek és az elmúlt időszakban azért elindultak felfelé, a Lillard-McCollum-Anthony-Whiteside sor elkezdett működni és hazai pályán most is jó esélyeik lehetnek. Érdekes matchup lesz a Whiteside-Vucsevics és az Anthony-Gordon párharc is, emellett pedig az dönthet, hogy a Magic egyébként kiváló védekezése mennyire tudja elvenni Lillard és McCollum kedvelt dobásait - ha ők viszonylag szabadon dolgozhatnak, akkor félig nyert ügye lesz a Blazersnek.

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 04:30

Legutóbb 13 vereség után először tudott mérkőzést nyerni a Pelicans, úgyhogy az a fő kérdés, hogy ezzel átszakadt-e a gát a társaságnál - papíron a Golden State ellen nyernie kellene, de igazi esélyesként azért még nem nagyon lehet kezelni azt a csapatot, amely ilyen mélyen volt pár nappal ezelőtt. A Warriors mostanában egyet leszámítva szoros vereségeket szenvedett, nem játszott igazán alárendelt szerepet és ezen az úton haladva most is lehet keresnivalója, ha a New Orleans visszasüllyed a korábbi szintjére - egyébként Brandon Ingraméknek nyilvánvalóan kötelező a győzelem, de ezt érvényesíteni is kell a pályán.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus