A Dallas és a Philadelphia is az életben maradásért lép pályára

Egy szünnap után folytatódik az NBA rájátszása. 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:00

A Sixersnek nem jön jól, hogy az NBA megfordította a párharcok sorrendjét és a másik két széria kapott extra pihenőt, míg itt a menetrendben lévő szünnap igazából nem érvényesül - szerda este még Miamiban játszottak meccset, pénteken pedig már itt. Ez azért nem jó, mert Joel Embiid állapota nem igazán javult: a Philly jelenleg ugyanúgy "out" besorolást adott a centernek, de ez a feldobásig változhat, hivatalosan nem zárták ki, hogy az arccsonttöréssel bajlódó klasszis valahogy ott legyen a parketten. A legfrissebb hírek szerint az agyrázkódás-protokollt már letudta és maszkot próbált, de a hivatalos besorolása még mindig "valószínűtlen" erre a meccsre.

Az mindenesetre az első két meccs után biztos, hogy a továbbjutásra komoly esélyük csak akkor lesz, ha Embiid visszatér, bár tegyük hozzá, hogy jelen formájukban is tudnának javulni. Tobias Harrisék elsősorban abban bízhatnak, hogy az első két meccs botrányos triplázása javul és hazai környezetben kifognak egy jobb napot távolról, mert ez rögtön fordíthatna valamennyit a dolgok menetén és reális esélyük lenne mérkőzést nyerni, de a centerrotáció, a kispad és Harden játéka továbbra is ott maradhat problémaként - mindent nem tudnak tartósan megoldani, a változtatáshoz kellene Embiid. Ha ő játszik, akkor védekezésben feltétlenül jobbak lesznek és támadásban is kapnak egy olyan plusz faktort, akit Harden megtalálhat a passzokkal és aki körül tömörülni kell a Heatnek, vagyis még több terület nyílna ahhoz, hogy Danny Greenék bedobálják a hármasokat.

A Miami eddig döccenő nélkül halad a rájátszásban és a 2-0-s előny birtokában most is nyugodt lehet, de az egy nap szünet a floridaiaknak sem kedvez, mert Kyle Lowry a hírek szerint továbbra is sérült - egyre aggasztóbb az ő helyzete, meglátjuk, hogy mikor játszhat. Jelen állás szerint azért van változás, mert a csapat az eddigi "out" besorolását "kérdésesre" változtatta, tehát elvileg van esély a visszatérésére, de közben Tyler Herro, PJ Tucker, Gabe Vincent, Max Strus és Caleb Martin állapota is kérdéses - gyakorlatilag a fél csapatnak van valamilyen baja. 

A nyomás mindenképp a Phillyn lesz, 0-3-ról szinte lehetetlen lenne visszajönni, így ezt a meccset most akárhogyan is, de be kell húzniuk, Embiiddel vagy nélküle, az mindegy - valamilyen módot találniuk kell, különben gyakorlatilag eldől a párharc, ha viszont győznek, akkor még bármi elképzelhető a folytatásban. 

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 03:30

Itt két brutális meccset hozott le eddig a Suns és bár a második esetében kellett Chris Paul remek negyedik negyede is ahhoz, hogy igazán sima legyen a vége, de összességében szinte foghatatlan, tökéletes támadójátékot produkált az első kiemelt. Meglátjuk, hogy idegenben ez változik-e, míg a Dallasnak igazából nem is feltétlenül támadásban kellene javulnia, hanem védekezésben kellene valamilyen ellenállást kifejteni, ami azért tűnik nehéznek, mert látszólag nem a rossz rendszer vagy a matchup a probléma, hanem az emberanyag: egyszerűen amíg a Phoenix ilyen koncentrált, addig Kleberék fizikálisan nem alkalmasak arra, hogy levédjék ellenfelüket.

A túloldalon Luka Doncic két meccs alatt 80 pontot dobott, rá finoman szólva sem lehet panasz, a többiek viszont elmaradnak a várakozásoktól, bár tegyük hozzá, hogy amíg folyamatosan Doncicnál van a labda, addig sem Brunson, sem Dinwiddie nem tud sokat alkotni, érdekes lesz figyelni, hogy ezen a felfogáson változtat-e Jason Kidd. Akárhogy is, a Doncic-offense ebben a formában is elég lehetne, ha tudnának érdemben védekezni, így a nagyobb kérdés továbbra is az, hogy hátul tudnak-e bármin módosítani vagy hogy a Suns kihűl-e - bár annyira a kedvenc dobásaikat vállalhatják el Devin Bookerék, hogy a brutális mezőnyszázalék ellenére nem mondhatjuk, hogy belenyúltak abba a bizonyosba és fenntarthatatlanul forrón dobtak volna eddig.

Ahogy a Philly esetében, úgy itt is leírhatjuk, hogy a Mavs már nem hibázhat, 0-3-ról szinte lehetetlen lenne visszajönni, így akármilyen módon, de valahogy meg kell nyernie ezt a mérkőzést, ha az megvan, akkor lehet beszélni a továbbiakról - gyakorlatilag az életben maradásért küzdenek a texasiak. 

A párharc állása: 2-0 a Suns javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus