A Dallas gáncsolná el a Brooklynt, back-to-backet játszik a Utah

Megnézhetjük a Sixerst, a Washingtont és a Denvert is, mutatjuk a következő NBA-játéknap beharangozóját. 

 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:00

Az utóbbi meccseken megint jó formába lendült a Philly, ötből négyet nyert, otthon pedig 14-2-es mérlege van eddig, úgyhogy természetesen a Cavs ellen is egyértelmű favorit a gárda annak ellenére, hogy a vendégek is nyertek most kettőt a tízes vereségsorozatuk után. A Sixersnél Joel Embiid dobóformája esett vissza az utóbbi találkozókon, kérdés, hogy Jarrett Allennel szemben visszatalál-e a jó útra, de egyébként enélkül is hasznos tudott lenni, csapatszinten pedig természetesen nincsenek egy szinten a felek - egyetlen gondjuk van, hogy Tobias Harris térde nincs jó állapotban és biztos, hogy ezt a mérkőzést ki kell hagynia. Ezzel együtt persze az erőviszonyok nem változnak, ha Embiid jól játszik és limitálják a Sexton-Garland párost Ben Simmonsék, akkor egyértelmű a helyzet. 

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 01:00

A Washington továbbra is jó formában van, legutóbb Denverben is nyerni tudott és bár a védekezésük még mindig nem az igazi, de olyan sebességgel és tűzerővel rendelkeznek, hogy azzal mostanában nem nagyon tudtak mit kezdeni az ellenfelek. A Minnesota ellen így most abszolút esélyesnek számítanak Bradley Bealék, bár a Wolves Chris Finch két meccsén valamit javulni látszott és kis híján nyerni tudott Chicagóban, ezt azért ne feledjük - viszont az egy hónapra eltiltott Malik Beasley kiesése nem jön jól a vendégeknek, mert a játékos fontos láncszeme volt a csapatnak. Meglátjuk, de jelen helyzetben meglepetés lenne, ha a Wizards megint a korábbi arcát mutatná és kikapna, igaz, az egyik életveszélyes dobója, Davis Bertans játéka térdsérülés miatt kérdéses. 

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 02:00

A Pelicans jó meccseken van túl, két győzelem után kis híján a Milwaukee-t is elkapta a gárda, egy-két dobáson múlt a bravúr, míg a Spurs 2-1-gyel hozta le az idegengeli túráját, most térhetett haza. A felek játszottak már egy nagyon szoros meccset New Orleansban, amit akkor három ponttal a Pels nyert meg, meglátjuk, hogy most melyik fél tud jobban érvényesülni, de a San Antoniónál a fél keret hiányzik: az említett "túra" utolsó két állomása között tíz nap telt el és a White-Johnson-Gay-Vassell sor most sem áll rendelkezésre a koronavírus miatt, míg az Aldridge-DeRozan páros játéka erősen kérdéses. A New Orleans oldalán nincsenek ilyen jellegű gondok, úgyhogy bár idegenben játszanak, de ha odafigyelnek a védekezésre és nem omlanak össze szoros helyzetben, akkor kihasználhatják a SAS problémáit - mindenki bevethető, úgyhogy ha PO-ba akarnak jutni, akkor az ilyen lehetőségekkel élniük kell. 

New York Knicks - Indiana Pacers 02:00

A Pacers back-to-backet játszik a bostoni vereség másnapján, meglátjuk, hogy mennyi erő maradt a gárdában, de New Yorkban nem könnyű játszani, mert Julius Randle-ék nagyon fizikális, kemény védekezéssel szoktak előrukkolni, ami a b2b-es csapatok számára külön nehézséget jelent. Sabonisék egyébként sincsenek igazán jó formában, a Celtics ellen sem játszottak meggyőzően sem elöl, sem hátul, úgyhogy a frissebb és összességében jó passzban lévő Knicksnek minden esélye meg lehet a sikerre - az utóbbi hét meccsből ötöt nyert Tom Thibodeau csapata, most frissebb, otthon játszhat, úgyhogy nekiugorhat ellenfelének. A Randle-Sabonis All-Star-csata jónak ígérkezik és egyébként is szoros meccsre van kilátás, meglátjuk, hogy ki lesz pontosabb, energikusabb.

Orlando Magic - Utah Jazz 02:00

Itt a Jazz játszik back-to-backet a Miamiban elszenvedett vereség után, de ettől még most is esélyes a ligaelső, hiszen a Magic nem a mostani Heat - Rudy Gobert-éktől jobb védekezés és pontosabb végrehajtás kell, de az Orlandóban nincs annyi pont, mint az előző esti Miamiban volt. A hazaiak három győzelem után elszenvedtek két újabb vereséget, mindkétszer 95 dobott pont alatt maradtak, az a támadójáték biztos, hogy most is nagyon kevés lesz, Jazz-b2b ide vagy oda - a keretük nem változik, majd az eddigi, nincsenek visszatérőik, ráadásul mondjuk Vucsevicset pont jól kikapcsolhatja Gobert. Meglepetés lenne, ha nyerni tudna a Magic. 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 02:00

A Thunder back-to-back lép pályára a Hawks elleni szép győzelem után, míg a Denver ugyan egy napot pihenhetett, de továbbra sincs jó formában, legutóbb a Washingtontól is kikapott a társaság. Ettől függetlenül papíron még idegenben is nyernie kéne a Nuggetsnek, tekintve hogy pihentebb, de Green, Harris és Millsap valószínűsíthető hiánya azért nyilván sokat számít, fontos játékosok estek ki a rotációból. Az OKC-nél Al Horford előző este nem játszott, most viszont elvileg ott lehet a parketten, ő dolgozhat Nikola Jokicson és ha Shai Gilgeous-Alexander megnehezíti Jamal Murray dolgát, akkor lehet esélyük - nagyon kéne a győzelem a Denvernek, de "csak úgy" nem fogja adni magát a Thunder...

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 02:30

A Brooklyn jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata sorozatban nyolc győzelemmel, ugyan Kevin Durant nincs, de így is szárnyal a gárda, megvan a védekezés, elöl pedig tökéletesen működik a rendszer - lendületben vannak, otthon játszhatnak, úgyhogy most is minden esélyük meglesz a győzelemre. A Dallas kevésbé meggyőző, voltak remek meccseik, szép győzelmeik mostanában, ők is elkapták a fonalat, de legutóbb gyenge támadójátékkal alulmaradtak a Sixersszel szemben, ráadásul Kristaps Porzingist nélkülözniük kellett az utóbbi meccseken. A lett magasember elvileg már edzett és jobban érezte magát, de nem tudni, hogy játszhat-e - nagy szükségük lenne rá a small-ballozó Brooklynnal szemben, de az is biztos, hogy Doncic extrája, illetve a jó kinti dobóforma alapszükséglet nekik ahhoz, hogy nyerni tudjanak. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus