A Dallast fogadja a GSW, Charlotte-ba látogat a Bucks

Pályára lép a Brooklyn, a Boston és a Portland is, mutatjuk a napi beharangozót. 

 

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 01:00

Kötelező meccs a Boston számára, a Thunder zsinórban 14 vereség után, ráadásul back-to-back lép pályára ezen a találkozón, míg a Celticsnek nagyon kell a győzelem a kiélezett keleti playoff-harcban. Az utóbbi meccseken megint felborult kicsit az előtte jól működő gépezet, de ezen az összecsapáson nem lehet bibi, már a szoros végkimenetel is komoly negatív meglepetés lenne Brownék részéről. Itt tegyük hozzá, hogy ezt valószínűleg Brad Stevens is így gondolja, mert Tatum és Walker is pihenőt kap, egyikük sem fog játszani. 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 01:00

Ebből jó meccs lehet, a Bucks két győzelem után kikapott Atlantában, míg a Hornets megnyerte az előző két mérkőzését és legutóbb a Boston ellen rendkívül tetszetős, hatékony játékot mutatott be. Azzal a teljesítménnyel nyilván most is bőven lenne keresnivalójuk, a kérdés az, hogy képesek-e hasonlóra, illetve hogy a Milwaukee védekezésének lesz-e válasza arra a játékra - a Sixers ellen jól néztek ki Giannisék, de azért összességében ők sem most élik a legmeggyőzőbb napjaikat. Érdekesség, hogy a felek eddigi csatáját idén 2-0-ra a Charlotte nyeri, de mivel nem lesz hiányzója, így a Bucks azért még idegenben is esélyesebbnek számít, meglátjuk, hogy ezt érvényesítik-e a vendégek.

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 01:00

Az Indiana sorozatban három győzelem után, jó formában érkezik meg erre a találkozóra annak ellenére, hogy mostanában is voltak hiányzói és a Turner-Sabonis párosra most sem számíthat, míg a Portland pocsék helyzetben van, hiszen zsinórban ötször kapott ki. Nagy kérdés, hogy Lillardék mikor tudják összeszedni magukat, a playin-harc miatt most már nagyon rájuk férne, de egyszerűen olyan gyengén védekeznek, amit mostanában nem tudtak ellensúlyozni. Kérdés, hogy a Lillard-McCollum hátvédpár milyen napot fog ki és hogy mire megy a Brogdon-LeVert párossal, de természetesen az is fontos lesz, hogy Nurkicék mennyire tudnak dominálni magas poszton, ahol elég lyukas lesz majd az Indy. 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 01:30

A Toronto back-to-backet vív a Cleveland legyőzése után, de most azért egészen más feladata lesz, hiszen a keleti éllovas Brooklyn lesz az ellenfél. A vendégek pihentebbek, Kevin Durant (megint) visszatért már, James Harden, Nicolas Claxton és Bruce Brown az, aki elvileg nem játszhat, de természetesen így is ők az esélyesebbek - az Irving-Durant páros már önmagában is elég lehet a sikerhez, ha mindketten jól játszanak. A Toronto a playinért hajt, úgyhogy nagyon nyernie kéne, de most nincs könnyű helyzetben, előző este is voltak hiányzói és Boucher, valamint állítólag Trent Jr. sem elérhető még - nagy meccs kell Siakamtól és a hátvédektől, hogy komoly esélyük legyen. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 03:00

A Minnesota a Jazz ismételt legyőzése után, back-to-back lép pályára és bár jelenleg a liga két legrosszabb mérlegével bíró csapatáról beszélünk, de az erőviszonyok most így is egyértelműen a Wolves mellett szólnak. Townsék kifejezetten jól játszanak mostanában, az elmúlt 15 meccsen 50% körüli mérleget hoztak, abszolút rendben vannak, míg a Rockets nyilvánvalóan nem véletlenül süllyedt idáig, ráadásul John Wallra sem számíthat. Az egyetlen kérdés az, hogy a Minnyben mennyi energia lesz erre a meccsre, mert védekezni azért Russellék sem nagyon tudnak/akarnak, fáradtabban ez felerősödhet, de a játéktudást tekintve nem lehet kérdés, hogy ők a favoritok. 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 03:30

Ez izgalmas ki-ki meccs lehet, amelybe a Dallas egy back-to-back második felén érkezik meg, méghozzá egy sacramentói vereség után, míg a GSW egy nappal korábban éppen a Sacramentót győzte le. A felek közvetlen riválisai egymásnak, mindkettőnek nagyon kellene ez a siker, meglátjuk, hogy ki tud érvényesülni, de a pihentség és a hazai pálya is a Warriors mellett szól, ráadásul a Mavs azért közel sincs olyan kirobbanó formában. A Curry-Doncic csata izgalmasnak és látványosnak ígérkezik, hiányzók pedig mindkét oldalon lesznek, legnagyobb névként Kristaps Porzingis hagyja ki a derbit - eddig 1-1-re állnak egymással a felek, aki most nyer, az viszi az egymás elleni szériát.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus